به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، نشست خبری محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، امروز، سهشنبه 27 مهرماه برگزار شد.
نوبخت در ابتدای سخنانش گزارش کوتاهی از آخرین مرحله پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی ارائه داد و گفت: مقرر بود در فاز اول رونق تولید و اشتغال 7هزار و 500 واحد تولیدی جهت دریافت تسهیلات شناسایی شود که تا تاریخ 25 مهر، 12 هزار و 22 واحد از این واحدها موفق به دریافت 8 هزار و 977 میلیارد تومان تسهیلات شدند. بیش از 5 هزار واحد از این تعداد، از طریق ستادهای استانی به بانکها معرفی شده اند و بقیه این واحدها هم مستقیما به بانکها مراجعه کرده و تسهیلات گرفتهاند.
وی با اشاره به اینکه در ماههای ابتدای آغاز این طرح، اعطای وام به واحدهای تولیدی با کندی صورت گرفت، گفت: هم اکنون به خوبی موانع رفع شده و واحدها می توانند نسبت به اخذ تسهیلات اقدام کنند.
نوبخت با اشاره به اینکه بر اساس گزارش رسمی مرکز آمار ایران رشد اقتصادی به 4.4 درصد افزایش یافته، گفت: آثار آن در اشتغال قابل ملاحظه است. در سه ماهه بهار سال 95 بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر وارد بازار کار شدهاند که جمعیت فعال نام میگیرند. حدود 750 هزار نفر از این اشخاص شغل یافتند و تعدادی نیز کار پیدا نکردند و بیکار ماندند که با شکوفایی اقتصادی، میتوانند جمع کثیری از آنان مشغول به کار شوند.
وی با اشاره به نسبت اشتغال به جمعیت در سن کار گفت: بر اساس آمار نسبت اشتغال از 33.9 به 34.7 درصد افزایش یافته که مشابهت با روند رشد اقتصادی دارد. امیدواریم به رشد بالای 9 درصد دست پیدا کنیم تا باعث افزایش سطح اشتغال شود. نهادهای بینالمللی از جمله صندوق بین المللی پول هم از مطلوب بودن اقتصاد ایران خبر دادند.
وی همچنین از تصویب کلیات برنامه ششم توسعه در کمیسیون تلفیق مجلس خبر داد و ضمن قدردانی از آنان اظهار کرد: تا اواسط آبان، پیشنویس لایحه بودجه 1396 از سازمان برنامه و بودجه به هیئت وزیران ارائه میشود تا در موعد قانونی به مجلس تقدیم شود.
سخنگوی دولت درباره استعفای وزیر ارشاد گفت: توضیح خود او را تکرار میکنم که چند روز صبر کنید ببینیم چه میشود. هر چند «ان الله مع الصابرین»، ولی قرار نیست چند ماه صبر کنیم، چند روز صبر میکنیم ببینیم چه خواهد شد.
نوبخت با انتقاد از رویه اطلاعرسانی یکجانبه رسانه ملی درباره واگذاری پروژههای ناتمام به اشخاص فاقد صلاحیت گفت: برخی اطلاع رسانیها در ابتدای صبح، در ذهن مردم مینشیند. با این حال، درباره واگذاری پروژههای ناتمام هم باید گفت در بار اول واگذاریها، شرایط سختی وجود داشت که به این دلیل استقبال از واگذاری بیش از 2000 طرح انجام نشد. این پروژه ها شاید 500 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد. ما شرایط واگذاری را باز هم آسانتر کردیم ولی تاکنون حتی یک مورد از پروژه ها واگذار نشده. صدا و سیما فردا صبح اعلام کند کدام پروژه به چه کسی اعلام شده؟ البته درک میکنیم کار این رسانه سخت و زیاد است. تخریب ذهن، بسیار آسانتر از اصلاح ذهن نسبت به یک نفر است.
معاون رئیس جمهور درباره اجرای تعهدات طرفین برجام گفت: درباره تحریمها تصریح شده باید لغو شوند و به هیچ بهانه دیگر قابل احیا نیستند. برای همین هر مورد از توافق در برجام باید اجرایی شود. ما با آمریکا به جز مباحث هستهای، توافقی نداشتهایم. این که آمریکا بخواهد دنبال بهانه باشد و بخواهد بخشی از تعهدات خود را انجام ندهد، مورد انتقاد همواره ما است. طرفهای اروپایی نیز تاکید دارند تعهدات دو طرف باید انجام شود و ما نیز بارها تاکید کرده ایم هر جا نقض عهدی صورت بگیرد، ما نیز اقدام متقابل انجام خواهیم داد.
نوبخت درباره ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات از سوی رهبر انقلاب به سران قوا گفت: ما درحال بررسی این سیاستها هستیم و لوایح آن به سرعت تقدیم مجلس میشود و امیدواریم مجلس نیز کار تصویب این لوایح را تسریع کند تا برای اولین انتخابات پیش رو از این سیاستها برخوردار شویم. امیدواریم کلیه مخاطبان این سیاستها، در راستای اجرای فرامین مقام معظم رهبری و وصایای حضرت امام(ره) اقدام کنند. دولت نیز خود را موظف به اجرای این سیاستها می داند.
سخنگوی دولت درباره تغییر استاندار اصفهان گفت: در این خصوص فکر میکنم مسموعاتی وجود دارد. برای تعیین استانداران، وزارت کشور، ضوابط نوشته و نانوشته ای دارد. بر اساس ملاحظاتی کار میکند. هر تغییری که می خواهیم بدهیم باید یک گام به جلو برای فراهم شدن زمینه برای خدمات بیشتر باشد. دولت هر جایی که احساس کند تصمیم برای دستیابی به اهداف، نه ایجاد مشکل جدید است، با قاطعیت اجرا می شود. ما اگر بدانیم موضوعی به خیر جامعه است، قطعا اقدام می کنیم
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره تفاوت در آمارهای اقتصادی ارائه شده از سوی نهادهای قاچاق کالامختلف توضیح داد: مرجع رسمی آمار کشور، مرکز آمار است. برخی از مراجع مانند صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی، موسسات اقتصادی و نظایر آن، اعداد مختلفی را بیان می کنند. قطعا مرجع رسمی آمار در کشور، مرکز آمار است.
نوبخت درباره پیگیریهای دولت درباره رفع حصر توضیح داد: راجع به این موضوع، رسانه ای کردن، لزوما دلیلی بر اقدام موثر نیست و عدم رسانهای کردن هم به معنی عدم اقدام درباره یک مطالبه اجتماعی نیست. این که دولت در حال انجام اقدام است، یا بیاید این اقدام را رسانهای کند، در پاره ای موارد، مشکل را حل نمی کند. رسانه ای کردن در این موارد، اثر خوبی نخواهد گذاشت. دولت در همه ماموریتهای خود و رئیس جمهور به تمام وعدههای خود پایبند هستند. برخی زودتر نتیجه میدهد و بعضی بنابه شرایطی که وجود دارد، ممکن است دشوارتر باشد. همه چیز پیگیری میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ سؤالی در خصوص مناطق آزاد و افزایش قاچاق از این مبادی گفت: مناطق آزاد از امتیاز مناسبتری نسبت به سرزمین اصلی برای رونق اقتصاد و افزایش صادرات برخوردارند. صحبتهایی که درباره افزایش واردات از این مناطق میشود، کارشناسی نیست. همه این مناطق، دارای گمرکات هستند و قاچاق از این مبادی صورت نمی گیرد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی در خصوص شائبه ربوی بودن فروش اوراق مشارکت توسط دولت گفت: آنچه در حال حاضر برای واگذاری اوراق مشارکت از طریق بازار سرمایه و بورس انجام می شود، از لحاظ فقهی این قراردادها مورد تأکید قرار گرفته است. فروش اوراق قرضه، اشکال شرعی دارد و ربوی است. اینها اوراق قرضه نیست، بلکه اوراق صکوک اسلامی است و قطعا نظر مراجع بزرگوار برای ما بسیار مهم است.
وی درباره وفای به عهد دولت درباره پرداخت دیون دولتی گفت: دولت حاضر شد تا از بازار سرمایه در ازای انتشار اوراق، نقدینگی تهیه کند و بدهی داروخانه ها را بدهد. الان چون اوراق به صورت صکوک اجاره است، اجاره این پول را هم میدهیم. ما به گندمکاران گفتیم شما گندم بکارید ما میخریم. افزایش تولید گندم بسیار بیش از پیشبینی 4200 میلیاردی ما بود. امسال با وعده خرید تضمینی دولت، مبلغ به 14 هزار و 600 میلیارد تومان افزایش یافت. گندمکاران در یک بازه زمانی کوتاه، پول خود را میخواهند. ما این پول را از بازار سرمایه جذب کردیم و سود را هم دادیم تا نگذاریم مشکل برای گندمکاران و پیمانکاران پیش بیاید.
سخنگوی دولت در ادامه گفت: ما حتی برای پرداخت بدهی دولت به نظام بانکی، حاضر شدیم این اوراق را به بانکها هم بدهیم و سودش را بپردازیم. این منطق عادلانه، اقتصادی و اسلامی است تا به عهد خود وفا کنیم و آثار مثبت آن را هم در اقتصاد خود ببینیم. ما نمیخواهیم یک شبه از بانک مرکزی برداشت کنیم چون این تصمیمات انجام شد و با تورم چهل و چند درصدی مواجه شدیم.
نوبخت درباره موضع دولت درباره عملیات بیرون راندن تروریستهای داعش از موصل گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به کشور همسایه و مردم مسلمان و شریف عراق کاملا روشن است و از سوی مراجع رسمی دیپلماسی ما بیان شده. ملت بزرگ ایران مانند برادران و خواهران خود در کشور عراق، بی صبرانه منتظر حذف تروریزم در منطقه هستند. ما هم منتظریم اقدامات نتیجه بدهد. سیاست و موضع ما درباره عراق، موصل، فلوجه، سوریه یا مکانهای دیگر شفاف و روشن است. البته در عملیات موصل، قطعا سربازان ما حضور ندارند ولی بحث کمک مستشاری را مانند همه کشورهای مسلمان داریم.
سخنگوی دولت درباره افزایش نرخ واگذاری مسکن مهر در کشور گفت: درباره تأمین منابع مسکن مهر، دولت تاکنون 45 هزار میلیارد تومان بدهی بانک مسکن به بانک مرکزی بود. البته متقاضیان مسکن مهر هم باید آوردههای خود را بیاورند. ما تلاش کردیم زمینه مجدد برای دادن تسهیلات فراهم شود، رقم این تسهیلات بیشتر شد. ما تعهد کردیم بخشی از زیرساختها و تجهیزات تاسیساتی مانند آب و فاضلاب را دولت تقبل کند. مبلغی از این اسناد خزانه را در بودجه به زیرساخت و تجهیزات مسکن مهر اختصاص دهیم. علی القاعده مردم باید هزینه تاسیسات آب و زیرساختها را بدهند، ولی دولت تقبل کرده، بخشی از این وجود را بپردازد. دولت در تلاش است تا کمک کند قیمت تمام شده مسکن مهر برای خانوارهای شریف کاهش یابد.
وی با اشاره به افزایش سقف وام برای مسکن مهر گفت: البته بخشی از هزینه تامین زیرساخت این مسکنها، تا پایان امسال پرداخت میشود. قرار نبود بودجه این تاسیسات توسط دولت تامین شود، الان بنا به هر دلیلی تاخیر افتاده و افرادی که تقبل کردهاند خانه بسازند، دچار مشکل شدهاند. دولت در این بخش با افزایش سقف تسهیلات و تامین اعتبارات مستقیم دولتی، به متقاضیان مسکن مهر کمک میکند.
نوبخت درباره وضعیت دوتابعیتی ها هم گفت: دستگاه های نظارتی و وزارت اطلاعات هم موظف به پیگیری تخلفات و اجرای قانون هستند و قرار نیست کسی فراتر از قانون عمل کند.