کد خبر: 3538824
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۴
رئیس دانشگاه گیلان عنوان کرد:

تأسیس مرکز حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان؛ فعالیت فرهنگی اصیل و اثرگذار

گروه اجتماعی: رضی راه‌اندازی مرکز حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان را یک فعالیت فرهنگی اصیل، زیربنایی، پربرکت و اثرگذار دانست و افزود: آثار غیر مستقیم و طولانی‌مدت آن در سالم نگه داشتن فضای دینی و فرهنگی دانشگاه مشهود است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، احمد رضی، رئیس دانشگاه گیلان امروز، 27 مهر در آیین افتتاحیه مرکز حوزه علوم اسلامی در دانشگاه گیلان، افتتاح این مرکز را یک افتخار معنوی برای این دانشگاه دانست و اظهار کرد: بسیاری از دانشگاه‌های بزرگ کشور از این نعمت برخوردار هستند لذا اکنون 140 هزار دانشجوی دانشگاه‌های گیلان نیز می‌توانند از این نعمت بهره ببرند.

وی راه‌اندازی مرکز حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان را یک فعالیت فرهنگی اصیل، زیربنایی، پربرکت و اثرگذار دانست و افزود: ممکن است اثرات مستقیم این مرکز کمتر دیده شود، اما قطعا آثار غیر مستقیم و طولانی‌مدت آن در سالم نگه داشتن فضای دینی و فرهنگی دانشگاه مشهود خواهد بود.

رئیس دانشگاه گیلان هزینه‌کرد در حوزه فرهنگی بدون توجه به نتیجه و اثرگذاری آن را نوعی اسراف دانست و تصریح کرد: دانشی که متکلف امر اثرگذاری است، دانش بلاغت نامیده می‌شود که براساس مقتضیات فضا، مخاطب و حتی گوینده شکل می‌گیرد. در واقع برای فعالیت‌های فرهنگی باید مجموعه شرایط را در نظر گرفت تا اثرگذاری لازم را داشته باشد. دانش بلاغت به مقتضای موضوع نیز توجه دارد.

رضی با بیان اینکه فعالیت در فضای فرهنگی دانشگاهی و برای مخاطب دانشجو با مخاطب سایر اقشار متفاوت است، عنوان کرد: کسانی که در کنار تحصیل در رشته تخصصی خودشان، بخشی از زمان را به مسائل دینی اختصاص می‌دهند و به تقویت زیربنای تفکری خویش می‌پردازند، به سمت دانشجوی طراز انقلاب اسلامی حرکت می‌کنند.

وی اضافه کرد: دانشگاه زمانی اسلامی می‌شود که رفتار و منش دانشگاهیان اسلامی شود و لازمه اسلامی شدن رفتار و منش دانشگاهیان، اصلاح نگرش و تقویت بینش اسلامی است. مرکز حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان در واقع نگرش را اصلاح، ‌بینش را تقویت و معرف‌افزایی می‌‌کند که در نتیجه باعث ارتقای کیفیت تحصیلی نیز می‌گردد.

این مقام مسئول با اشاره به پیشینه دانشگاه گیلان در فعالیت‌های تشکیلاتی دینی معرفتی، خاطرنشان کرد: زمانی وحدت حوزه و دانشگاه به صورت اصولی دنبال می‌شود که دانشگاهیان درک مشترک و واقع‌بینانه از علوم اسلامی پیدا کنند. امیدواریم روز به روز بر برکات این مرکز در دانشگاه گیلان افزوده شود.

captcha