به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم صبح امروز 29 مهرماه در افتتاحیه کارگاههای آموزشی تخصصی پنجمین دوره کارشناسان تصحیح قرآن گفت: هر کسی عنوانی دارد و هر عنوانی دارای ویژگیهایی است، مصحح قرآن نیز چون انتساب به قرآن دارد، ویژگیهای خاصی را میتوان برای آن برشمرد، اما مهمترین آن متخلق به اخلاق قرآنی است و نخستین نشانه اخلاق قرآنی، انجام کار با خلوص نیت است، چرا که اولین شرط قبولی اعمال نزد خداوند نیز محسوب میشود.
وی افزود: یک مصحح باید دانش و مهارت لازم و نظم کافی داشته باشد تا بتواند کاری با کیفیت ارائه دهد؛ چرا که یک لحظه غفلت میتواند باعث بروز اشتباه و ایجاد غلط در قرآن شده و این نیز به نوبه خود مشکلات بیشتری را به وجود آورد، به همین دلیل نیازمند کاری با کیفیت بالا هستیم.
قرهشیخلو ادامه داد: به تناسب جایگاهی که داریم لازم است با قرآن ارتباط شخصی و معنوی داشته باشیم، همان گونه که بزرگان بسیاری بر تلاوت روزانه قرآن مداومت و یا آن را استماع میکردند؛ از این رو فقط ارتباط اداری با قرآن کافی نیست و میتوان آن را آفت دانست؛ چرا که باید ارتباط جانی و روحی با قرآن داشته باشیم.
وی در ادامه عنوان کرد: با توجه به حساسیت کار و از سوی دیگر تخصصی بودن آن نیاز است که مصححان علم کافی در این حوزه داشته باشند و در مرحله بعد، مهارت لازم را کسب کنند که این دورههای آموزشی میتواند زمینهساز علم و مهارت مصححان باشد.
قرهشیخلو در ادامه بر تربیت مصححان جوان تأکید کرد و گفت: برخی از مصححان به سن بازنشستگی رسیدهاند و باید جای آنها را نیروهای جوان بگیرد تا در این حوزه خلأی وجود نداشته باشد و در این راستا نیز باید افراد مناسب با شاخصهای تعیین شده انتخاب شوند، زیرا هر کسی نمیتواند در این حوزه موفق باشد.
یادآور میشود، پس از سخنان رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، نخستین کلاس آموزشی با موضوع آشنایی با رسم و ضبط قرآن توسط استاد حبیبی و با حضور 32 مصحح قرآن در سازمان دارالقرآن برگزار شد. این کارگاه آموزشی تا اوایل آذرماه ادامه خواهد داشت و هر هفته پنجشنبهها اساتید مختلفی به مباحث گوناگون در حوزه تصحیح قرآن خواهند پرداخت.