به گزارش خبرنگار اعزامی
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) به رشت، سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، این روزها در زیباکنار رشت در حال برگزار است و کم کم به روزهای پایانی خود نزدیک می شود. در این گزارش به سرغ تعدادی از شرکت کنندگان در این دوره از مسابقات رفته ایم و نظر آنها را در مورد این رقابت ها، کیفیت و کمیت امکانات و نیز سطح رقابت ها جویا شده ایم.
جواد سلیمانی، چهره ای است که تا پیش از این با ترتیل شناخته شده بود، وی سال 92 بود که بعد از یک دور حضور در مسابقات، رتبه اول رشته ترتیل را در دومین دوره حضورش به دست آورد و حالا در آوردگاه دیگری به رقابت با قاریان برتر کشورمان پرداخته است.

سلیمانی 25 سال دارد و امسال از مشهد در این رقابت ها حضور یافته است، وی سال 93 نیز در رشته قرائت در مسابقات حضور یافته و حاصل ان کسب رتبه پنجم در سال 93 بوده است، سال گذشته نیز به دلیل یک سرماخوردگی ساده نتوانست در مسابقات حضور یابد و امسال آمده است تا شاید بتواند همچون رقابت های ترتیل در گذشته، امسال نیز پس از دو بار حضور بتواند صاحب رتبه شود.
وی یکی از مهم ترین ویژگی های این دوره از مسابقات را متمرکز بودن مجموعه محل برگزاری رقابت ها شامل محل اسکان و سالن مسابقات می داند و می گوید: یکی از بهترین شرایطی که در این دوره حاکم است همین نزدیکی سالن و هتل محل اسکان است که از نقاط قوت میزبانی این دوره به حساب می آید.
این شرکت کننده رشته قرائت تحقیق در مورد تغییرات صورت گرفته در مسابقات که از سال گذشته آغاز شده است، انتقاد دارد و بیان می کند: من سال گذشته در مسابقات حضور نداشتم اما امسال نسبت به دو موضوع انتقاد دارم، موضوع اول در زمینه آزمون مفاهیم و تأثیری که می تواند برای کسب رتبه داشته باشد، است. این موضوع باعث شده تا قاریان و مرتلین دغدغه زیادی داشته باشند، سال گذشته تعدادی از شرکت کنندگان یه خاطر همین مفاهیم از کسب رتبه باز ماندند.
سلیمانی خاطرنشان می کند: برداشته شدن رتبه بندی باعث شده تا شور و هیجانی که سال های گذشته در مسابقات وجود داشت از بین برود، البته هر چند نزدیکی محل اسکان و سالن خوب است اما مکان برگزاری مسابقات در این فصل اصلاً مناسب نیست و این آب و هوا به هیچ وجه برای قاریان مناسب نیست و بر کیفیت آنها می تواند تأثیر داشته باشد. در حال حاضر به دلیل بارندگی ما تا کنون موفق نشده ایم از هتل و یا سالن مسابقات خارج شویم.
رسول شاهسون یکی دیگر از شرکت کنندگان این دوره از مسابقات است که در رشته ترتیل در رقابت ها حضور یافته است، وی تا کنون هشت دوره در مسابقات حضور یافته است که تا کنون موفق به کسب رتبه ای نشده است. البته وی یک بار در رشته اذان کشوری رتبه ششم را به دست آورده است و به دنبال ارتقاء این رتبه در مسابقات پیش رو است.

وی 26 سال سن دارد و فارغ التحصیل رشته مهندسی عمران در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه شهید بهشتی تهران است و هم اکنون نیز در زمینه فعالیت های فرهنگی در دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه شهر کرد است.
وی در مورد این دوره از مسابقات با اشاره به اینکه بالاترین رقابتی که در کشور برگزار می شود همین مسابقات اوقاف است، می گوید: هر سال شاهد رقابت های سخت تر و نزدیک تر هستیم. اگر بخواهیم حداقل اختلاف را با رقبا حفظ کنیم، علاوه بر حضور هر ساله در مسابقات باید تلاش و کوشش مستمری را نیز داشته باشیم. اگر متسابقی یک یا دو سال خود را از فضای مسابقات دور نگه دارد بسیار عقب تر خواهد افتاد.
شاهسون در مورد شرایط برگزاری مسابقات و امکاناتی که در این دوره فراهم شده است، با تأکید بر اینکه جای تفریحی و گردشگری بسیار خوبی در نظر گرفته شده است اما نکته که بیان آن بسیار مهم است این است که در این برهه سال نباید چنین استانی برای میزبانی انتخاب می شد. شاید اگر مسابقات در زمان دیگری در همین استان برگزار می شد بسیار بهتر بود.
این مرتل قرآن می افزاید: برخی استان های محروم هستند که از امکانات کمتری برخوردارند و همیشه هم به علاقه مندان قرآنی این استان ها نیز گفته می شود نزد اساتید برجسته بروید تا آموزش های مطلوب تری را ببینید، در صورتی که در استان های محروم هیچ استاد طراز اولی وجود ندارد تا در محضر آنها کسب تلمذ کنیم. اساتید طراز اول نیز استقبالی برای حضور در مناطق محروم ندارند. اگر مسئولان در استان های محروم کارگاه های چندروزه برگزار کنند، آن وقت شرکت کننده های امثال من می توانند با توان بهتر در مسابقات حضور یابند.
این شرکت کننده رشته ترتیل سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم صحبت هایی هم در مورد داوری ها دارد که البته ترجیح می دهد آن ها را رسانه ای نکند و با گفتن این جمله که در مورد داوری حرف زیاد دارم، به این گفت وگو خاتمه می دهد.
احمد خلیل زاده دیگر شرکت کننده ای است که در این دوره از مسابقات حضور یافته و نظر او را نیز در مورد این دوره از مسابقات جویا شده ایم. وی از استان خوزستان در این مسابقات حضور دارد، 22 ساله است و در پایه سه حوزه مشغول تحصیل است و اولین سال است که در مسابقات کشوری حضور دارد.

وی با بیان اینکه در رقابت های استانی چندین دوره حضور داشته است، در مورد سطح رقابت ها در رشته حفظ 20 جزء می گوید: با اینکه سال های قبل در مسابقات حضور نداشته ام مقایسه واقعی نمی توانم انجام دهم، اما اگر نگاهی به نمرات داشته باشید، مشخص خواهد شد که سطح تجوید و لحن و ... شرکت کنندگان بالا است.
خلیل زاده نیز همچون دیگر حاضران در این گزارش مهم ترین انتقاد خود را معطوف به میزبانی استان گیلان از مسابقات سراسری قرآن می داند و اظهار می کند: مسئولان محترم مسابقات اگر در این فصل از سال شهرهای شمالی را به عنوان میزبان مسابقات معرفی نکنند بسیار بهتر خواهد بود.
این حافظ قرآن خاطرنشان می کند: بعد از اینکه وارد گیلان شدم، شرایط جوی بر روی صوت من بسیار تأثیر گذاشت و به اصطلاح خودمانی صدای من «داغان» شد. به طوری که نمره صوت من از دیگر آیتم ها دو نمره کمتر شده است که مطمئناً به دلیل شرایط آب و هوایی است. البته تا کنون جزء فینالیست ها هستم اما اگر صدای آماده ای داشتم بدون دغدغه وارد فینال می شدم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه در موسسه بیت الاحزان و به مدت یک سال موفق به حفظ کل قرآن شده است، در مورد دلایل حضور در رقابت های حفظ بیست جزء، بیان می کند: با توجه به اینکه سال اولی بود که در مسابقات کشوری حضور داشتم، تصمیم گرفتم تا با توجه به ساده تر بودن رقابت ها در رشته حفظ 20 جزء قرآن کریم، در این رشته به رقابت بپردازم.
آنچه که در صحبت های سه نفر از شرکت کنندگان در سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن آمده است این است که بزرگترین نقطه ضعف مسابقات استان انتخاب شده به عنوان میزبان است که به هیچ وجه مناسب برگزاری رقابت در این فصل از سال نیست، مطلبی که بسیاری از شرکت کنندگان بر آن تأکید دارند و گاهاً نیز مشاهد می شد که همین مطلب، موضوع صحبت های دو و چند نفره است.
موضوع دیگر نیز با سطح بالای رقابت ها بر می گردد که همه به آن اذعان دارند. سطحی که نشان می دهد آموزش هایی که در این مسیر در نظر گرفته شده است، در راستای هدف که ارتقاء فعالیت ها و سطح فعالیت ها بوده است گام برداشته است.