حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در مورد استاد محمدتقی مروت و فعالیتهای ایشان، به نزدیک بودن محل زندگیشان با استاد مروت اشاره کرد و گفت: هم در محله خانیآباد و هم در مسجد المصطفی(ص) در منطقه حسنآباد با هم ملاقات و دیدار داشتیم، ایشان از همان موقع کارهای قرآنی خوبی را شروع کرده بودند تا بهعنوان یکی از پایهگذاران اصلی مکتب تلاوت و قرائت در ایران به حساب بیایند.
وی در ادامه به آیه مبارکه «وَالسَّابِقُونَ السَّابِقُونَ أُولَئِكَ الْمُقَرَّبُونَ» اشاره کرد و افزود: ایشان از این حیث حق سبقت در امر احیای تلاوت در ایران را دارند و از این جهت میتوان ایشان را بهعنوان استادالاساتید نام برد. نکته قابل توجه علاقه و ارادت ایشان به انقلاب و مقام معظم رهبری بود که نقطه قوتی برای این استاد فقید بوده و هست.
محمدی با اشاره به اینکه شرایط داخلی ایجاب نکرد که استاد مروت در داخل کشور بمانند، تصریح کرد: ایشان شاید احساس میکرد بهعنوان یک قاری مهاجر میتواند خدمات خود را در کشورهای غربی بیشتر پیش ببرد اما این عدم حضور در کشور باعث نشد تا از علاقه و ارادت ایشان به انقلاب و مقام معظم رهبری کاسته شود.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی خاطرنشان کرد: البته ایشان مایل بودند که در کشور حضور یابند، اما با توجه به اینکه مجموع شرایط برای این حضور فراهم نبود، تصمیم بر این گرفت تا این رسالت را در بیرون مرزها تعقیب کند و در مجموع نیز دارای توفیقات زیادی در این عرصه بود.
وی عنوان کرد: ایشان بهعنوان یکی از پیروان اهل بیت(ع) که توانست به عنوان نخستین شیعی رتبه در مسابقات بینالمللی به دست بیاورد نقطه عطفی است همان طور که امروزه شاگردانی از ایشان رشد یافته است که خود استادالاساتید هستند. اینها همه نقاط قوت زندگی استاد مروت هستند و امیدوارم به برکات خدماتی که برای قرآن داشته و عمر طولانی که در راه قرآن گذاشته است مشمول مغفرت خداوند قرار گیرد و عالیترین درجات بهشت که از آن حافظان و تالیان قرآن است نصیب ایشان شود.
محمدی در پاسخ به این سؤال که چگونه میتوان خدمات این استاد گرانقدر را پاس داشت، گفت: همین که در مسیر تلاوت جدی بوده، پای کار باشند و مکتبی که استاد پایهگذاری کرده است را جدی دنبال کنند تا باعث رونق بحث تلاوت در کشور شوند، ضمن اینکه باید تلاش کنند تا اخلاقمداری و متخلق بودن به اخلاق قرآنی در بالاترین سطح خود باشد در کنار آن از عالیترین سطوح قرائت نیز بهرهمند باشند، اگر اینگونه باشد میتواند باعث شادی روح استاد و تداوم راهی که توسط ایشان آغاز شده است باشد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در بخش دیگری از این گفتوگو در پاسخ به این سؤال که این شورا برنامه خاصی برای تجلیل از مقام استاد مروت دارد یا خیر، گفت: در مجموع ستادی تشکیل شده است که دستگاههای مختلف در آن حضور دارند و اگر تصمیمی در این زمینه گرفته شود اطلاعرسانی خواهد شد، علاوه بر آن در جلسه شورا درباره طرح تجلیل استاد مورد بحث خواهد شد تا اگر امکان کار مهیا شود، تجلیلی از مقام ایشان صورت بگیرد.