به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز، سهشنبه 11 آبان، در دیدار دیمیتریس سیلوریس، رئیس مجلس نمایندگان قبرس، با اشاره به جایگاه، ظرفیتها و توانمندیهای ایران در منطقه، گفت: گسترش همکاریها و روابط ایران و قبرس میتواند موجب اتصال خاورمیانه، اروپا و آفریقا با یکدیگر شود.
دکتر روحانی بر ضرورت تشویق شرکتها و بخش خصوصی ایران و قبرس برای گسترش همکاریهای مشترک در راستای توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی دو کشور تاکید و خاطرنشان کرد: ایران و قبرس میتوانند با همکاری و مشارکت بخشهای خصوصی و استفاده از ظرفیتها در بخشهای گوناگون از جمله حمل و نقل جادهای، هوایی و دریایی و ارائه خدمات فنی و مهندسی، مکمل اقتصاد یکدیگر باشند.
رئیس جمهور با اشاره به وجود جاذبههای گوناگون فرهنگی، تاریخی و طبیعی در ایران و قبرس و لزوم استفاده از آنها در راستای توسعه روابط گردشگری، گسترش روابط مردمی و همکاریهای پارلمانی ایران و قبرس را حائز اهمیت دانست و گفت: با توجه به سوابق خوب و مثبت مناسبات دو کشور، هیچ مانعی در مسیر ارتقای سطح روابط و همکاریها وجود ندارد.
دکتر روحانی ریشه مشکلات منطقه را مداخله خارجی برای بهرهبرداری از شکافهای منطقهای دانست و تأکید کرد: برای دستیابی به آینده روشن و رفاه و پیشرفت در کشورهای منطقه، راهی جز استقرار صلح و امنیت پایدار نداریم و همه باید در این راستا کمک و مشارکت کنند.
رئیس جمهور افزود: جای تأسف بسیار دارد که امروز میلیونها انسان بیگناه در کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه، یمن و لیبی آواره شده و در تنگنا و دشواریهای فراوان به سر می برند.
دیمیتریس سیلوریس، رئیس مجلس نمایندگان قبرس، نیز در این دیدار گسترش مناسبات و همکاریهای تجاری، اقتصادی و فرهنگی ایران و قبرس را در مسیر کمک به توسعه ثبات و امنیت در منطقه دانست و افزود: قبرس آماده و مصمم به ارتقاء سطح همکاریها و روابط با ایران در راستای توسعه مناسبات دو جانبه و حل و فصل مسائل و مشکلات منطقهای است.
رئیس مجلس نمایندگان قبرس، ایران را کشوری بزرگ، متمدن و تاریخی توصیف کرد و خواستار گسترش همکاریهای فرهنگی و تسهیل در روابط تجار و بخشهای خصوصی در راستای توسعه و تقویت مناسبات دو کشور شد.
دیمیتریس سیلوریس همچنین با اشاره به مسائل و مشکلات منطقهای خاطرنشان کرد: همه باید بدانند راه حل نظامی در منطقه مشکلات جدیدی را بوجود میآورد و تنها باید به دنبال راه حلی منطقی و سیاسی باشیم.