به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) تصاویر و اخباری که از دوران دفاع مقدس منتشر شده باعث شده تا با گذشت مدتها از آن هنوز زنده و پویا باشد. با این که سالها از آزادی خرمشهر میگذرد اما هنوز با شنیدن خبر آزادی خرمشهر به وجد میآییم و همه این یادگاریهای جنگ را از خبرنگاران آن دوره داریم، خبرنگارانی که گاه جان خود را برای فرستادن یک خبر به نیروهای خودی و یا مردم ایران، فدا میکردند. خبرنگارانی که خطشکن عرصه اخبار جنگ بودند و اکنون یادگارانی از آن دوران شدهاند این خبرنگاران افرادی هستند که زودتر از همه اخبار جنگ را میگرفتند و از نزدیک با وقایع تلخ و شیرین دوران دفاع مقدس روبهرو میشدند و اکنون هر کدام گنجی با ارزش از واقعیتهای جنگ تحمیلی هستند.
حاجی محمودیان، خبرنگاری است که از سال 1362 فعالیت خود را در عرصه خبر آغاز کرد و تا آخر دوران دفاع مقدس اخبار نیروی زمینی ارتش را منتشر میکرد و اخبار او از تلوزیون و رادیو پخش میشد، بعد از پایان جنگ تحمیلی نیز در بنیادهای حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس شرکت کرد تا اینکه در سال 1380 بازنشسته شد.
وی در گفتوگو با
ایکنا مورد فعالیتهای خبری خود در دوران دفاع مقدس گفت: تیم خبری ما به مناطق صعبالعبور میرفت، مناطقی که کمتر کسی میتوانست به آنجا برود و گاهی نیز با بالگرد به مناطق جنگی اعزام میشدیم و به نوعی خطشکن اخبار بودیم.
خبری شیریناین خبرنگار دوران دفاع مقدس در مورد اخبار تلخ و شیرینی که روی آنتن فرستاده است گفت: یکی از شیرینترین اخباری که کار کردم خبر آزادی مهران بود چراکه عراقیها ادعا کرده بودند که مهران را به تلافی اشغال فاو گرفتهاند و خبر آزادی مهران بسیار دلنشین بود. در زمان دفاع مقدس اخبار تلخ و شیرین زیاد بود و ما بیشتر این اخبار را کار میکردیم، همه اخبار در زمان جنگ به نوع خود مهم بودند یعنی گاهی کوچکترین خبرها بزرگترین تحولات را به همراه داشت.
وی افزود: امروز ما به نحوی هم آثار جنگ را ثبت کردیم و هم خودمان از آثار جنگ شدیم اما هنوز به هر دلیلی از آثار ما درست استفاده نشده است و باید برای حفظ ارزشهای دفاع مقدس بیشتر تلاش شود.
خاطرهای تلخ و شیرین از یک بازماندهمحمودیان یکی از خاطراتش را از دوران دفاع مقدس این چنین تعریف کرد: در جریان عملیات بیتالمقدس 2 بود که چندین شب درگیر مخابره اخبار این عملیات بودیم و فرصت خوابیدن نداشتیم، یک روز بعد از ظهر بود که اعلام کردند که در قله یکی از کوهها عملیات شده و خبرنگاران دیگر نمیتوانند به آنجا بروند، برای رسیده به آن قله حداقل چهار ساعت باید راهپیمایی میکردیم. من بعد از این چند ساعت راهپیمایی دیگر توان بیدار ماندن و ادامه دادن را نداشتم، به یکی از خبرنگارانی که همراهمان بود گفتم من دوربین فیلمبرداری را به او دادم و در دامنه کوه که برف روی زمین نشسته بود چند کیسهخواب روی برفها انداختم و با یک دوربین عکاسی به داخل یکی از کیسه خوابها رفتم و روی آن نیز یک پتو انداختم و به دوستان گفتم که موقع برگشتن مرا نیز بیدار کنند.
وی ادامه داد: مکانی که من در آنجا بودم تقریباً از یک سو به گردانهای ایرانی و از سوی دیگر به گروه خبری راه داشت و من بین آنها بودم، در حالی که خواب بودم حس کردم گویا کسی مرا لگد میکند و انگار چیزی پای مرا گاز میگیرد، سیرخواب شده بودم و فکر میکردم یکی از دوستانم است، با حالتی که میخواستم اعتراض کنم زیپ کیسهخواب را کشیدم و بلند شدم که دیدم هوا تاریک شده و ساعت سه صبح است، گردانی که نزدیک من بود برپا داده بودند و از یک راه دیگر بازگشته بودند و تیم خبری نیز بعد از فیلمبرداری مناطق از یک راه دیگر که نزدیکتر بود رفته بودند و مرا فراموش کردند. در این حال، وقتی به خود آمدم دیدم توسط شغالهای وحشی که اینقدر جنازه عراقی خورده بودند که دیگر آدمخوار شده بودند روبرو هستم، شغالها به من حمله میکردند و با آروارههای قوی خود مرا گاز میگرفتند، ناگهان متوجه دوربین عکاسی شدم و یک فلاش زدم و همه آنها برای مدتی متوقف شدند و من فهمیدم که چه کاری باید انجام دهم و همانطور فلاش زنان دویدم تا به جاده رسیدم و نجات پیدا کردم، دوربین عکاسی نگاتیو داشت با فلاشهای اول چند عکس از دندانهای تیز شغالها و آن اتفاق برای من ثبت کرد.
جنگ امروز در رسانههاستمحمودیان که خود از نزدیک با وقایع جنگ روبرو بوده در توصیه به جوانان امروز اظهار کرد: از جوانان امروز خواستار ایستادگی و مقاومت هستم، ما در دوران دفاع مقدس توانستیم با حداقلها بهترین برداشتها را کنیم و آنچه که از دستمان برمیآمد را انجام دادیم. خیلی پیش میآمد که نگاتیوهایمان را با پول خود تهیه میکردیم تا توانستیم آن آثار را ثبت و ضبط کنیم، امروز نیز میتوانیم این کار را به انجام برسانیم، امروز باید ایستادگی، مقاومت و پایمردی داشته باشیم و هرگز تسلیم دشمن نشویم؛ چندین سال است که میگوییم و بازهم خواهیم گفت که جنگ آخر جنگ رسانه است و تیرهای جنگ رسانه تیزتر از هر تیر دیگری است و نباید گمان کنیم که یک بمب شیمیایی تعیینکننده امور است بلکه این تأثیر رسانهها است که همه چیز را تعیین میکند.
امیر صالحی