کد خبر: 3542774
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۲
حجت‌الاسلام خادمیان تشریح کرد:

شیوه برخورد معصومین(ع) با فریب‌خوردگان/ عیب‌پوشی عامل تحکیم جامعه است

گروه جامعه: چهره ماندگار تبلیغ کشور با بیان اینکه جامعه اسلامی در برخورد با ناهنجاری‌ها و خطاهای افراد باید هچون الگوهایی دینی و دستورات آنها رفتار کنند، گفت: عیب‌پوشی از صفات زیبای خداوند است. این خصلت مایه تحکیم دوستی، محبت و موجب تقویت روابط اجتماعی و اعتماد و اطمینان افراد در جامعه اسلامی به هم می‌شود.

حجت‌الاسلام سید حسین خادمیان، ‌چهره ماندگار تبلیغ و خطیب برتر کشور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره نحوه برخورد جامعه اسلامی با فریب‌خوردگان و چهره‌های شاخصی که مرتکب خطا شده‌اند، گفت: ما در طول تاریخ افراد و اشخاصی را داشته‌ایم که  گرفتار فریب شده‌اند که نه مربوط به امروز است و نه فردا این موارد را نخواهیم دید.

وی افزود: در طول تاریخ علما و چهره‌هایی را داشته‌ا‌م که فریب‌خورده‌ و یا شخصیت‌هایی را داشته‌ایم که مرتکب گناهان بزرگ و کوچک شده‌اند. قرآن کریم در این مورد بلعم و باعور را نام می‌برد. اما در کنار این موضوع نیز یک وظیفه بزرگ برگردن همه مومنین و جامعه مسلمان است که باید ببینند دستور دین در رویاریی با این موارد چیست و خود به قضاوت و محاکمه اقدام نکنند.

خادمیان با بیان حدیثی ادامه داد: پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) در مقام انسانی کامل، خود را به عیب‌پوشی از دیگران آراسته بودند و یاران خود را به این امر توصیه می‌فرمودند. آن حضرت به سبب شرح صدر، کسی را رسوا نمی‌کرد و تا آنجا که امکان داشت، عذرهای مردمان را می‌پذیرفت. این بزرگوار حتی پرده کفر منافقان را نیز نمی‌درید و با آنکه به‌خوبی از همه چیز آگاه بود، همواره پنهانشان می‌داشت تا آنان که شایسته تربیت و هدایت بودند، به راه هدایت بازگردند.

‌چهره ماندگار تبلیغ با اشاره به روایتی از امیرالمومنین(ع)، گفت: ایشان زمانی که می‌خواستند جرم شخصیتی شاخص را اعلام کنند، که فلانی فریب‌خورده است و یا برای من رشوه آورده، بدون اینکه نامی را ببرند، می‌فرمایند یکی از برادران شما دیشب ظرفی از استفراغ مار را برای من آورد و خواستم به شما بگویم که رشوه همان غی کرده مار است. امام با رفتارشان و عملی که نشان می‌دادند اینچنین ما را تربیت می‌کند که حتی نامی از خطاکار را در عموم نبریم.

عیب‌جویی بلای بزرگی است که همواره انسان‌ها را تهدید می‌کند

این کارشناس مطرح کشور تصریح کرد: عیب‌جویی بلای بزرگی است که همواره انسان‌ها را تهدید می‌کند و چه‌بسا افرادی که به شدت به آن گرفتارند، بی‌آن که عیب‌جویی خویش را عیب بزرگی به شمار آورند. باید بدانیم که عیب‌جویی، کینه و دشمنی می‌آفریند و پیوندها را بر هم می‌زند و انسان‌ها را از یکدیگر دور می‌سازد.

برخورد الگو‌های دین با فریب‌خوردگان/ تحکیم جامعه اسلامی با عیب‌پوشی
خادمیان با بیان اینکه در مقابل عیب‌جویی، عیب‌پوشی قرار دارد، گفت: عیب‌پوشی از صفات زیبای خداوند است. این خصلت مایه تحکیم دوستی، محبت و موجب تقویت روابط اجتماعی و اعتماد و اطمینان افراد در جامعه به هم می‌شود.

‌چهره ماندگار تبلیغ در ادامه بیان کرد: روزی امام حسین(ع)، نزد امام حسن مجتبی(ع)  آمدند، وقتی چشمشان به برادر افتاد گریه کردند، امام حسن(ع)  از برادرش علت گریه کردن را جویا شد. امام حسین(ع) فرمود: گریه‌ام برای رفتار بدی است که با تو شده است. پاسخ امام چیزی است که همه یادگرفته‌ایم، جمله‌ای که با آن آشنا هستیم اما مقدمه آن را یادنگرفته‌ایم و به ما آموزش نداده‌اند.
وی افزود: امام حسن فرمود: «ظلم و ستمی که بر من می‌شود همین زهری است که به من داده می‌شود و به سبب آن به قتل می‌رسم، ولی بدان که «لا یوم کیومک یا اباعبدالله»؛ هیچ روز و سرنوشتی مانند روز و سرنوشت تو نیست. ای ابا عبدالله روزی بر تو خواهد آمد که سی هزار نفر از مردمی که خود را مسلمان می‌دانند و مدعی هستند که از امت جد ما محمد(ص)، هستند، تو را محاصره کرده و برای کشتن تو و جسارت به اهل بیت تو و اسارت خاندان تو و غارت اموال آنها اقدام می‌کنند، در این هنگام است که خداوند لعن خود را بر خاندان امیه فرو فرستد و از آسمان خون و خاکستر فرو ریزد و همه مخلوقات حتی حیوانات درنده در بیابان‌ها و ماهیان در دریاها بر مصیبت تو گریه کنند»

اگر شخصی گرفتار لغزش شد، باید  از آن عیب‌پوشی کنیم

و‌ی تصریح کرد: اهل بیت(ع)، ما را اینگونه تربیت کرده‌اند که اگر شخصی گرفتار لغزش شد، اولا باید  از آن عیب‌پوشی کنیم و با خود ببینیم که دستور شارع چیست. ما باید ببینیم اگر این مسئله را نشر دهیم و در جامعه منتشر کنیم از چه چیزی ضربه می‌خوریم و چه اثرات مثبت و یا منفی برای جامعه دارد. همه اینها را اگر سبک کرده و سنگین کنیم آن وقت است که به یک نتیجه دینی می‌رسیم که طبق دستور دینی باید آن را مخفی کنیم و یا کنار بگذاریم و یا آن را نشر بدهیم که در آن موقعه گرفتار این خطا‌ها هم نخواهیم شد.

وی تاکید کرد: البته افراد نباید با عیب‌پوشی خداوند مغرور شوند، گفت: از امیرالمؤمنین(ع) روایت است که فرمود: بنده‌ای نیست، مگر اینکه چهل پوشش بر اوست تا اینکه چهل گناه کبیره انجام می‌دهد و در این هنگام، پوشش‌ها از او برچیده می‌شود.

‌خادمیان ‌در پایان گفت: جایگاه خوب و بد و ارزش‌ها در جامعه اسلامی باید تعلیم داده شود تا جامعه اشخاص را  با ارزش‌ها بسنجند نه با مقام و یا موقعیت آنها؛ این موضوع همان خط‌کشی است که حضرت علی(ع)، فرمودند، حق را بشناس و بعد اشخاص‌ را وزن‌کشی کن، نه اینکه ما اشخاص را بزرگ و شاخص کنیم که ارزش‌ها و حق و باطل را با آنها بسنجیم.

captcha