کد خبر: 3543221
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۱
در جلسه محمد کاظمی؛

مرحله مقدماتی دور سوم جشنواره تلاوت‌های مجلسی پایان یافت + صوت و عکس

گروه مسابقات: جلسه قرآن محمد کاظمی قاری و مدرس ممتاز قرآن میزبان مرحله دیگری از دور سوم نخستین جشنواره تلاوت‌های مجلسی بود و در این جلسه راه‌یافتگان به مرحله فینال تکمیل شدند.

مرحله مقدماتی دور سوم جشنواره تلاوت‌های مجلسی پایان یافت + صوت و عکس

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مرحله مقدماتی دور سوم جشنواره تلاوت‌های مجلسی، در جلسه قرآن محمد کاظمی قاری و حافظ کل قرآن به نشانی چهاردانگه، سه راه بوتان، میدان گلشهر، خیابان حجت، خیابان شهید استبرقی، مسجد امام حسن عسکری(ع) برگزار و منتخبان مرحله نهایی مشخص شدند.
کاظمی در ضمن بیان نکات مهمی در مورد صوت بیان کرد: شناخت پرده شروع برای تلاوت بسیار مهم است البته اگر قاری حرفه‌ای باشد می‌تواند در ادامه تلاوت آن را جبران کند، اما نکته مهم‌تر این است که قاری نباید با تمام حجم صوتی که دارد به تلاوت قرآن بپردازد، این کار موجب ایجاد فشار در صدا شده و در نهایت قاری را با کم آوردن نفس مواجه می‌کند.
وی بیان کرد: زمانی باید از تمام حجم صوت استفاده شود که اوج کار در آن قطعه است و در تمام یک قطعه نیازی به پر حجم خواندن نیست. علت این که اکثر قاریان مبتدی در مقوله نفس، ضعیف هستند این است که هنگام تلاوت فریاد می‌زنند و با تمام حجم صوتی خودشان می‌خوانند.
قاری و مدرس ممتاز قرآن تصریح کرد: بیشتر قاریان در ایران مشکل تقلید دارند و کم تقلید کرده‌‌اند بر خلاف مصری‌ها که تا آخر عمر خودشان را مقلد می‌دانند. هم‌چنین استادی خوب است که از داشته‌ هایش بهترین استفاده را بکند، ممکن است یک قاری دو دانگ بیشتر ظرفیت صوتی نداشته باشد اما همان را استادانه مدیریت می‌کند ضمن این که برای تلاوت خوب جنس صدا هم خیلی موضوعیت ندارد؛ چراکه اگر موضوعیت داشت فقط عبدالباسط، منشاوی و شحات قاری درجه یک می‌شدند، اما شعبان الدیری قاری است که صوت ویژه‌ای ندارد اما قاری بسیار خوبی است و از همان اندک ظرفیت بهترین استفاده را می‌کند.
کاظمی در ادامه با بیان ویژگی‌های مثبت جشنواره تلاوت‌های مجلسی بیان کرد: یکی از فواید این جشنواره این است که هر کسی که در زمینه تلاوت قرآن ادعایی دارد می‌تواند به میدان بیاید، دومین فایده برای خود قاری است چراکه شاید اگر استاد در جلسه معمولی به او بگوید فلان ایراد را برطرف کن، فکر اصلاح برنمی‌آید اما وقتی در یک مسابقه مورد ارزیاتبی قرار گرفت می‌تواند نقاط ضعف و قوت خودش را بهتر بشناسد و بهتر آنها را برطرف نماید.
وی تصریح کرد: خیلی از قاریان هستند که تلاوتشان جذاب است و در میان مردم مورد استقبال قرار گرفته، و رسالت قاری هم همین است که قرآن را بتواند بین عوام جامعه جا بیندازد، متأسفانه در این امر دچار حاشیه شده‌ایم و شرط گذاشته‌ایم که این تلاوت طبق نمره بندی‌ها قابل قبول است و باید این قاری تریبون داشته باشد و ... اما این جشنواره حسنش این است که قاریان خوش خوان که استعداد دارند معرفی بشوند و تعداد زیادی از سفره قرآن بهره مند شوند.
کاظمی بیان کرد: این که با هزینه‌های سنگین در نهایت خروجی سالانه کشور در تلاوت قرآن یک یا دو نفر می‌شود صحیح نیست، باید روال کار طوری پیش رود که یک قاری خوش خوان که دوست ندارد در مسابقات شرکت کند هم بتواند تلاوتش را ارائه کند، اگر قاری خوش خوان بود در شهر خودش قاری محوری باشد و کرسی خودش را داشته باشد و بین‌المللی هم نباشد. باید فضای تلاوت قرآن هم مانند جلسات مداحی شود که مداح یک فضایی دارد و چند صد نفر پای منبر او می‌نشینند و با جشنواره تلاوت‌های مجلسی باید به این جا برسیم که هر قاری خوش خوان بتواند قاری محوری شهر خودش باشد.

در این مرحله از جشنواره 9 نفر به عنوان شرکت کننده به تلاوت قرآن پرداختند که از این بین آقایان وحید خزایی و طه کبیری به فینال دور سوم جشنواره راه یافتند، هم‌چنین با دعوت داوود جعفری مسئول جشنواره، محمد کاظمی به عنوان قاری مهمان و ویژه مراسم اختتامیه دور سوم جشنواره تلاوت‌های مجلسی انتخاب شد. هم‌چنین این جسله قرآن که با تلاوت آیات قرآن آغاز شده بود با عرض سلام و ارادت به پیشگاه حضرت سید الشهداء(ع) پایان یافت.

تلاوت طه کبیری

دریافت

کد

تلاوت سید مصطفی حسینی

دریافت

کد


captcha