به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) کارگاه آموزشی مهارتی بازطراحی و نوآوری در مؤسسات قرآن و عترت به همت مرکز رشد و شکوفایی هنر و فناوریهای قرآنی برای مسئولان مؤسسات قرآن و عترت استان البرز برگزار شد.
در این برنامه آموزشی «آسیب شناسی مؤسسات قرآن و عترت» مطرح و مؤسسات قرآن و عترت به عنوان بخشی مهم از صنایع فرهنگی مورد تحلیل قرار گرفتند.
«آسیب شناسی موسسات قرآن و عترت» بر اساس خوداظهاری، بر اساس مدلها و ابزارهای آسیب شناسی و آسیبهای مرسوم صنایع فرهنگی و مؤسسات قرآنی بخش دیگری از مطالب مطرح در این کارگاه آموزشی بود.
در دومین کلاس آموزشی این کارگاه «بازطراحی مدل مؤسسات قرآن و عترت» بر اساس 3 زیر بخش «طراحی مدل موسسه قرآن و عترت و طراحی و توسعه محصول جدید فرهنگی (مبتنی بر قرآن و عترت)»، «خلاقیت برای بازطراحی مدل مؤسسه قرآنی و فرصتیابی و مسیرهای توسعه آینده مؤسسات قرآن و عترت» و «معرفی سازو کارهای حامی مؤسسات قرآنی و مرکز رشد فناوریها و هنر قرآنی» به شرکت کنندگان در این کارگاه آموزش داده شد.
بررسی مشکلات مؤسسات قرآن و عترت بخش دیگری از این کارگاه آموزشی بود که در آن عواملی از جمله حمایت جویی، روش تبلیغ دین، عدم استفاده از خلاقیت و یکسانی فعالیت اکثر مؤسسات، اهمیت به منابع فیزیکی و رقابت با یکدیگر به جای رقابت با دشمنان دین به عنوان بخشی از مشکلات مؤسسات قرآن و عترت مطرح شد.
حمایت غیر شفاف، غیر مستمر، سلیقه ای و غیر عادلانه و مبتنی بر رابطه، تشخیص ندادن مخاطب و اهمیت ندادن به نیاز مخاطب، توجه نکردن به بازاریابی، در نظر نگرفتن موارد اقتصادی و در نتیجه عدم استمرار فعالیت، استفاده نکردن از خلاقیت و یکسانی فعالیت اکثر موسسات، موازی کاری و عدم تسهیم بازار از جمله مسائلی بود که در این بخش مطرح شد.
همچنین مطرح شد که بر اساس دیدگاه آسیب شناسی، مؤسسات معمولا با سه دسته مسئله روبه روهستند: دسته مسائل فنی، دسته مسائل اجرایی و دسته مسائل کارآفرینانه که بر این اساس، انواع مؤسسه عبارتند از: مدافع، تحلیلگر، مکتشف و واکنشگر و مؤسساتی که از این نوع نبوده و الگوی خاصی در مسائل و راه حلهایشان ندارند.
اکثر مؤسسات قرآن و عترت در کشور ما، از نوع مدافع و واکنشگر هستند
در پایان این کارگاه آموزشی مطرح شد که اکثر مؤسسات قرآن و عترت در کشور ما، از نوع مدافع و واکنشگر هستند در حالیکه باید با بازطراحی و نوآوری به موسساتی تحلیلگر و مکتشف تبدیل شوند.
به گزارش ایکنا، این کارگاه آموزشی از جمله کارگاههای آموزشی طلوع برکت بود. طلوع برکت یک رویداد کارآفرینی در حوزه فرهنگی و مذهبی با محوریت قرآن کریم است که در کاملترین شکل اجرای آن، طی یک برنامه فشرده یک روزه، شرکت کنندگان با فضای کاری صنایع فرهنگی در کشور و جهان آشنا شده، به وسیله بستههای آموزشی فشرده با مبانی راه اندازی کسب و کار بر اساس ارزشهای قرآنی و اسلامی آشنا میشوند.
همچنین فرصتها و تهدیدهای موجود در این بخش از زبان اساتید و فعالان این حوزه مطرح میشود و در بخش دیگر این رویداد فضای واقعی ایجاد کسب و کارهای فرهنگی برای شرکت کنندگان شبیه سازی میشود به طوری که شرکت کنندگان در محیطی پویا و خلاق تیمهای کاری خود را تشکیل داده و مراحل راه اندازی یک کسب و کار فرهنگی و قرآنی را از ابتدا تا انتها به صورت فشرده تجربه میکنند. در پایان کسانی که تیمهای کاری مناسب تشکیل دادهاند و از انگیزه مناسب برای پیگیری ایده خود برخوردارند قادرند جهت استفاده از خدمات تخصصی مرکز رشد درخواست خود را ارائه کنند.