به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در ابتدای این مراسم که در سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد حجت الاسلام و المسلمین حسین افتخاریان بیان کرد: برای هفته قرآن و عترت دانشگاهها علاوه بر برنامههایی که دانشگاهها بهصورت خودجوش طراحی و اجرا مینمایند، یک سری برنامهها نیز در قالب توصیهنامه تهیه شده است که باید در حوزه اجرایی مجموعه دستگاهها پیگیری شود.
در ادامه وی گفت: موفقیت فعالیتهای قرآنی دانشگاهها را حاصل کوشش سه قطب فعال قرآنی میدانیم که شامل «مدیریت فرهنگی دانشگاه»، «دفتر نهاد» و «کانونها و فعالان قرآنی» است.
افتخاریان در ادامه گفت: ما در آینده نزدیک به موضوع تشکیل شورای هماهنگی فعالین قرآنی دانشگاه و آییننامه آن در دستور جلسات مجمع مشورتی خواهیم پرداخت و در راستای رسیدن به اهداف قرآنی باید این سه قطب در راستای نیل به یک هدف که آن هم گسترش فرهنگ قرآنی است «همافزایی و همگرایی» داشته باشند.
وی افزود: بایستی در طراحی مسابقات قرآنی کشور، نسبت مسابقات با آموزههای سیاسی و انقلابی قرآن و تفکر و رهنمودهای امام راحل «ره» و مقام معظّم هبری «مدظلّه العالی» مشخص شود و در واقع مسابقه قرآنی نباید سکولار باشد. مجامع قرآنی دانشگاهها باید در فضای 13 آبان تا 16 آذر بهصورت ویژه هویت انقلابی و استکبارستیزی خود را نمایان و به رخ دشمنان بکشد.
افتخاریان با توجّه به بندهای هشتم و نهم توصیهنامه فعالیتهای هفته قرآن و عترت دانشگاهها گفت: ضمن تأکید بر برگزاری محافل انس با قرآنکریم در مساجد دانشگاهها، خوابگاهها و فضاسازی قرآنی در محیط دانشگاه باید نگاه ویژهای به خوابگاهها با هدف برگزاری محافل قرآن کریم، جلسات تفسیر و تدبر و محافل تلاوت نور بعد از نمازهای جماعت وجود داشته باشد تا از ظرفیت مغفول مانده در خوابگاهها و همچنین از توانمندی دانشجویان قرآنی به نحو احسن استفاده شود.
در ادامه این نشست، سید کامران میرمعینی، معاون اداره کل فرهنگی دانشگاه فرهنگیان گفت: برابر مأموریتی که ابلاغ شده بود، بحث جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور آغاز و به مراحل پایانی رسید و به اختتامیه جشنواره نزدیک شدیم و هفته گذشته پنج شنبه و جمعه امور مربوط به بخش غیرحضوری و آثار دریافتی انجام و فرآیند داوری آغاز شد.
میرمعینی در خصوص نحوه داوری گفت: در این مورد از اساتید مجرب دانشگاههای مختلف دعوت به عمل آمد و این اساتید در ترکیب هیأت داوران قرار گرفتند.
وی افزود: با هدف رسیدن به استانداردهای داوری و عدالت در جشنوارهای در این سطح، آثار کد گذاری شد و در اختیار داوران قرار گرفت و داوران از هویت صاحبان آثار کاملا بیاطلاع بودند.
میرمعینی افزود: در بخش مقاله این جشنواره برای احراز اصالت مقاله، با هماهنگی اساتید دانشگاه علوم و معارف قرآن، اصالت مقالات مسجل شد و آثاری در اختیار داوران قرار گرفت که صلاحیت لازم را داشت.
وی بیان کرد: زمان برگزای آزمون کتبی عصر روز جمعه بیستویکم آبان ماه است و مراسم افتتاحیه روز بیستم آبان ماه ساعت 18:30 در پردیس شهید بهشتی کنار هتل پردیسان و مجاور دانشگاه فردوسی در تالار ابنهیثم برگزار میشود.
معاون اداره کل دانشگاه فرهنگیان گفت: امسال برای اولین بار، در راستای توازن مراسم افتتاحیه و اختتامیه، برندگان در افتتاحیه مورد تقدیر قرار میگیرند و زمان برگزاری اختتامیه روز شنبه ساعت 18:30 در تالار قدس حرم رضوی برگزار میشود و از نفرات برگزیده در بخش شفاهی و کتبی تقدیر میشود و مسابقات حضوری قرآن از جمعه صبح شروع خواهد شد و انشاءالله بنا است تا شنبه صبح نفرات برتر معرفی شوند. هم چنین روز یکشنبه یادواره علامه طباطبایی«ره» برگزار خواهد شد.
گفتنی است که در این نشست مقرر گردید نفرات برتر سیامین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور در دو رشته حفظ کل و قرائت تحقیق در مراسم فینال و در کنار دیگر متسابقین حضور یابند تا نفرات برتر در هر دو رشته به عنوان نفر منتخب ایران در مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان شرکت نمایند.
لازم به ذکر است در این نشست که در روز شانزدهم آبان ماه سال جاری از ساعت 14:30 در سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد، حمید صابر فرزام رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور، رحیم قربانی، مدیر موسسه قرآنی بسیج، حجتالاسلام حسین افتخاریان، مسئول مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظّم رهبری در دانشگاهها، عدالت نعمتی، مدیرکل فرهنگی اجتماعی دانشگاه فنی و حرفهای، مهدی ابراهیمی، مسئول فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاه پیام نور، سیدکامران میرمعینی، معاون اداره کل دانشگاه فرهنگیان و زهرا نقیزاده معاون سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور حضور داشتند.