کد خبر: 3544385
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۸

منشور مسئولیت اجتماعی توسط دولت تدوین می‌شود/ تجلیل از مسئول‌ترین‌ها

گروه جامعه: رئیس سازمان بهزیستی از برگزاری همایش اعطای نشان مسئولیت اجتماعی یادواره شهید فیاض‌بخش با حضور رئیس‌جمهور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) انوشیروان محسنی بند‌پی، رئیس سازمان بهزیستی کشور امروز سه‌شنبه 18 آبان ماه طی نشستی خبری با اصحاب رسانه از برگزاری اولین همایش اعطای نشان مسئولیت اجتماعی یادواره شهید فیاض‌بخش بنیانگذار سازمان بهزیستی کشور خبر داد و گفت: این همایش 24 آبان ماه با حضور رئیس‌جمهور در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود.

وی تأکید کرد: یکی از اهداف تشکیل سازمان بهزیستی انجام مسئولیت اجتماعی توسط سازمانی دولتی بود تا بتواند با برخورداری از نیروهای درون سازمانی و جلب مشارکت‌های مردمی خیرین و سازمان‌های مردم نهاد نسبت به پیشگیری، مداخله به هنگام، فراهم کردن فرصت برای افرادی که در مسیر زندگی خود دچار مشکل شده‌اند و ... اقدام کند.

محسنی بند‌پی مسئولیت اجتماعی را مبتنی بر مشارکت مثبت در زندگی افراد جامعه با رویکرد مسئولانه و متعهدانه دانست که می‌تواند حس تعلق اجتماعی را همراه داشته باشد و تصریح کرد: همه مردم باید نسبت به مسائل اخلاقی، اجتماعی، فرهنگی، محیط زیستی و ... احساس تعهد و تکلیف کنند تا از حالت‌فردگرایانه و سازمان محوری به نگاه اجتماع‌محوری و جامع‌نگری تغییر جهت‌ دهند.

ترویج و تعمیق مسئولیت اجتماعی و تغییر نگرش مردم

رئیس سازمان بهزیستی هدف از برگزاری این همایش را ترویج و تعمیق مسئولیت اجتماعی و تغییر نگرش مردم در این خصوص دانست و گفت: مسئولیت اجتماعی امروزه در محورهایی مانند رهبری جامعه، حقوق بشر، محیط زیست، حقوق نیروی کار، اقدامات و عملیات خیرخواهانه، رضایت مندی مشتری و ... در جهان مطرح است.

وی ادامه داد: تمام افرادی که در این محورها و در جهت تحقق مسئولیت اجتماعی تلاش کرده‌اند فراخوان شده و از میان آنها افراد و سازمان‌های برتر معرفی ‌خواهندشد‌.

محسنی بند‌پی از تلاش برای ساماندهی و تشکیل دبیرخانه دائمی همایش مسئولیت اجتماعی در سازمان بهزیستی خبر داد و اظهار کرد: نگاه نوین به مسئولیت اجتماعی نگاه‌ اخلاق‌مدارانه است. اگر اخلاق، شفافیت، پاسخ‌گویی و رفتار مبتنی بر آگاهی در جامعه نهادیه شود بسیاری از ناهنجاری‌های کنونی جامعه به حداقل خواهد رسید.

وی اعلام کرد: از میان بنگاه‌های اقتصادی، سازمان‌ها و نهادهای دولتی، سازمان‌های مردم نهاد و خصوصی و افرادی که در امر مسئولیت اجتماعی موفق عمل کرده‌اند افراد و نهادهای برتر انتخاب و در سه رده مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: جنبش مسئولیت اجتماعی در شش محور تقسیم‌بندی شده که باید بر روی آنها کار شود. این شش محور شامل: مسئولیت اجتماعی توسط دولت، ترویج گفتمان مسئولیت اجتماعی، نحوه تأثیرپذیری از گفتمان مسئولیت اجتماعی، تعریف مسئولیت اجتماعی از منظر بنگاه‌های اقتصادی، بهره‌گیری و استفاده از فرهنگ اسلامی، ساماندهی و جهت‌دهی و تغییر نگرش در خصوص مسئولیت اجتماعی است.

وی افزود: توجه به ساماندهی و ترویج مسئولیت اجتماعی توسط سازمان بهزیستی شروع شده است و ما از دستگاه‌هایی که می‌توانند در این زمینه به ما کمک کنند نیز درخواست همکاری کرده‌ایم. تلاش داریم دانش و آگاهی جامعه نیز در خصوص مسئولیت اجتماعی افزایش پیدا کند و منشور مسئولیت اجتماعی توسط دولت مصوب و دبیرخانه آن تشکیل شود تا بر عملکرد نهادها در این خصوص نظارت کند.

محسنی بندپی در پاسخ به این سؤال که برپایی این همایش چه نفعی برای گروه‌های هدف بهزیستی از جمله معلولان و آسیب‌دیدگان اجتماعی دارد؟ گفت: حوادث ترافیکی در سال موجب معلولیت هزارن نفر می‌شود، عدم دقت و توجه در ساخت و عملکرد ابزار و وسایلی مانند آسانسور موجب می‌شود در سال افراد زیادی معلول و کشته شوند، عدم توجه به آلودن محیط زیست موجب گسترش بیما‌ری‌های بیشمار می‌شود، نداشتن مسئولیت اجتماعی در ساخت خودرو موجب می‌شود در سال هزاران نفر جان خود را از دست دهند و چندین برابر افراد کشته شده افراد معلول شوند و ... مسئولیت اجتماعی این نیست که مثلاً شرکت‌های خودروسازی بیایند و چند شیرخوارگاه بسازند بلکه این است که در قبال محصولی که تولید کرده‌اند و عواقبی که اشتباه در تولیدشان می‌تواند داشته باشد احساس مسئولیت اجتماعی کنند.

وی تصریح کرد: توجه به مسئولیت اجتماعی در همه بخش‌های جامعه موجب کاهش مددجویان بهزیستی خواهدشد.

رئیس سازمان بهزیستی در پایان سخنانش در پاسخ به وضعیت کودکان کار و خیابانی در فصل زمستان گفت: بچه‌های خیابانی دو دسته هستند. گروهی از آنها که پناهگاه ندارند و گروهی که توسط عده‌ای در شهر برای مقاصد پلید مستقر می‌شوند و شب‌ها به محل زندگیشان باز می‌گردند.

پذیرش 2640 کودک خیابانی در مراکز بهزیستی

محسنی بندپی اعلام کرد: طی دو ماه اخیر دو هزار و 640 کودک خیابانی در مراکز بهزیستی پذیرش شده و برای پذیرش، آموزش و حتی آموزش خانواده‌های سایر کودکان نیز اعلام آمادگی می‌کنیم.

وی ادامه داد: حدود چهار تا پنج هزار کودک خیابانی در تهران حضور دارند. هر کودک رها شده را می‌توانیم در مراکز بهزیستی پذیرش کنیم اما کودکان کاری که توسط ما پذیرش می‌شود در صورتی که والدین آنها مراجعه کنند و بخواهند کودک خود را پس بگیرند خلاء قانونی برای نگه‌داشتم بچه داریم و مجبور هستیم کودک را پس دهیم. اما معاونت پیشگیری از جرم قوه قضائیه طی همکاری با ما مصوب کرده در صورتی که دو بار کودک خیابانی در مراکز بهزیستی پذیرش شود اما والدینش او را پس گرفته و باز هم به خیابان برای کار بفرستند، برای بار سوم از پدر و مادر سلب صیانت خواهد شد.

captcha