غلامی جلیسه در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه از سال گذشته به ابتکار معاونت فرهنگی وزرات فرهنگ و اسلامی، دبیرخانه دائمی هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در خانه کتاب ایجاد شد، اظهار کرد: فرایند تمام برنامههای ادوار گوناگون این هفته از این به بعد در خانه کتاب برگزار خواهد شد که در همین راستا برنامهریزی متعددی را از سال گذشته برای توسعه هر چه بیشتر بیست و چهارمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران به اجرا درآوردیم.
وی در ادامه گفت: از جمله برنامهریزیهای به انجام رسیده رایزنی با نهادها و سازمانهایی بود که در زمینه کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی فعال هستند تا به این واسطه به منظور همافزایی هر چه بیشتر، هفته کتاب را در سال جاری پربارتر از بیست و سه دوره قبل برگزار کنیم.
جلیسه با اشاره به اینکه هفته کتاب یک هفته ملی است تصریح کرد: در قالب برنامههای این هفته در تلاش هستیم که فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در گستره ملی بیش از پیش افزایش دهیم و به این منظور شاخصترین اتفاقی که شکل گرفت استفاده از ظرفیت موجود در نهادهای فرهنگی و هنری مختلف با موضوع کتاب است.
وی افزود: البته توجه به این ظرفیتها را از سال قبل مورد توجه قرار دادیم؛ به طور مثال در قالب مشارکتی که با انجمن سینمای جوان در دوره بیست و سوم هفته کتاب داشتیم روزی به نام «کتاب و سینما» نامگذاری شد و در اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه تهران نیز جایزهای در بخش جنبی به فیلم برتر این حوزه اهدا شد.
دبیر بیست و چهارمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: توجه به ظرفیت هنر بهویژه سینما در سال گذشته موجب شد که در جشنواره فیلم کوتاه تهران شاهد حضور 10 فیلم پیرامون موضوع کتاب باشیم و در سال جاری این رقم به 70 فیلم رسیده است.
مدیرعامل خانه کتاب همچنین با اشاره به اینکه جشنواره مروجین کتاب از چند سال پیش شکل گرفته است گفت: گروههای مروج کتاب که در هفته کتاب امسال نیز حضور دارند به شکل مردمی مدیریت میشوند و در مجموع تا به این لحظه و پیش از آغاز رسمی هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران شاهد هستیم که بیش از 10 هزار برنامه متنوع و مختلف با محوریت کتاب در سراسر ایران گزارش شده است.
وی با اشاره به اینکه هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران امسال به دلیل تقارن با اربعین حسینی کمی زودتر از ادوار گذشته برگزار میشود گفت: البته من به دوستان فعال در ستاد اجرایی این هفته اعلام کردهام که ما امسال به جای هفته کتاب، دهه کتاب داریم، هر چند که میتوان به مناسبت اربعین حسینی فعالیتهای مرتبطی در حوزه کتاب را نیز برگزار کرد همچنانکه در سالهای اخیر برنامههایی نیز در زمینه کتاب با موضوع عاشورا، اربعین حسینی و محرم و صفر را شاهد بودیم که برگزار شده است.
غلامی جلیسه ادامه داد: برنامههای بیست و چهارمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران امسال به طور رسمی از 19 آبان کار خود را آغاز خواهد کرد که شروع آن با برنامهای تحت عنوان «کتاب و سینما» از پردیس سینمایی چارسو خواهد بود و ما در این روز همچنین نخستین نمایشگاه کتاب و سینما را دایر خواهیم کرد و نشست تخصصی با موضوع کتاب و سینما نیز برگزار خواهد شد.
دبیر هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت: رونمایی از بسته کتاب فیلم «پسرک چشم آبی» از سوی ستاد هفته کتاب و با مشارکت انجمن سینمای جوان توزیع خواهد شد و همچنین تقدیری از برگزیدگان بخش کتاب و سینما در بخش جنبی جشنواره فیلم کوتاه تهران در پردیس سینمایی چارسو خواهیم داشت و 33 میلیون تومان برای 4 فیلم برگزیده این بخش از جشنواره فیلم کوتاه تهران در نظر گرفتهایم که به آنها اهدا خواهد شد.
وی افزود: پنجشنبه این هفته جشنواره «با من بخوان» را برگزار خواهیم کرد که این جشنواره طرح برگزیده برخی از جشنوارههای جهانی است که به ترویج فرهنگ کتابخوانی خواهد پرداخت و لزوم گسترش دامنه آن را متذکر خواهد شد و روز شنبه 22 آبان رآس ساعت 9 صبح اعضای ستاد برگزاری هفته کتاب به اتفاق اصحاب صنعت نشر کشور برای تجدید با آرمانهای امام(ره) در مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضور بهم خواهند رساند.
غلامی جلیسه در ادامه گفت: برخلاف سنوات گذشته که افتتاحیه هفته کتاب را از پایتخت ایران برگزار میکردیم امسال افتتاحیه این رویداد فرهنگی را از پایتخت کتاب ایران یعنی نیشابور کلید خواهیم زد که سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی و برخی از مسئولان لشکری و کشوری در آن حضور خواهند داشت.
دبیر بیست و چهارمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در روز شنبه 22 آبان همچنین آئین گشایش دومین نمایشگاه تخصصی «کتاب هنر» را در فرهنگستان هنر برگزار خواهیم کرد و همین روز در پنجمین برنامه عصر کتاب در قالب آئین تکریم از مقام ادبی عبدالله کوثری؛ مترجم پیشکسوت کتاب در سرای کتاب خانه کتاب تجلیل به عمل خواهد آمد.
وی ادامه داد: یکشنبه 23 آبان آئین پایانی کتاب سال معلولین را خواهیم داشت و دوشنبه 24 آبان که مقارن با روز کتابدار است همایش کتابداران را در تالار وحدت برگزار خواهیم کرد. در همین روز افتتاح طرح «پاییزه کتاب» را خواهیم داشت که تا 24 آذر ادامه دارد و تصور میکنیم با ظرفیتی که در اجرای طرح تابستانه کتاب ایجاد شد، آمار مشارکت و استقبال از این طرح به دوبرابر تابستانه کتاب افزایش یابد.
مدیرعامل خانه کتاب گفت: 25 آبان آئین پایانی بیست و سومین کتاب سال دانشجویی برگزار خواهد شد و چهارشنبه 26 آبان نیز آئین اختتامیه سومین دوره مروجین کتابخوانی را در سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار خواهد شد و همین روز آئین پایانی جشنواره «کتاب و رسانه» در سرای کتاب خانه کتاب برگزار و دو فیلم برگزیده در بخش کتاب و سینمای جشنواره فیلم کوتاه تهران نیز اکران خواهد شد.
غلامی جلیسه ادامه داد: 28 آبان آئین پایانی دومین سالانه طراحی کتاب (شیرازه) برگزار خواهد شد و شنبه 29 آبان نیز آئین گشایش جشنواره کتاب مجازی را خواهیم داشت که امسال علاوه بر داوری مردمی، داوری علمی نیز به آن افزوده شده است.
وی در پایان سخنان خود گفت: نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز با بیش از 2 هزار برنامه مستقل در این هفته حضور خواهد داشت که احتمالاً در نشست خبری نهاد جزئیات آن اعلام شده است.
این گزارش حاکی است در پایان این نشست از پوستر بیست و چهارمین هفته
کتاب جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد.
امیرسجاد دبیریان