به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) جلسه قرآن علیاکبر حنیفی، قاری، مدرس و پیشکسوت قرآنی به نشانی خیابان جمهوری اسلامی، خیابان شیخ هادی، حسینیه حضرت ابوالفضل(ع) از ساعت 19:30 تا 22 برگزار شد.

این پیشکسوت قرآنی ضمن ارائه نکاتی در مورد ترتیل بیان کرد: سه نوع ترتیل وجود دارد، ترتیل الصلاة، ترتیل عام و ترتیل تخصصی، در ترتیل باید این ترتیب رعایت شود به طوری که باید از ترتیل الصلاة آغاز کرد و به ترتیل تخصصی رسید، بنابر این انتخاب پرده مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است، وقتی پرده مناسب در شروع تلاوت انتخاب شود قاری میتواند به لطافتها و ظرافتهای ترتیل بیش از پیش بپردازد. در ترتیل الصلاة، قرآن به یک شکل خوانده میشود، مانند ترتیل خلیل الحصری، اما در ترتیل تخصصی هر صفحه باید با یک مقام خوانده شود.
حنیفی با اشاره به شأن نزول آیه 110 سوره اسراء بیان کرد: پیامبر(ص) طبق شأن نزول این آیه نماز را بلند میخواند که خداوند این آیه را نازل فرمود و به پیامبر(ص) دستور داد نه بلند نماز بخواند، نه آهسته بلکه راه تعادل را در پیش بگیرد.
وی تصریح کرد: معمولاً بعد از تلاوت در مقام کرد، اجرای مقام صبا مناسب است، ضمناً در ترتیل باید به این نکات هم توجه داشت که اولاً سرعت باید مناسب باشد یعنی اگر هر پنج خط در یک دقیقه خوانده شود خوب است، ثانیاً در ترتیل باید به فراز و فرودها توجه کرد.
داور مسابقات بینالمللی قرآن گفت: ترتیل تخصصی، جامع همه تکنیکهای ترتیل است، البته باید توجه داشت که ترتیل را نمیشود با تکنیکها و فنون تحقیق اجرا کرد، در ترتیل باید حالتهای عرفانی و خوب مذهبی در انسان تقویت شود و با ملایمت و لطافت اجرا شود، در تلاوت یک صفحه به صورت ترتیل نباید از یک مقام به مقام دیگر رفت و فرضاً اجرای سه مقام در یک صفحه صحیح نیست اما در تلاوت به شیوه تحقیق این طور نیست و گاهی در دو یا سه خط ممکن است، لازم باشد قاری چند مقام عوض کند، در نتیجه برای عوض کردن یک مقام در ترتیل باید به شکل صحیح و در فواصل یک صفحهای مقدمهچینی کرد.

وی افزود: یکی از مواردی که در تلاوت قرآن باید به آن اهمیت داد، مسأله یکنواخت بودن در کیفیت اجرا میباشد، قاری باید از ابتدا تا انتهای تلاوتش اصول تلاوت قرآن را رعایت کند و اصلا تصور نکند که قسمت بم صوت مهم نیست و باید به قسمتهای دیگر تلاوت اهمیت داده شود.
حنیفی بیان کرد: قرآن، نور است و باید در ظلمات، قرآن روشنگر راه باشد، در آخر الزمان هم که فتنهها زیاد میشود باید بیشتر به قرآن رجوع کرد؛ چرا که قرآن نور است، مسألهای که باید بیش از پیش مود توجه قرار گیرد توجه به اخلاق قرآنی است، قرآن، منبعی است که باید از آن معرفت گرفت، اکثر جلسات قرآن فقط به مباحث صوت و لحنی میپردازند، اما اگر همه این مسائل آموزش داده شود اما قاری اخلاق نداشته باشد هیچ فایدهای نخواهد داشت.

در پایان یادآور میشود، جلسه قرآن علیاکبر حنیفی، مدرس و پیشکسوت قرآن سهشنبهها از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۲
در حسینیه حضرت ابوالفضل(ع)،
واقع در خیابان جمهوری اسلامی، خیابان شیخ هادی برگزار میشود.