کد خبر: 3545044
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۱
خطیب جمعه تهران:

راهپیمایی اربعین نماد بیعت با دین و ارزش‌هاست/ 5 نکته از انتخابات آمریکا

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، با بیان اینکه راهپیمایی اربعین در جهان بی‌نظیر است و جهان هیچ‌گاه حضور 20 میلیونی را یک‌جا به خود ندیده و نخواهد دید، گفت: این راهپیمایی نماد بیعت با دین، ارزش‌ها و امام حسین(ع) است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران، با اشاره به فرارسیدن ایام اربعین حسینی، گفت: راهپیمایی باشکوه اربعین، نماد بیعت با دین، ارزش‌ها و امام حسین(ع) است. نمی‌گویم این راهپیمایی بی‌نظیرترین است بلکه راهپیمایی بی‌نظیر جهان است. جهان هیچ‌گاه حضور 20 میلیونی را یک‌جا به خود ندیده و نخواهد دید.
وی افزود: یک روز در همین کربلا امام حسین(ع) تنها شد و فرمود «هل من ناصر ینصرنی»، اما امروز 20 میلیون نفر از حرم حضرت عباس(ع) تا حرم امام حسین(ع) را هروله می‌کنند و «لبیک یا حسین» می‌گویند. دشمنان چشم دیدن این راهپیمایی را ندارند. امام حسین(ع) دین و کعبه را نجات داد؛ امام حسین(ع) رفت که آرمان کعبه بماند. کربلا بیشترین خدمت را به کعبه کرده است و دشمنان اینقدر در شبکه‌های دروغ‌پرداز اراجیف نگویند.
خاتمی اظهار کرد: مسئله بعدی آزادسازی موصل است. بحمدلله قدم به قدم شاهد پیروزی‌های چشمگیر برای فتح موصل هستیم. دنیا باید از ارتش عراق و حشد الشعبی تشکر کند. ایران، عراق و سوریه مردانه با تروریسم مبارزه می‌کنند نه آن ائتلاف دروغین که ادای مبارزه با داعش را درمی‌آورد و آنچه که هست همراهی با داعش از سوی این ائتلاف صوری است.
وی تأکید کرد: ارتش عراق قدرتمند است و امیدواریم به زودی خبر فتح و آزادی موصل برسد و هیچ نیازی هم به کمک هیچ جا نیست. آمریکای منافق و برخی کشورهای منطقه فرصت‌طلبی نکنند که تا موصل فتح شد نیروهای خود را نزدیک آنجا ببرند و بگویند ما هم شریک هستیم. موصل بخشی از خاک عراق است و تا همیشه هم بخشی از آن باقی خواهد ماند.
خطیب جمعه تهران در ادامه یاد و خاطره سردار شهید تهرانی‌مقدم را گرامی داشت و گفت: وی در عرصه موشکی خدمات بزرگی به کشور کرد. همچنین باید یاد و خاطره عزیزانی که در مسیر کربلا حادثه دیدند و 26 نفر آنها به لقاء الله پیوستند را گرامی داشت. بازماندگان این عزیزان بدانند که خود امام حسین(ع) به استقبال زائرانش خواهد آمد. مطمئنم مسئولان برای خدمت‌رسانی به زائران کوتاهی نخواهند کرد.
خاتمی در ادامه به مسئله انتخابات ریاست جمهوری امریکا پرداخت و گفت: این موضوع در صدر اخبار جهان قرار دارد و لازم است در این زمینه 5 نکته را بیان کنم. مطلب اول اینکه سیاست نظام قبل از انتخابات بسیار معقول و منطقی بود که همان سیاست بی‌طرفی بود. نظام می‌گفت این دو نفر سر و ته یک کرباس هستند و هر دو نوکر صهیونیست‌ها می‌باشند و لذا این موضع بسیار هوشمندانه بود.
وی ادامه داد: اما برخی روزنامه‌ها و سایت‌ها جانبدارانه وارد صحنه شدند و قبل از انتخابات به استقبال پیروزی برخی کاندیداها رفتند و بهتر بود با سیاست نظام همراهی می‌کردند. بعد از انتخابات هم نظام موضع قشنگی گرفت. ما به انتخاب مردم کشورها احترام می‌گذاریم و این هم سیاست دیروز و امروز ما نیست بلکه سیاست 37 سال گذشته ماست. به همین دلیل‌ می‌گوییم هر فلسطینی، بحرینی، عربستانی و ... یک رأی.
خطیب جمعه تهران یادآور شد: آن کسانی که دم از دموکراسی می‌زنند به رأی ملت‌ها احترام نمی‌گذارند. رئیس جمهور سوریه 70 درصد رأی مردم را کسب کرده است اما در امریکا تنها 47 درصد مردم پای صندوق‌های رأی آمدند. لذا سیاست نظام قبل و بعد از انتخابات آمریکا ستودنی بود.
خاتمی ابراز کرد: نکته دوم این است که اعترافاتی که کاندیداهای انتخابات امریکا کردند نشان داد که آمریکا کشوری ورشکسته است. اگر ما از این تریبون کمتر از انچه این کاندیداها گفتند را می‌گفتیم عده‌ای می‌گفتند که شعاری حرف می‌زنید. در اینجا به برخی از این اعترافات اشاره می‌کنم. کاندیدای پیروز انتخابات می‌گفت آمریکا 20 تریلیون دلار بدهی دارد. اگر به مرکز شهرها نگاه کنید 45درصد مردم فقیر هستند، شاهد افزایش قتل در شهرها هستیم، سیاه‌پوستان و رنگین‌پوستان در جهنم زندگی می‌کنند. یک‌دفعه در خیابان به شما شلیک می‌شود انگار که این جا منطقه جنگی است. اگر ما منابع نفتی داعش را از بین می‌بردیم داعش نمی‌توانست شکل بگیرد.
وی افزود: کاندیدای بازنده نیز می‌گفت که مسئله نژادی چالش بزرگ کشور ماست. سالانه 33هزار نفر در امریکا بر اثر خشونت با اسلحه کشته می‌شوند. اگر این اعترافات ورشکستگی نیست پس چیست؟ آن وقت عده‌ای در داخل نسخه می‌دهند که حل مشکلات کشور در گرو سازش با آمریکاست. کشوری که خودش بحران‌زده و بدبخت است چگونه می‌خواهد ما را نجات دهد، هیهات. راه درست همان «مرگ بر آمریکا» است.
خاتمی به عنوان نکته سوم اظهار کرد: مردم آمریکا از ماجراجویی‌های دولتمردانشان خسته شده‌اند. هر جا شلوغی است سر و کله امریکا پیدا می‌شود. در اوکراین عده‌ای علیه دولت  قانونی تظاهرات می‌کنند می‌بینیم یکدفعه معاون رئیس جمهور آمریکا در تظاهرات حضور پیدا می‌کند.
وی افزود: مالیات مردم امریکا خرج آدم‌کشی در عراق، سوریه، افغانستان، یمن و ... می‌شود در حالی که کاندیدای پیروز انتخابات گفت که ما کشوری داریم که به جاده‌ها، تونل‌ها، راه‌ها، پل‌ها، مدارس، بیمارستان‌ها و ... جدید نیاز دارد اما پولش را نداریم.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: نکته چهارم سخنی با رئیس جمهور تازه به دوران رسیده امریکاست که اگر راه شما همان راه پیشینیان شما باشد مطمئن باشید سرانجام شما سرانجام همان‌ها خواهد بود. پیشینیان شما چند ویژگی داشتند شما اشتباهات آنها را تکرار نکنید. آنها بسیار مغرور بودند و غرور استکباری داشتند و دنیا را یک ده می‌دیدند و خود را کدخدای دنیا می‌دانستند.
وی ابراز کرد: ویژگی دیگر آنها این بود که دروغگو بودند. اوباما وقتی سر کار آمد گفت مداخلات نظامی امریکا در دنیا قطع خواهد شد و زندان گوانتانامو از بین می‌رود. دیگر اینکه پرونده پیشینیان شما در ایران آنقدر سیاه است که گفتنی نیست. از 28 مرداد 1332 تا به امروز چه کارها و توطئه‌ها که نکردند. جنگ تحمیلی، حمایت از منافقین و فتنه‌گران. هر چه از دستشان برآمد کردند.
خاتمی اظهار کرد: نسبت به جهان اسلام چه جنایت‌ها که نکردند. 19 ماه از جنگ یمن می‌گذرد و اتاق فکر آن در دست امریکاست. این اسمش خوی استکباری است.
خطیب جمعه تهران به عنان پنجمین نکته از انتخابات آمریکا گفت: در این مناظرات دو کاندیدا برای اهانت به ملت ایران سنگ تمام گذاشتند. مردم آمریکا حساب یکی از کاندیداها را دستش دادند و ناکامش گذاشتند. اما کاندیدای روی کار امده اگر بخواهد همان حال و هوا را داشته باشد بداند این ملت، ملتی است که رؤسای جمهور سابق آمریکا را خسته کرده است.
وی اضافه کرد: این فرد در مناظرات گفت ملت ایران تروریست هستند. اگر مردانگی داشته باشی باید از این ملت عذرخواهی کنی. حواست باشد بازی با ایران بازی با دم شیر است. به کاندیدای تازه به دوران رسیده می‌گویم ایران اسلامی یک منش دارد و یک شعار. منش جمهوری اسلامی مقاومت تا آخرین نفر و نفس است و شعارش هم شعار امام حسین، «هیهات منا الذله». امیدوارم سر عقل بیاید و همانگونه که پس از پیروزی در انتخابات گفت که نمی‌خواهد با هیچ کشوری تنش داشته باشد عمل کند.
بنابراین گزارش خطیب جمعه تهران در خطبه اول نماز جمعه با اشاره به مباحث مطرح شده در خطبه‌های قبل در خصوص سبک زندگی دینی در عرصه اجتماعی گفت: در این زمینه بایدها در یک فصل بررسی شد و در فصل نبایدها هستیم که عنوان اول آن «تهمت و افترا» بود که در چند خطبه درباره آن بحث شد. دومین نباید در سبک زندگی دینی «دروغ» است.
وی افزود: رسالت من این است که به انداره توان ضعیفم در رابطه با این آسیب‌ها دین خود را اداکنم و حقیقت آن است که دروغ آسیب بزرگ جامعه ماست. امام حسن عسکری(ع) می‌فرمایند: «همه بدی‌ها در یک خانه قرار دارد و کلید آن دروغ است». لذا کسی به حوزه دروغ وارد شود انجام بسیاری از گناهان برایش آسان می‌شود. در روایات متعدد آمده است که دروغ میانه‌ای با ایمان ندارد و نمی‌شود کسی خود را مؤمن بداند و نشر دروغ هم بکند.
خاتمی اظهار کرد: امام علی(ع) در خطبه 86 نهج البلاغه می‌فرمایند «دروغ با ایمان میانه ندارد. انسانی که راست می‌گوید نجات می‌یابد اما دروغگو دیر یا زود می‌افتد و خوار و ذیل می‌شود...». در روایات آمده است که فرد دروغگو اعتماد عمومی را از دست می‌دهد. امام باقر (ع) می‌فرمایند: «همانا دروغ ایام را خراب می‌کند». اگر کسی می‌خواهد ببیند ایمانش سالم است یا نه، ببیند عنصر دروغ به حوزه‌های مختلف زندگیش راه یافته است یا نه.
خطیب جمعه تهران با بیان اینکه در خطبه نماز جمعه بحث‌های کاربردی که همه با آن سر و کار دارند باید بیان شود گفت: در موضوع دروغ نیز دو مبحث وجود دارد؛ عرصه‌‌های دروغ و مبارزه با آسیب‌های دروغ. در گذشته عرصه دروغ محدود به گفتن و نوشتن بود. اما امروزه عرصه جدیدی به نام فضای مجازی پیدا شده است که یک دروغ در ان به توان صد، هزار و هزاران می‌شود.
خاتمی ادامه داد: عقیده من درباره فضای مجازی این است که این فضا هم فرصت است و هم آسیب. اگر ارزشی‌ها وارد این فضا شدند و هدایت‌گری را به دست گرفتند فضای مجازی تبدیل به فرصت می‌شود. اما اگر غیر ارزشی‌ها این فضا را به دست گرفتند بحران‌زا خواهد بود واز جمله آسیب‌های بحران‌زا همین مسئله دروغ است.
وی تأکید کرد: به کسانی که در فضای مجازی حضور دارند سه نصیحت دارم. آیه 70 سوره احزاب می‌فرماید: «یا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلًا سَدِيدًا». (اى كسانى كه ايمان آورده‏ ايد از خدا پروا داريد و سخنى استوار گوييد). باید حرف قابل اثبات بزنید.درباره مسئله تحقیق کنید و بعد اگر به مصلحت بود به فضای مجازی ببرید. زیرا مصلحت نیز مهم است چه بسا مسئله‌ای راست باشد اما تفرقه‌افکن هم باشد. لذا گفتار ما باید سدید، تحقیق‌شده و مستند باشد.
خاتمی عنوان کرد: نکته دوم آنکه اگر در فضای مجازی احیانا خلاف واقعی گفتید مردانگی این است که عذرخواهی کنید و تکذیبیه را بیاورید و این بر اعتماد به شما می‌افزاید. متأسفانه این فرهنگ غلط است که اگر تکذیبیه بیاوریم بی‌اعتبار می‌شویم.
وی به عنوان سومین توصیه گفت: در پذیرش سخنان هم باید فیلتر وجود داشته باشد. هر خبری که نقل شد پذیرفتنی نیست. بعضی امروز راجع به فضای مجازی طوری حرف می‌زنند که انگار وحی منزل است. خداوند در سوره حجرات می‌فرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَنْ تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَى مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ» (اى كسانى كه ايمان آورده‏ ايد اگر فاسقى برايتان خبرى آورد نيك وارسى كنيد مبادا به نادانى گروهى را آسيب برسانيد و [بعد] از آنچه كرده‏ ايد پشيمان شويد).
خاتمی یادآور شد: قرآن می‌فرماید اگر بی‌د‌ین‌ها برای شما خبری فرستادند اول تحقیق کنید و بلافاصله نپذیرید چه بسا پیامدهای نامطلوبی داشته باشد.
captcha