امیر طهماسبی، عضو هيئت انتخاب دهمين دوسالانه ملی نگارگری ايران گفت: محور انتخاب آثار، اصل بودن و دوری از کپیبرداری است، همچنین ساختار، ترکیب، استفاده مناسب از رنگ، طراحی درست و رعایت مبانی و اصول نگارگری ایرانی در انتخاب آثار اهميت بسیاری دارد.
طهماسبي در ادامه افزود: از لحاظ خلاقیت و نوآوری نسبت به دوره قبل تفاوتی در آثار ديده نمیشود ولی کیفیت اجرا به ويژه در رشتههای تذهیب و گل و مرغ بسیار بهتر است و البته در آثار هنری کلاسیک به دلیل رعایت معیارها و ضوابط موجود، آثار همچنان به گذشته وابسته هستند و نمیتوان انتظار یک اتفاق را به یکباره داشت.
عضو هيئت انتخاب دوسالانه نگارگری همچنین درباره بخش طراحی و پرترهسازی گفت: در بخش طراحی و پرترهسازی آثار ارسال شده به دبیرخانه از نظر کمیت بسیار کم بود و این آثار طی بررسیهای انجام شده نتوانست نظر هیئت داوران را جلب کند.بیشتر این آثار طراحیهای مدادی و بسیار واقعگرایانه بودند تا نگارگری، یعنی در هیچ کدام از این آثار فضاسازیهای نگارگری ایرانی و آن عالم خیال که نمونههایی از طبیعت این فضا است، مشاهده نشد و متأسفانه این بخش را در دوسالانه از دست دادیم.
یادآور میشود، دهمين دوسالانه ملی نگارگری ايران از سوی دفتر هنرهای تجسمی معاونت هنری ارشاد با همكاری مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، اواخر آذرماه برگزار خواهد شد.