به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای رسانه و شبکههای اجتماعی، نشست عصرانه با شعر با عنوان «مهربانی را بیاموزیم» شب گذشته، 25 آبان با حضور شاعران مطرح کشور، محمدعلی بهمنی، مصطفی رحماندوست، پرویز بیگی حبیبآبادی، سعید بیابانکی، عبدالجبار کاکایی، ناصر فیض، مرتضی امیریاسفندقه و غلامرضا طریقی به همراه حجتالاسلام حسن ناصریپور معاون فرهنگی سازمان فرهنگی شهرداری تهران، بهزاد تیمورپور مدیرآفرینش و اجرای سازمان فرهنگی هنری و سرپرست فرهنگسرای رسانه و شبکههای اجتماعی و جمعی از شاعران جوان در این فرهنگسرا برگزار شد.
در ابتدای این نشست که اجرای آن را سعید بیابانکی برعهده داشت، شعر «مهربانی را بیاموزیم» محمدرضا عبدالملکیان، توسط بیتا شیشه گران شاعر نوجوان خوانده شد.
بیابانکی در این عصرانه شعر که به بهانه حمایت از کودکان بازمانده از تحصیل و طرح جهاد مهربانی، تشکیل شده بود، اظهار کرد: کودکان و نوجوانان بازمانده از تحصیل را دریابیم، هرکسی هرگونه که میتواند یکی با قلمش، یکی با شعرش، یکی با تدریس، یکی با حمایت مادی. دست به دست هم بدهیم تا کودکی دیگر از تحصیل بازنماند.
این شاعر گفت: طرح «جهاد مهربانی» با شعار «تهران مدرسهای برای همه» به همت شهرداری تهران و سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران به جمعآوری و ثبتنام کودکان و نوجوانان بازمانده از تحصیل پرداخته است و ما نیز در این راستا باید دست به دست هم دهیم تا کودکی برای تحصیل خود و معیشت خانوادهاش مشکل نداشته باشد.
حجتالاسلام ناصریپور نیز در نشست «جهاد مهربانی» گفت: در حال حاضر در تهران 16 تا 17 هزار کودک بدسرپرست، بیسرپرست و کارتنخواب وجود دارد و در این امالقرای جهان اسلام، متأسفانه شاهد آسیبهای اجتماعی همچون اجاره دادن کودک هستیم که هر روز به صورت شفاف و علنی در گوشه و کنار این شهر در حال اتفاق افتادن است.
معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران افزود: در تهرانی زندگی میکنیم که 6 هزار کودک بیسرپناه هر شب بدون سرپناه میخوابند، به همین دلیل آسیبهای اجتماعی باید جمع میشد. البته این وظیفه شهرداری نیست، اما وظیفه انسانی محسوب میشود و سازمان فرهنگی و هنری از جایگاه ایجابی خود باید در برابر این آسیب ورود پیدا میکرد.
وی ادامه داد: طرح «جهاد مهربانی» در حال شکلگیری است و هر روز فعالیت توسط هنرمندان و اهالی موسیقی، قاریان قرآن و ... در این زمینه در حال انجام است و این جمع ادبی پشتوانه گرمی برای این طرح و حمایت از این کودکان خواهد بود.
محمدعلی بهمنی، شاعر پیشکسوت در این نشست با بیان این که در اینجا آمدهایم تا به مهربانی معنای دیگری ببخشیم، گفت: مهربانی را برای اولین بار از مادرم آموختم و در کنار او تجربه کردم.
مرتضی امیریاسفندقه، شاعر نیز در این نشست بیان کرد: در نگاه اول به نظر میآید که مهربانی و عشقورزی آموختنی نیست، اما میبینیم که این آموختن مهربانی و عشق در کلام بزرگانی چون حافظ و مولانا هم هست.
مصطفی رحماندوست نیز در نشست «مهربانی را بیاموزیم» ترجیح داد، به جای شعرخوانی، داستانی کودکانه برای حاضران بخواند که به تازگی آن را نوشته بود. این شاعر و نویسنده کودک و نوجوان یادآور شد: بخش زیادی از این 17 هزار کودک کار و بازمانده از تحصیل، از مهاجران افغان هستند که ما اجازه ندادهایم درس بخوانند.
رحماندوست به پیام چندسال پیش خود که برای کودکان محروم از تحصیل به یونیسف داده بود، اشاره کرد و افزود: دراین پیام من به این کودکان گفتم: « سلام میدهم به شماهایی که نمیتوانید قصههای من را بخوانید و پشت دیوارهای مدرسه ماندهاید».
کاکایی، شاعر پیشکسوت نیز در این نشست شعر، گفت: از این ایده و ابتکار با عنوان «جهاد مهربانی» تشکر میکنم و باید از غرورهایمان فاصله بگیریم و فاصلههای بین یکدیگر را کم کنیم، آموزش و آموختن از ابتدا با مهربانی عجین بوده و مهر، جانمایه فرهنگ ایرانی و اسلامی ما است.
ناصر فیض هم در این نشست گفت: به مناسبتهای مختلف شب شعرهای تکراری، همیشه حرفهای تکراری گفته میشود، اما این عصرانه با شعر اتفاق خوب و جدیدی است درباره مهربانی که یک مناسبت همیشگی است. امیدوارم این برنامه همگانی شود و چنین شب شعرهایی باز هم برگزار شود.