کد خبر: 3546629
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۹

گنج قرآن‌های خطی با 13 قرن قدمت در حرم امام رضا(ع)

رئیس اداره مخطوطات سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: مجموعه ای از کهن ترین نسخه های خطی قرآن کریم از قرن یکم هجری قمری تا دوران معاصر در گنجینه مخطوطات این سازمان نگهداری می شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ایرنا نوشت: حجت الاسلام محمدحسن نوری نیا اظهار کرد: بوستان کتاب آستان ملائک پاسبان رضوی دارای مجموعه منحصر به فردی از نفایس و نوادر است که مجموعه قرآنهای خطی آن به عنوان گنجی بی‌ بدلیل در جهان می درخشد.
وی ادامه داد: هم اینک 15 هزار و 939 نسخه قرآن خطی و جزوه قرآنی کتابت شده از قرن یکم تا قرن 13 هجری قمری در گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی نگهداری می شود.
رئیس اداره مخطوطات سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: شماری از قرآنها و جزوات قرآنی مربوط به دوران معاصر نیز در این گنجینه نگهداری می شود. شمار کل قرآنهای خطی و جزوات قرآنی در این بخش به 20 هزار نسخه می رسد.
وی افزود: قدیمی ترین قرآن خطی موجود در این گنجینه به خط کوفی و مربوط به نیمه دوم قرن اول هجری قمری است همچنین قدیمی ترین قرآن تاریخدار موجود در این گنجینه که به خط کوفی کتابت شده مربوط به سال 40 هجری قمری است.
او ادامه داد: قدیمی ترین جزوه قرآنی موجود در این گنجینه کتابت شده در سال 327 هجری قمری است.
حجت الاسلام نوری نیا اضافه کرد: همچنین تاریخ وقف قدیمی ترین جزوات قرآنی در گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی شامل سه جزوه قرآنی وقفی از 'کشواد بن املاس' در سال 327 هجری قمری وقف شده است.
وی به مهمترین قرآنهای موجود در گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی اشاره و بیان کرد: از خاندان تیموری و فرزندان گوهرشاد دو قرآن خطی بایسنقری و ابراهیم سلطان به یادگار مانده که قرآن بایسنغری بزرگترین قرآن خطی جهان است.
رئیس اداره مخطوطات سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: از آثار دیگر بایسنقر شاهزاده تیموری که در حرم مطهر رضوی موجود است کتیبه کاشیکاری ایوان مسجد جامع گوهرشاد می باشد که بزرگترین کتیبه کاشی جهان بوده و اکنون دو سمت ورودی ایوان مسجد گوهرشاد نصب شده است.
وی افزود: تاکنون به جز قرآن و جزوات قرآنی 66 هزار و 932 نسخه کتاب خطی و 48 هزار و 286 نسخه کتاب چاپ سنگی در این گنجینه ثبت شده که عمده آنها از سوی ارادتمندان به ساحت مقدس حضرت رضا (ع) وقف شده اند.
حجت الاسلام نوری نیا گفت: قدیمی ترین کتابهای خطی و چاپ سنگی مربوط به قرن چهارم هجری قمری و از سال 370 هجری قمری به بعد هستند.

captcha