کد خبر: 3546778
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۷
پلارک بیان کرد:

تفاوت‌های مراسم پیاده‌روی اربعین امسال/ مردم برای برگشت زائران کمک‌رسانی کنند

گروه جامعه: رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور اظهار کرد: تفاوت جدی‌تر اربعین امسال حضور زائرین در سامرا و کاظمین است که امسال روزانه 40 تا 50 هزار نفر زائر در این دو شهر پذیرایی می‌شوند. سال گذشته چنین چیزی مشاهده نشد و تنها یک مرحله انجام شد اما امروز به صورت مداوم از چهارم صفر تا کنون در حال پذیرایی زائران هستیم.

حسن پلارک، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور که هم اکنون در مرز مهران مستقر است در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با تشریح تفاوت‌های اربعین امسال با سال گذشته به وضعیت فعلی زائران در مرز مهران پرداخت و گفت: اولین تفاوت عمده اربعین امسال با سال‌های گذشته در آمار و جمعیت است. در سال گذشته نزدیک به یک‌ میلیون و 500 تا یک میلیون و 600 هزار نفر زائر داشتیم، که امسال تا این لحظه این آمار از 2 میلیون نفر عبور کرده است و هم‌اکنون که من در مرز مهران هستم نزدیک به 50 نفر زائر بدون مدرک پشت مرز منتظر باز شدن هستند.

حضور زائران بدون مدرک در حال تبدیل شدن به یک بحران است
وی با اشاره به دلیل حضور زائران بدون مجوز و مدرک در مرز مهران، گفت: به دلیل اینکه روز گذشته تعدادی از زائران بدون مجوز را آزاد کردند و از مرز خارج شدند این اتفاق دوباره رخ داد و در حال تبدیل شدن به یک بحران است.

رشد حضور و شعور مردم  10 برابر شد
‌پلارک ادامه داد: یکی دیگر از تفاوت‌های دیگر مراسم اربعین امسال با سال‌های گذشته رشد حضور و شعور مردم نسبت به اربعین سال‌های گذشته بود که 10 برابر شده است. زائرین با شعور و اعتقاد خاصی در حال طی کردن مسیر هستند و هیچ جو‌سازی در آنها نمی‌بینیم و این باعث شده زائر با یک دیدگاه و شناخت و معرفت خاصی وارد شود. در بحث فرهنگی، نماز و احکامشان هم می‌بینیم که همه این مسائل را رعایت می‌کنند.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات تصریح کرد: طبیعی است که وقتی آمار بیشتر می‌شود امکانات نیز محدود‌تر می‌شود اما می‌بینیم که تحمل زائران بالا‌ رفته است. البته برعکس این ماجرا هم اتفاق افتاده و بچه‌های عراقی میدان را خالی کرده و جور تمام این کسری‌ها را خود ایرانی‌ها می‌کشند.

حضور روزانه 40 تا 50 هزار نفر زائر در سامرا و کاظمین
وی افزود: تفاوت جدی‌تر اربعین امسال حضور زائرین در سامرا و کاظمین است که امسال روزانه 40 تا 50 هزار نفر زائر در این دو شهر پذیرایی می‌شوند. سال گذشته چنین چیزی مشاهده نشد و تنها یک مرحله انجام شد اما امروز به صورت مداوم از چهارم صفر تا کنون در حال پذیرایی زائران هستیم.

پلارک با بیان اینکه طول سفر زائرین امسال هم زیاد شد‌ه است، گفت: ما پیش‌بینی می‌کردیم حرکت زائرین از 25 تا 15 صفر باشد، اما این روند از ابتدای صفر آغاز شد و زائرین ما از ابتدای صفر وارد خاک عراق شدند. به صورت کلی 10 روز به طول سفری که پیش‌بینی شده بود اضافه شد.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور با بیان اینکه پیش‌بینی می‌کنیم تعداد زائران راهپیمایی اربعین امسال به 3 میلیون نفر برسد، گفت: ستاد اربعین قبلا پیش‌بینی کرده بود که 2 میلیون و 500 هزار نفر در این مراسم شرکت کنند اما با استقبالی که شاهد آن بوده‌ایم این تعداد به 3 میلیون نفر هم خواهد رسید.

شوق وصف ناشدنی زائران مثل شب‌های عملیات است
وی با توصیف زیبایی‌ها این پیاده‌روی بزرگ‌ هم گفت: رزمندگان ما برای رسیدن به عاشق و معبود خودشان ازخودگذشتگی‌های بسیار می‌کردند و با دیدن این صحنه امروز یاد شب‌های عملیاتی افتادم که بچه‌های بسیجی برای خط‌شکنی از هم سبقت می‌گرفتند؛ آنها می‌دانستند که مسیر و راهشان به شهادت ختم می‌شود اما شوق آنها تمام نشدنی بود و مردمی هم که به این مرزها آمده‌اند به انتظار رسیدن به یارشان ایستاده‌اند.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات ادامه داد: در حال حاضر افراد به علت بسته شدن مرز در داخل خاک خودمان کیلومترها پیاده می‌روند تا به خروجی‌های مرزی برسند و این شیفتگی و شوق وصف ناپذیر است. خوشا به حال زائران حضرت سید‌الشهدا(ع) که با چنین شوقی به دیدار امامشان می‌روند.

وی با اشاره به اینکه مردم باید برای برگشت زائران نیز کمک‌رسانی کنند، گفت: ما در پشتیبانی و تدارک امکانات برای زائرانی که رفته‌ و قصد بازگشت دارند دچار مشکل هستیم و نگرانی ما برگشت است. چراکه تدارکات ما امروز و فردا به اتمام خواهد رسید، لذا برای زائرینی که از مرز‌های کشور خارج می‌شوند، مخصوصا مرز‌ مهران باید امکاناتی را تدارک ببینیم.

پلارک گفت: ‌کسانی که توفیق حضور پیدا نکرده‌اند با کمک‌های خودشان می‌توانند و در ثواب آنها شریک شوند، تا بتوانیم تامین اغذیه و مخارج این زائران را داشته باشیم. قطعا این کمک کردن ثوابش کم از زیارت حضرت نیست. از همین رو حساب 1040 بانک ملی، ملت، پست‌بانک و کشاورزی پذیرای حساب‌های ما هستند و همچنین می‌توانند به سایت ستاد بازسازی عتبات عالیات مراجعه کرده و نحوه پرداخت را مشاهده کنند و با #1040*870* روش آسان پرداخت برای کمک به زائران امام حسین(ع)، از طریق تلفن همراه است.
captcha