کد خبر: 3547646
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۱
مختاباد:

موسیقی بخشنامه‌بردار نیست/ پویایی؛ لازمه گرایش موسیقی به مضامین ارزشی

گروه هنر: به جای آنکه با صدور بخشنامه و قوانین دست و پاگیر هنر موسیقی را به انزوا بکشانیم که مثلاً باید در راستای اهدافی مشخص کارکرد داشته باشد؛ ابتدا با ایجاد فضای باز مجالی برای گسترش و فراگر شدن آن فراهم کنیم و سپس به تولید آثاری انقلابی و ارزشی امیدوار باشیم.

سید‌عبدالحسین مختاباد، عضو شورای اسلامی شهر تهران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: به طور قطع یک اثر هنری اگر در شرایطی خوب و با رعایت تمام وجوه حرفه‌ای تولید شود و عوامل تولید در این روند حساسیت‌های لازم را به خرج دهند، با خروجی مواجه خواهیم شد که مطالبه آحاد مردم خواهد بود و تمام طیف‌های جامعه از آن استقبال خواهند کرد.

مخالفت با کارکردهای اجتماعی و فرهنگی موسیقی

وی گفت: اینکه چرا در شرایط کنونی کمتر در زمینه موسیقی با آثاری مواجه هستیم که بتواند نظر مخاطبان را تأمین کند و اثرات مثبتی را در ترویج و اشاعه فرهنگ برجای بگذارد، شاید یکی از دلایلش آن باشد که جریانی با اصل موسیقی به عنوان یک پدیده هنری که کارکردهای اجتماعی و فرهنگی فراوانی نیز دارد مخالفند و این امر جای تعجب دارد که علی‌رغم تأثیرات شگرف این هنر، همچنان اقلیتی با ماهیت آن مشکل دارند.

مختاباد تصریح کرد: البته این طیف از مخالفان همواره از هنر موسیقی انتظاراتی دارند و آن اینکه موسیقی باید چنین کارکردی در مسیر اهداف آنها داشته باشد و اگر غیر از آن باشد باید کل موسیقی طرد شود؛ در حالی‌که با صدور بخشنامه نمی‌توان موسیقی را به عنوان یک پدیده جاری و ساری و یکی از مؤلفه‌های جوامع تمدنی از حرکت و تکاپو بازداشت.

گرایش به سمت مضمامین ارزشی

رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه گفت: ما در وضعیت کنونی باید ابتدا اجازه این را بدهیم که موسیقی آزادانه نفس بکشد و همان‌طور که گفتم با صدور بخشنامه و قوانین دست و پاگیر گسترش و فراگیر آن را مانع نشویم تا بعد انتظار داشته باشیم که گونه‌ای از این موسیقی نیز در این جریان پویا به سمت موضوعات و مضامین ارزشی و دینی گرایش پیدا کنند.

این خواننده و آهنگساز افزود: بنده اشاره به دهه نخست انقلاب اسلامی می‌کنم که منتهی به جنگ هشت ساله شد و همگان به این امر وقوف کامل دارند که موسیقی تا چه اندازه توانست نقش کلیدی و فرهنگساز خود را در ترویج معارف و مفاهیم ارزشی و انسانی ایفا کند؛ حال طرح یک پرسش و آن اینکه آیا در آن برهه خطیر کسی از اهالی موسیقی و فعالان این عرصه چنین درخواستی داشت یا این سفارش را کرد که از هنر خود در راستای مفاهیم ایثار و شهادت استفاده کنند و یا آنها به شکل خودجوش دست به این کار زدند و نتیجه آنکه مجموعه‌ای از آثار فاخر و حماسی انقلابی تولید شد؟

لزوم سرمایه‌گذاری در ترویج موسیقی

مختاباد در پایان تأکید کرد: وزارت ارشاد به عنوان متولی نخست امور اجرایی فرهنگ و هنر کشور و در کنار آن نهادهایی همچون حوزه هنری، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و ... باید قویاً و با اقتدار پای در این راه گذاشته و با سرمایه‌گذاری به ترویج موسیقی که دربردارنده مضامین انقلابی و ارزشی است بپردازند تا به این واسطه زمینه برای اعتلای هنر موسیقی و کارکرد آن به عنوان ابزاری فرهنگساز فراهم شود.

امیرسجاد دبیریان 

captcha