وی با اشاره به اینکه این جهتگیری باید همچنان در بسیج حفظ شود، تصریح کرد: گستره بسیج قشرهای مختلف مردم است و باید ساز و کار مناسبی برای هماهنگی و همافزایی برای مقابله با دشمن، ایجاد وحدت و ساختن ایرانی آباد و آزاد و مستقل داشته باشیم.
آیتالله خاتمی با تاکید بر اینکه مردمسالاری دینی فقط شامل حضور در پای صندوقهای رأی و انتخابات نیست، گفت: معنای واقعی مردمسالاری دینی یعنی مردم، سالار زندگی جامعه خود بر اساس دین اسلام باشند و در همین راستا لزوم وجود هیئتهای اندیشهورز در دو سطح راس و بدنه بسیج لازم است.
نماینده ولی فقیه در استان زنجان در ادامه با اشاره به حضور گسترده محبان خاندان نبوت و امامت در پیادهروی اربعین سالجاری، گفت: بیش از ۲۰ هزار نفر از استان زنجان در این راهپیمایی عظیم ۲۰ میلیونی حضور داشتند و اهمیت این مسئله فقط مختص امروز نیست و در کلام معصومین (ع) از ۱۴۰۰ سال قبل زیارت اربعین و زیارت سیدالشهدا (ع) در کربلا جایگاه فوقالعادهای دارد.
آیتالله خاتمی با اشاره به مهماننوازی مردم عراق از زائران اربعین تصریح کرد: در رابطه با حضور حداکثری زائران در وهله اول شکر نعمت از خداوند متعال کرد و در وهله دوم تشکر از ملت و دولت عراق به جا آورد. با وجود اینکه جنگ در درون خود دارد و مردم آن با مشکلات بسیاری از جمله جنگ و مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند، شاهد بودیم که مردم عراق هر آنچه داشتند آورده بودند و مهماننوازی ارزشمندی از زائران اباعبدالله داشتند.
نماینده ولیفقیه در ادامه به آغاز هفته وقف اشاره کرد و گفت: هفتم آذرماه آغاز هفته وقف است و امید است در این هفته با توجه به این میراث ماندگار، آن را بیش از پیش در جامعه رواج دهیم.
آیتالله تصریح کرد: هشتم آذر سالروز ارتحال پیامبر (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) است و مناسبت دیگر آخرین روز صفر، شهادت امام رضا (ع) و دهم آذر ۱۳۱۶ شهادت آیتالله سید حسن مدرس به عنوان روز مجلس است.