به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی دوشنبه شب در گفتوگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، درباره مهمترین مسایل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی گفت و گو و تبادل نظر کردند.
دکتر روحانی با قدردانی از ابراز همدردی رئیس جمهور روسیه در مورد حادثه برخورد دو قطار در سمنان، از روند مثبت همکاریهای دو کشور بهویژه در زمینههای اقتصادی استقبال و اظهار کرد: همکاریهای تهران – مسکو مسیر مناسبی را طی میکند که این مسیر باید بیش از پیش هموارتر گردد.
روحانی با اشاره به کمیسیون مشترک دو کشور که قرار است بزودی در تهران تشکیل شود، گفت: ما امیدواریم هرگونه مانع احتمالی در روند توسعه روابط تهران و مسکو، در این کمیسیون برطرف و تحرک بیشتری در روابط دو کشور از جمله با تسهیل همکاریهای بانکی و لغو روادید، ایجاد شود.
رئیس جمهور در ادامه با ابراز خرسندی از روند مثبت همکاری های ایران و اوراسیا، به برگزاری موفقیتآمیز نشست رؤسای جمهوری ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان در باکو اشاره کرد و گفت: دور بعدی این مذاکرات در تهران، به این همکاریهای سهجانبه و منطقهای شتاب بیشتری خواهد بخشید.
دکتر روحانی با اشاره به همفکری و همکاریهای مشترک ایران و روسیه در مبارزه با تروریسم از جمله در سوریه و اثرات تاریخساز این همکاریها در تقویت ثبات منطقه، گفت: راهحل نهایی سوریه تنها از طریق مذاکره سیاسی و احترام به حقوق ملت و مردم آن کشور که تصمیمگیر اصلی و نهایی درباره آینده سوریه هستند، قابل دستیابی است.
ولادیمیر پوتین نیز در ابتدای این گفتوگوی تلفنی، با ابراز مراتب تسلیت خود و ملت روسیه بابت سانحه برخورد دو قطار در سمنان به دولت و ملت ایران، به همکاریهای دو کشور در حوزههای دوجانبه، منطقهای و بینالمللی اشاره و اظهار کرد: مسکو مصمم است سطح همکاریهای خود با تهران را در همه عرصهها بیش از پیش ارتقاء بخشد.
رئیس جمهور روسیه گفت: ارتباطات نزدیک مقامهای ارشد دو کشور موجب شده که حجم مبادلات اقتصادی تهران و مسکو طی سه ماهه نخست امسال، نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش چشمگیری یابد که این روند مثبت رو به رشد همکاریهای دو کشور باید بیش از پیش تقویت شود.
وی تصریح کرد: نشست کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور در تهران، گامهای بعدی در تقویت این همکاریها را هماهنگتر خواهد ساخت و نوید بخش همکاری دو کشور در اجرای طرحهای بزرگی در حوزههای هستهای، نفت و گاز و حمل و نقل خواهد بود.
پوتین با اشاره به خط اعتباری کشورش برای پیشبرد سریعتر طرحهای مشترک از جمله احداث نیروگاه در بندرعباس و برقی کردن خط راهآهن اینچهبرون به گرمسار گفت: مسکو برای نقشه راه توسعه همکاریهای صنعتی و تجاری با ایران ارزش بالایی قائل است و شرکتهای بزرگ روسیه از جمله در حوزه نفت و گاز علاقهمند به گسترش همکاری با شرکای تجاری خود در ایران هستند.
رئیس جمهور روسیه به همکاریهای منطقهای دو کشور اشاره کرد و گفت: ایران و روسیه شرکای یکدیگر در زمینه حلوفصل بحرانهای منطقه بوده و خواهند بود و این همفکری و همکاری ها بهویژه در سوریه تا نجات مردم سوریه از دست تروریستها ادامه می یابد.
رؤسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه همچنین در این گفتوگو با بررسی تحولات اخیر بازار جهانی نفت و تاکید بر ضرورت هماهنگی بیشتر میان همه تولید کنندگان نفت در عرصه جهانی، توافق کردند که در این مسیر، همکاریهای لازم را به عمل آورند.