رحمت امینی، عضو هیئت داوران سومین سوگواره نمایشی «خمسه» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: آفت بسیاری از جشنوارهها و رویدادهای نمایشی فرصت کم آثار نمایشی برای عرضاندام و نشان دادن تواناییهای موجود در میان اعضای گروه است که با یکی دو نوبت اجرایی که به هر کدام از آنها داده میشود معمولاً این مهم محق نمیشود.
وی ادامه داد: تا همین میزان هم به دلیل شتابزدگی و ناهماهنگیهایی که معمولاً در جریان اجرایی جشنواره و رویداد تئاتری وجود دارد، اجراهای محدود گروههای نمایشی که بهویژه برای ارزیابی داوران اختصاص مییابد قادر نیست همه قابلیتها و استعدادهای هنری را بروز دهد و لذا پس از برگزاری رویداد، اغلب گروهها و آثار نمایشی بدون معرفی مناسب و درخور به فراموشی سپرده میشوند.
رئیس نظارت و ارزشیابی اداره کل هنرهای نمایشی ارشاد تصریح کرد: این در حالیاست که مخاطب اصلی تئاتر یعنی مردم نیز در اغلب اوقات محروم از مواجهه با یک اثر نمایشی در جریان برگزاری جشنواره و رویداد تئاتر میشوند؛ چرا که به دلیل ظرفیت محدود سالنهای نمایشی و با فرض یکی دو اجرا برای هر اثر نمایشی عملاً امکان مخاطب بیشتری که بتوانند از یک اثر نمایشی استفاده کنند وجود ندارد.
امینی افزود: خوشبختانه «خمسه» صرفنظر از اینکه به یک موضوع مهم یعنی پرداختن به موضوعات و مضامین دینی که خلأ آن در جامعه هنری احساس میشد پرداخته است، توانسته این معضل را تا حدود زیادی مرتفع سازد و با برگزاری در زمانی نسبتاً طولانی، امکان اجراهای متعددی را برای هر یک از آثار نمایشی خود فراهم آورد.
وی در پایان گفت: اجراهای یک اثر نمایشی در چند نوبت این امتیاز را دارد که علاوه بر اینکه مخاطبان بیشتری جذب آثار نمایشی میشوند، آثار نمایشی نیز به آنچنان قوام و پختگی میرسند که به دور از شتابزدگی، اجرایی معقول و مورد پسند داوران و ارزیابان و کارشناسان را ارائه کنند.