به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمد ابراهیمی، مدیر مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت بینالحرمین شاهرود از ادامه فعالیت اولین مرکز مشاوره مجازی در مسائل فرهنگی حوزه قرآن و عترت توسط این مؤسسه فرهنگی در سطح کشور خبر داد.
وی گفت: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت دستگاه فضای مجازی، اولین مرکز مشاوره مجازی امور فرهنگی، اجتماعی در سطح کشور و با همت عدهای از فعالان این حوزه در سال 1390 توسط مؤسسه فرهنگی بینالحرمین شاهرود راهاندازی شد.
این کارشناس مسائل فرهنگی در ادامه تصریح کرد: مقام معظم رهبری سالها است که دغدغه فرهنگی و غفلت از آسیبهای فضای مجازی را مطالبه کردهاند و فرمودند: من نسبت به هیچ موضوع دیگری به اندازه مسائل فرهنگی نگران نیستم، من به خاطر نگرانیهای فرهنگی شبها خواب به چشمم نمیآید. بلند میشوم و نگران هستم.
وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری فرموده است اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم حتماً رئیس دستگاه فضای مجازی کشور میشدم که این اهمیت فضای مجازی را برای مقام معظم رهبری نشان میدهد و دشمن نیز برای هر یک نفر از 80 میلیون نفر جمعیت ایران پرونده درست کرده است و بر تصرف عقول و قلوب برنامه دارند.
گلايه مقام معظم رهبری از دستگاههای مسئول در خصوص فضای مجازی و اينكه مسئولان هيچ برنامهای برای استفاده از فضای مجازی ندارند، هشدار دوبارهای بود بر ضعفهايی كه سيستمهای ارتباطات در كشورمان از آن رنج میبرد، اينكه ما هنوز ياد نگرفتهايم زمينه استفاده صحيح از فضای مجازی را فراهم كنيم و در مقابل برخی كشورها توانستهاند بر اساس فرهنگشان فضای مجازی را قبضه كنند و به خاطر همین موضوع و دغدغههای حضرت آقا بر آن شدیم تا با حضور فعالانه و آگاهانه در فضای مجازی نسبت به اطاعت از فرامین مقام معظم رهبری گامی برداریم.
ابراهیمی اظهار کرد: فضای مجازی یک بستر مناسب مثبت هم است و همیشه منفی نیست؛ مثلاً ارتباطات مردم را تسریع میکند، بنابراین باید با ظرافت عمل کرد و امروزه فضای مجازی با زندگی مردم عجین شده و حذف فضای مجازی ممکن نیست، اما مدیریت آن میسر است. همچنان که در بعضی از اماکن و مراکز پژوهشی، ظرفیتهای مثبت اینترنت مورد استفاده قرار میگیرد.
ابراهیمی بر لزوم تبدیل کردن تهدیدها در فضای مجازی به فرصتها تاکید کرد و با اعلام دشوار دانستن این قضیه، ولی در امکان پذیربودن آن تصریح کرد: بهدلیل حاکمیت نظام دینی در کشور باید کاری کرد که مردم بتوانند از تهدیداتی که در فضای مجازی وجود دارد، در امان باشند و از این تهدید به فرصت دست یابند، که این مساله با آموزش اقشارجامعه قابل حل است.
وی خاطرنشان کرد: خطر کنونی فضای مجازی یا اینترنت از خطراتی که در بیرون از خانه فرزندان ما را تهدید میکند بیشتر است، اینترنت فقط یک سرگرمی نیست، بلکه به ما این امکان را میدهد که با دوستان و خانواده در تماس باشیم. اطلاعات بی شماری را به دست بیاوریم.
مدیر مؤسسه بینالحرمین شاهرود تصریح کرد: نخستین مرکز مشاوره مجازی در سطح کشور از سال 1390 توسط مؤسسه فرهنگی بینالحرمین شاهرود و بهصورت رایگان و شبانهروزی آماده خدمترسانی به آحاد جامعه اسلامی در زمینه ترویج فرهنگ اسلامی در حوزه فرهنگ قرآن و عترت، جنگ سخت، جنگ نرم، آسیبهای اجتماعی و مسائل فرهنگی، اجتماعی و پاسخ به شبهات و بیان روشنگری و تبیین مسائل روزو برگزاری مسابقات فرهنگی و امکان تحصیل بصورت مجازی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد است که در مدت این پنج سال با استقبال بسیار خوبی مواجه شده و خدمات خوبی نیز ارائه شده است، که امید است مدیران فرهنگی در این رابطه همکاری و مساعدت قابل توجهی را داشته باشند.