کد خبر: 3551450
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۶

بزرگداشت «احمدعلی رجایی‌بخارایی» برگزار شد/ چهره‌های ماندگار بدون جانشین ماندند

گروه ادب: آیین نکوداشت احمدعلی رجایی بخارایی، قرآن‌پژوه و مصحح قرآن کریم در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در ابتدای این مراسم که شب گذشته 15 آذرماه در تهران برپا شد، پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، مهدی محقق، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی طی سخنانی اظهار کرد: آشنایی من با استاد رجایی بخارایی به زمانی برمی‌گردد که با هم در دبیرستان البرز مشغول تدریس بودیم از همان دوران دوستی ما شکل گرفت و به شخصه از وی چیزهای زیادی آموختم. 

وی افزود: برگزاری مراسم‌های یادبود به این دلیل نیست که چهره‌های ماندگار به دیده شدن نیاز دارند، بلکه این قبیل اتفاقات باید رخ دهد تا کارهای ارزنده این بزرگوار بهتر و بیشتر در معرض دید قرار گیرد، همچنین می‌توان به این واسطه الگوسازی خوبی برای جوانان انجام داد تا کشور ما از چنین مفاخر تهی نماند. 

این استاد ادامه داد: درگذشته اینگونه باب بود که شاگردان بعد از طی مدارج علمی از اساتید خود پیشی می‌گرفتند، اما امروز دیگر این اتفاق روی نمی‌دهد و به نوعی آدم‌ها بدون جانشین شده‌اند. معضلی که باعث شده دیگر در کشور ما اساتیدی چون شفیعی کدکنی و یاحقی شکل نگیرند. دلیل این اتفاق نیز این است که جوانان ما به این باور نرسیده‌اند که قادرند با تلاش به سلطه چهره‌های ماندگار برسند، برای همین هم داشته‌های علمی ما متاسفانه طی سال‌های اخیر رشد مطلوبی نداشته است. 

محقق در ادامه توصیه کرد: قدر و منزلت اساتید و چهره‌های ماندگار این سرزمین را در زمان حیاتشان بدانیم، البته بعد از مرگ نیز می‌بایست آنها را یاد کرد، ولی به شرطی در زمان حیات آنها را فراموش نکرده باشیم. با این توضیح آرزو می‌کنم چنین مجالسی بیشتر برگزار شود تا ما شاهد اعتلای فرهنگ قرآنی و علمی در جامعه خود باشیم. 

در ادامه مراسم، محمدجعفر یاحقی، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوس نیز در سخنانی اظهار کرد:  استاد رجایی چهره‌ای ماندگار در این کشور است و ما به هر شکل ممکن، تلاش می‌کنیم که یاد چنین اسم‌هایی همیشه در کشور ما سرفراز بماند. استاد رجایی به روی قرآنی که مربوط قرن چهارم بود کار می‌کرد. تلاش‌های وی می‌توانست اثر فاخر در حوزه علوم قرآنی باشد، اما متاسفانه تفسیر وی منتشر نشد و بعد از انقلاب هم یادداشت‌های وی در اختیار موسسه مطالعات فرهنگی قرار گرفت. 

وی ادامه داد: استاد رجایی در کار، بسیار سختگیر و غیر قابل انعطاف بود، چون معتقد بود در راه کسب علم باید تلاش بسیار کرد. برای همین ویژگی نیز در زمان حیات نتوانست با مسئولان دانشگاه مشهد کنار بیاید، چون خواسته‌های علمی وی را تامین نمی‌کردند. در ضمن این چهره ماندگار، دو ویژگی شخصیتی داشت. ابتدا اینکه چهره بارز علمی بود هم این‌که خصیصه مدیریتی بسیار بالایی داشت. 

علی سلطانی‌گردفرامرزی، استاد دانشگاه و یکی از شاگردان استاد رجایی نیز با بیان خاطراتی از استادش، تلاش‌های وی را در حوزه علوم قرآنی این‌گونه توصیف کرد: استاد رجایی با کوشش خود تفسیری از قرآن به جا گذاشت که از آن می‌توان به عنوان شعر نو نام برد. 

ژاله آموزگار، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب و یکی دیگر از شاگردان استاد رجایی نیز در بخش دیگری از این مراسم با قرائت متنی ادبی یا این چهره ماندگار را گرامی داشت. 

در بخش انتهایی این مراسم نیز از کتاب «مکتب حقایق» که شامل مقالات و اشعار استاد رجایی می‌شود، رونمایی شد، سپس سعید رجایی پسر استاد پس از دریافت لوح تقدیر از خاطرات خود از پدرش گفت. 

لازم به ذکر است که این مراسم با 50 دقیقه تاخیر برگزار شد.

captcha