سیدعلی کاشفی خوانساری، نویسنده کودک و نوجوان در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره طرح «جهاد مهربانی» گفت: این طرح اقدام خوبی است، اما به نظر میرسد اگر نهادهای خصوصی، مدنی، مؤسسات خیریه مردمنهاد و ... در این حوزه ورود کنند، نتیجه بهتری را از این طرح شاهد خواهیم بود.
وی افزود: بهترین کار این است که نهادهای عمومی اعم از دولت، شهرداریها، بهزیستی، نیروهای نظامی و ... از نهادهای حامی کودکان و نوجوانان آسیبدیده حمایت کند؛ چرا که نهادهای مردمنهاد با همین هدف و به صورت خودجوش تشکیل میشوند؛ و گرنه کار در سازمانها و نهادهای دولتی بیش از آنکه به نتیجه عملی برسد، به فربه شدن نهادهای عملی و بروکراسیها منجر خواهد شد.
کاشفی خوانساری در ادامه با تأکید بر حمایت اهالی فرهنگ و هنر از این کودکان تصریح کرد: این موضوع را باید مورد توجه قرار داد که لازم نیست و ضرورتی هم ندارد که همه جوانان ایرانی دانشگاه رفته و مدارج عالی را طی کنند، آنها میتوانند در حوزههای کشاورزی، صنعتی و ... مفید باشند و کشور در این حوزه به آنها نیاز دارد و خلأ آن احساس میشود.
این نویسنده در ادامه گفت: گذراندن دوره ابتدایی برای همه کودکان لازم و ضروری است از این پس باید استعداد و تواناییهای کودک و نوجوان سنجیده شود و براساس آن ادامه دهد، نه اینکه تا مراحل قبل از دانشگاه را طی کند و سپس علاقهای به رفتن به دانشگاه نداشته باشد یا دارای استعدادهایی باشد که میتواند در آنها مؤثرتر باشد؛ از این رو جهتدهی به این استعدادها حائز اهمیت است.
وی افزود: با توجه به اینکه مطالعه میتواند سبب آگاهی و بصیرت در افراد شود؛ از این رو باید زمینه و فرصت مطالعه و کتابخوانی را باید برای این کودکان ایجاد کنیم و اندیشه و فکر آنها را مسلح کنیم که همین موضوع به آنها کمک خواهد کرد، راه درست در زندگی را بیابند و بتوانند زندگی سالم و به دور از هر گونه آسیب را داشته باشند.
کاشفی خوانساری با تأکید بر اینکه نهادهای دولتی و عمومی نباید کوچکترین دخالتی در اجرای طرح «جهاد مهربانی» داشته باشند، یادآور شد: تنها کمک حمایت از این مؤسسات و نهادهای مردمی است و همچنین استمرار آن میتواند نتیجهبخش باشد. برای این کودکان نیز باید فرصت مطالعه را فراهم کرد؛ چرا که کتابخوانی و آگاهی رابطه مستقیم با کاهش آسیبهای اجتماعی را دارد.
وی در ادامه نقش رسانهها در کمک به این موفقیت این طرح را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: رسانهها میتوانند زمینههای تعامل بیشتر اهالی فرهنگ و ادب با اقشار اجتماعی به ویژه آسیبدیده را فراهم کنند و همین تعامل میتواند در موفقیت طرح اثرگذار باشد.