به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر جامعه ایثار و شهادت امروز یکشنبه 21 آذرماه با حضور محسن انصاری، قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران، علی عباس کمری، رئیس مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگران کشور و جمعی از پژوهشگران جامعه ایثارگر در مرکز مطالعات و پژوهشهای بیناد شهید و امور ایثارگران برگزار شد.
کمری در این مراسم با اشاره به نیازهای امروز جامعه فرزندان شهدا اظهار کرد: نیازهای جامعه هدف بنیاد شهید در حال تغییر است و زیرساختهای بنیاد شهید توانایی برآورده کردن این نیازها را ندارد؛ لذا ضروری است تا این زیرساختها تغییر کنند.
وی افزود: ما نیاز به تغییر سریع از حالت اداره سنتی به اداره یادگیرنده داریم؛ اداره یادگیرنده امور بر اساس آموزش کارمندان است. در حرکت به سوی این نوع سازمان باید مرزهای اداری برداشته شود و کارکنان سازمان آزادی پیشنهاد داشته باشند. به این شکل میتوانیم نیازهای جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران را برطرف کنیم.
قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در ادامه بیان کرد: امروز قصد داریم تا اهداف خود را بر اساس مدیریت نوین دنبال کنیم. اگر بخواهیم فرهنگ پژوهشی سازمان بهرهور باشد باید سازمان پژوهشی و یادگیرنده داشته باشیم. تاکنون کمتر به مسئله یادگیری از طریق پژوهش پرداختهایم و بیشتر بر یادگیری بر اساس تجربه تکیه کردیم. امروز بیش از دو هزار مرکز پژوهشی داریم که باید این رقم را به چهار هزار برسانیم.
وی در رابطه با مطالبات جدید فرزندان شهدا گفت: فرزندان شهدا امروزه به سن حدود 30 سالگی رسیدهاند و در کنار مطالبات مادی و تسهیلاتی، مطالبات اجتماعی دارند، لذا دیگر نمیتوانیم به رویه گذشته عمل کنیم و باید روند کار را تغییر دهیم و بهسوی مطالعه و پژوهش پیش برویم. امروز باید با پنج نظام پژوهشی سازماندهی داشته باشیم؛ نظامهای آموزشی، توسعه، تکنولوژی، برنامهریزی و پژوهش. بدون نظام پژوهش چهار نظام دیگر ناقص خواهند ماند و سازمان را به هدف خود نمیرسانند.
انصاری ادامه داد: در دوسال گذشته به مطالعه و پژوهش نیازمند شدیم و حس کردیم که باید تغییر کنیم؛ ما علاوه بر جلساتی که برای پژوهش داریم باید جلساتی نیز برای فرهنگسازی داشته باشیم و به این چند الزام توجه ویژه کنیم؛ ایجاد ساختار و سازمان برای توسعه فرهنگ پژوهشی، تربیت پژوهشگر، هدفمندی و اولویتدار شدن، برنامه داشتن، ایجاد اهمیت مطالعه در سازمان، کار جمعی در پژوهش و مطالعه، سپردن امور به افراد متخصص، عملیاتی کردن مطالعات، استمرار مطالعه و پژوهش در سازمان، مطالعات و پژوهشها باید همپوشانی داشته باشند و حتماً باید منبع و اعتبار لازم را برای این تغییرات در نظر گرفته شود.
در ادامه این برنامه انصاری با اشاره به شهدای مدافع حرم گفت: اکنون نیز باب شهادت باز شده است؛ روزگاری با خود فکر میکردیم که اگر تا چندسال دیگر خوب کار کنیم وظیفه خود را انجام دادهایم اما امروز غیور مردان دیگری راهی جبهه حق علیه باطل شدهاند، تعداد شهدای مدافع حرم امروز از هزار نفر فراتر رفته است و باید برای آینده آمادگی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: 10 سال است که میخواهیم سازمان را الکترونیک کنیم اما با مقاومت شدید مواجه شدهایم؛ از سال 1383 که این سازمان به شکل منسجم تشکیل شد برای 10 سال برنامه چشمانداز داشتیم که در سال 1393 به پایان رسید و از آن روز تاکنون علیرغم تأکیدات بسیار هنوز برنامه چشمانداز طراحی نشده است. به هر حال نیازها، شرایط و محیط آینده جامعه با امروز بسیار تفاوت خواهد داشت و باید بهگونهای عمل کنیم که آیندگان نیز به مشکل برنخورند.
بر اساس این گزارش در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر جامعه ایثار و شهادت تجلیل شد.