کد خبر: 3552955
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۳

نیت، ایمان و تلاش؛ سه ویژگی فعالان قرآنی موفق

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: در حوزه قرآن کریم اگر ما رابطه‌مان با قرآن یک رابطه جاری و ساری باشد و برای تقویت این رابطه تلاش کنیم و از خداوند متعال نیز بخواهیم که به ما در این راه کمک کند، حتماً می‌توانیم توفیقات بسیار خوبی را در این حوزه داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم پایان دوره کلاس‌های آموزشی قرآن کریم دارالقرآن امام علی(ع)، ویژه بانوان با حضور مهدی قره شیخ‌لو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، محمد انصاری، مدیرعامل دارالقرآن امام علی(ع)، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصری، امام‌ جمعه سابق هامبورگ و حجت‌الاسلام والمسلمین منصوری، معاون دادستان استان تهران صبح امروز یکشنبه، 21 آذرماه در محل این دارالقرآن واقع در محل زندگی شهید مدرس برگزار شد.

نیت، ایمان و تلاش؛ سه ویژگی فعالیت قرآنی موفق

در ابتدای این مراسم و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید توسط امیرمحمد حیدری، قاری نونهال قرآن کریم، محمد انصاری، مدیرعامل دارالقرآن امام علی(ع) طی سخنانی با اشاره به مجاهدت‌های فراوان شهید سیدحسن مدرس در طول دوران زندگی خود، خطاب به بانوان حاضر در مراسم با بیان اینکه امروز تعداد 140 نفر از بانوان موفق به دریافت گواهینامه سطح 3 شده‌اند، اظهار کرد: شما بانوان موفق هر کدام با اخذ این مدرک قرآنی، از نظر قشر عمومی جامعه یک بانوی قرآنی هستید و می‌توانید قرآن را به دیگران آموزش دهید و جامعه ما نیز واقعاً به امثال شما قرآنیان احتیاج دارد.

مدیرعامل دارالقرآن امام علی(ع) ادامه داد: ما باید سعی کنیم تا تمامی اقشار مردم و جامعه قرآنی شوند و به این سطوح بالا دست پیدا کنند. یک موضوع مهمی که باید در این زمینه مدنظر باشد مسئله تدبر در قرآن است چراکه این امر بسیار مهم است و بانوان قرآنی نیز می‌توانند در این زمینه اگر جلسه‌ای قرآنی برای آموزش برگزار کردند دقایق ابتدایی جلسه خود را به خواندن یک آیه از قرآن کریم و تفسیر و ترجمه آن بر مبنای احادیث و روایات و سخنان ائمه اطهار(ع) بپردازند تا مفهوم آیه کاملاً برای همه مشخص شود و بتوانند در آن تدبر کنند.

انصاری در ادامه با بیان اینکه تدبر در قرآن امری عمقی است و عمق ایمان به قرآن را بیشتر می‌کند، با اشاره به حدیث پیامبر اکرم(ص) که فرمود: «إِنِّي تَارِكٌ فِيكُمُ الثَّقَلَيْنِ كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِي أَهْلَ بَيْتِي»، تصریح کرد: خواندن و پرداختن به قرآن بدون عترت و تدبر فایده‌ای ندارد و بسیاری از مشکلاتی مانند داعش که امروز گریبانگیر کشورهای اسلامی شده است، نتیجه این است که این افراد و گروه‌ها تنها به قرآن اکتفا کرده‌اند و از اهل بیت(ع) دور هستند.

نیت، ایمان و تلاش؛ سه ویژگی فعالیت قرآنی موفق

مدیرعامل دارالقرآن امام علی(ع) بیان کرد: شما بانوان قرآنی نیز باید در این زمینه هوشیار باشید چراکه جایگاهی در اختیار دارید که می‌توانید تدریس کنید و باید در کلاس‌ها و جلساتتان افراد را به قرآن و اهل بیت(ع) عادت دهید که هر کدام تنها به دنبال یکی از این دو اصل نروند.

انصاری خطاب به بانوان حاضر در مراسم تصریح کرد: اگر زمانی به تدریس و آموزش قرآن کریم برای دیگران پرداختید، علاوه بر خواندن آیات قرآن، تفسیر آیات را نیز برای قرآن‌آموزان خود بیان کنید تا ان‌شاءا‌لله جامعه ما با فهم عمیق مطالب قرآنی و در کنار اهل بیت(ع) به سوی سعادت و کمال حرکت کند.

همچنین، در ادامه برگزاری این مراسم معنوی و قرآنی، مهدی قره شیخ‌لو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم نیز طی سخنانی ضمن تشکر و قدردانی از مؤسس و مسئولان دارالقرآن امام علی(ع) به جهت تلاش فراوان در زمینه فعالیت‌های قرآنی و مردمی از جمله برگزاری مسابقات قرآنی، اظهار کرد: ان‌شاءالله برنامه‌های قرآنی کشور بیشتر توسط مردم مورد توجه قرار گیرد و انجام شود و مردم جامعه ما در زمینه فعالیت‌های قرآنی سرمایه‌گذاری بیشتری داشته باشند.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در ادامه با اشاره به نقش مردم در زمینه فعالیت‌های قرآنی، تصریح کرد: اگر بخواهیم فعالیت و کار قرآنی در سطح کشور به صورت موفق انجام شود، لازمه آن این است که هم دولت و هم خود مردم در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده و فعالیت کنند که برنامه‌های دارالقرآن امام علی(ع) نمونه‌ای از این حضور مردم در عرصه فعالیت‌های قرآنی است.

نیت، ایمان و تلاش؛ سه ویژگی فعالیت قرآنی موفق

قره‌ شیخ‌لو با اشاره به اینکه همه ما اعتقاد داریم که قرآن کتاب هدایت، نجات و سعادت است، اظهار کرد: اگر بخواهیم که از قرآن درست بهره‌ ببریم، یک نسخه و فرمولی را خود قرآن کریم برای موفقیت در کارها به ما معرفی می‌کند و آن نیز آیه‌ای است در سوره مبارکه بنی‌اسرائیل که خداوند متعال می‌فرماید که اگر می‌خواهید کارهای شما مورد قبول و تقدیر از سوی خداوند قرار گیرد، باید کار ما سه ویژگی را دارا باشد.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: طبق این آیه شریفه کارهای ما باید اولاً اراده و نیت خدایی و آخرتی داشته باشد، ثانیاً در راهی که برای موفقیت در کار داریم از هیچ گونه سعی و تلاش و کوششی فروگذار نکنیم و ثالثاً اینکه در کار خود ایمان و اعتقاد کامل به خدا داشته باشیم و این باور را داشته باشیم که هر توفیقی را که بخواهیم در کار خود داشته باشیم باید حتما عنایت خداوند متعال پشت سر آن کار باشد.

قره شیخ‌لو ادامه داد: اگر این سه ویژگی در کارهای ما وجود داشته باشد، این امر باعث می‌شود که در کارهای خود موفق باشیم و خداوند متعال نیز خود وعده می‌دهد که این کار حتماً مورد تأیید و قدردانی از طرف او قرار خواهد گرفت. در حوزه قرآن نیز همینطور است و اگر ما رابطه‌مان با قرآن یک رابطه جاری و ساری باشد و برای تقویت این رابطه تلاش کنیم و از خداوند متعال نیز بخواهیم که به ما در این راه کمک کند، حتما می‌توانیم توفیقات بسیار خوبی را در این حوزه داشته باشیم.

نیت، ایمان و تلاش؛ سه ویژگی فعالیت قرآنی موفق

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم خطاب به بانوان حاضر در مراسم افزود: به ویژه شما بانوان محترمه که نقش مدیریتی و بزرگی در خانواده دارید، هر چقدر با اصول قرآنی و مفاهیم قرآنی آشنا باشید، این آشنایی به صورت مستقیم در توسعه معنوی و فرهنگی خانواده مؤثر خواهد بود و باعث ثبات و ریشه‌دار شدن و گرم شدن محیط خانواده می‌شود.

قره شیخ‌لو در پایان سخنان خود در این زمینه تصریح کرد: امیدواریم که این کارها و فعالیت‌ها مورد قبول حضرت حق واقع شود و روز به روز شاهد توسعه فعالیت‌های قرآنی در کشور باشیم البته هر کدام از شما بانوان محترمه وظیفه دارد هر چه در این زمینه فراگیرد، آن را آموزش دهد که این سلسله باعث می‌شود تا کلاس‌ها و جلسات قرآن مانند یک شبکه بزرگ و گسترده در خانواده‌ها و محلات و شهرها گسترش پیدا کند.

همچنین، در ادامه برگزاری این مراسم معنوی پس از تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید توسط یاسمین اکبری، از نونهالان قرآنی، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصری، امام جمعه موقت و اسبق هامبورگ طی سخنانی با اشاره به به آیه کریمه «وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ»،‌ بیان کرد: باید قرآن کریم را به‌عنوان اساس‌نامه زندگی سعادتمند در نظر گرفت و به آیات الهی با دید یک اساس‌نامه زندگی نگریست.

ناصری در ادامه با اشاره به اینکه قرآن کریم تنها با قرائت قرآن ناطق ولایی می‌تواند سعادت همه جانبه انسان را فراهم کند، تصریح کرد: حیات طیبه و سعادت همه جانبه آدمی در گرو عمل به قرآن کریم به عنوان سنن وحیانی است و این عمل نیز در گرو قرائت و تفسیر قرآن توسط نائب ولایی است.

وی در ادامه سخنان خود در این زمینه با بیان اینکه اگر تنها صرفاً به قرآن پرداخته شود و نائب ولایی که کار تفسیر قرآن را بر‌عهده دارد کنار گذاشته شود،‌ ضلالت و گمراهی به بار خواهد آمد، اظهار کرد: تفکراتی مانند داعش که امروزه با اشاره به آیات قرآن به قتل و جنایت می‌پردازند و نیز شخصی به نام ابن ملجم مرادی که خود حافظ قرآن بود همه به‌دلیل عدم درک ولایت و مفسر واقعی قرآن به ضلالت و گمراهی کشیده شد.

نیت، ایمان و تلاش؛ سه ویژگی فعالیت قرآنی موفق

ناصری در ادامه با بیان اینکه بشر امروز به‌ویژه در غرب با بحران‌های شدید فکری، روحی و خانوادگی مواجه شده است، بیان کرد: بشر هر‌چه از اصول و ارزش‌ها و نیز حکم خداوند متعال دور و جدا شود، تبعات منفی این دوری از خالق هستی دامنگیر آن می‌شود و زندگی افراد رابه نابودی می‌کشاند.

وی در پایان با اشاره به کلامی از امیرالمؤمنین علی(ع) در نهج‌البلاغه که فرمودند «والله الله فی القرآن لا یسبقكم بالعمل به غیركم»، «مبادا دیگران در عمل به قرآن از شما پیشی بگیرند»، اظهار کرد: باید همواره عامل به قرآن کریم باشیم و تنها به قرائت قرآن تکیه نکنیم و دستورات الهی که در قرآن آمده است را در زندگی خود به کار ببریم.

همچنین، در ادامه برگزاری این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین منصوری،‌ معاون دادستان استان تهران نیز طی سخنانی با بیان اینکه واقعیت در رابطه با قرآن همین است که آنچه در عالم واقع و در مورد مشکلات بشر وجود دارد این است که بشر راهی جز عمل به قرآن برای حل مشکلات خود ندارد، گفت: مشکلات بشر هیچ موقع حل نخواهد شد مگر اینکه به فرامین الهی عمل کند.

معاون دادستان استان تهران با اشاره به اینکه حتی در کشورهایی مانند غربی‌ها که شاید بخشی از دستورات قرآن را در رابطه با برخی موضوعات مانند بهداشت فردی و نظم و امنیت رعایت شود، هیچ معضل و مشکلی جز با عمل به قرآن و دستورات الهی حل نخواهد شد، افزود: در جوامع اسلامی نیز که مشکلات عمده‌ای نظیر تفرقه میان مسلمانان وجود دارد، این تفرقه حل نخواهد شد مگر اینکه مسلمانان به قرآن کریم عمل کنند و این وحدت در سایه عمل به دستورات قرآنی به وجود خواهد آمد.

نیت، ایمان و تلاش؛ سه ویژگی فعالیت قرآنی موفق

منصوری ادامه داد: در مشکلات داخلی کشورهای اسلامی حتی کشور خودمان نیز تنها راه مقابله جدی با آسیب‌های اجتماعی عمل به قرآن است. اگر بتوانیم به آیات قرآن عمل کنیم، می‌توانیم آسیب‌های اجتماعی را مهار کنیم و بسیاری از مشکلات را نیز حل کنیم وگرنه این مشکلات که بخش‌های مختلف جامعه ما را درگیر خود کرده است، حل نخواهد شد.

معاون دادستان استان تهران با بیان اینکه این آسیب‌های اجتماعی ربطی به قومیت و زبان خاصی ندارد و تقریبا بخش‌های مختلف جامعه را درگیر خود کرده است، تصریح کرد: حل این نوع مشکلات و آسیب‌های اجتماعی تنها در سایه قرآن کریم و عمل به آن میسر خواهد شد.

منصوری در پایان تصریح کرد: امیدواریم تا خداوند متعال توفیق دهد و بتوانیم در سایه عمل به فرامین و دستورات الهی در قرآن مشکلات و آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی که جامعه ما را درگیر خود کرده است، حل کرده و با تأسی به قرآن کریم و عمل به آن به زندگی قرآنی دست پیدا کنیم.

گزارش تصویری این برنامه‌ را اینجا ببینید.

captcha