عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشورمان، در حاشیه نشست شورای مرکزی سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در مورد فعالیتهای صورت گرفته توسط سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور طی سالهای اخیر، گفت: مهمترین موضوعی که در مورد فعالیتهای هر سازمان باید بیان شود جنبه اثرگذاری آن فعالیتها است که میتواند باعث دیده شدن آن فعالیت و نیز توسعه فعالیتها در ادامه آن باشد.
وی با تأکید بر اینکه سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور از این حیث نمره ممتازی را به خود اختصاص داده، گفت: یکی از مواردی که باید به آن توجه شود، این است که با وجود این فعالیتهای اثربخش، به نظر میرسد که جامعه قرآنی از آن اطلاع چندانی نداشته باشد.
سلیمی اذعان کرد: بنابر این در کنار فعالیتهایی که صورت میگیرد باید اطلاعرسانیهای خاص مربوط به همان موضوع در دستور کار قرار گیرد تا علاوه بر اطلاع جامعه از آن موضوع، به جنبه اثرگذاری آن موضوع نیز کمک شده باشد.
وی در ادامه صحبتهای خود خدمات صورت گرفته در این سازمان را منحصر به فرد ارزیابی کرد و افزود: برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن در بین دانشجویان دنیای اسلام تنها یکی از این خدمات است که باعث ایجاد شور و شوق قرآنی در بین قرآنیان بخش دانشگاهی و ان شاءالله سبب ترویج معارف قرآنی نیز در بین این قشر فرهیخته شده است.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان بخش دیگری از فعالیتهای این سازمان را فعالیت اثرگذار در نمایشگاه قرآن - که ویترینی برای معرفی این قبیل فعالیتها به جامعه قرآنی است - دانسته و اذعان کرد: در سالهای اخیر شاهد بودهایم که این سازمان یا پرچمدار بخش دانشگاهی در نمایشگاه قرآن بوده و یا جزء غرفهها و سالنهای پرمخاطب نمایشگاه بوده است که همین موضوع نشان از اثرگذاری و مخاطب پسند بودن این مجموعه دارد.
سلیمی در بخش دیگری از این گفتوگو راهاندازی مرکز رشد فناوریهای قرآنی را یکی دیگر از فعالیتهای اثرگذار صورت گرفته توسط سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور عنوان کرد و گفت: در گذشته شاهد بودهایم که مراکز رشد اغلب در حوزههای صنعتی و تجاری ایجاد میشد، اما این سازمان نشان داد که میتوان در عرصه فعالیتهای قرآنی نیز شاهد طراحی چنین مراکزی بود. در واقع راهاندازی این مرکز جای خالی آن را در عرصه فعالیتهای قرآنی کشور که تا پیش از آن احساس میشد، جبران کرد.
وی اجرای طرح دانشجو ـ معلم قرآنی را گام دیگر سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان در عرصه ترویج فرهنگ قرآنی در بین دانشجویان عنوان کرد و افزود: این طرح به دنبال برطرف کردن ضعفها و خلاءهای آموزشی موجود در این عرصه بوده که چندین نوبت آن اجرا شده و امیدواریم چنین طرحهایی با کارشناسیهای بیشتر در سطح دانشگاهها به اجرا درآید.
سلیمی با تأکید بر اینکه مخاطبان طرح دانشجو ـ معلم قرآن کریم، جوانان عزیز کشور هستند، بیان کرد: جوانان به لحاظ جسمی و روحی انرژی و توان لازم را دارند و میتوانند مطالب آموزشی را به خوبی دریافت و به دیگر دانشجویان منتقل کنند، لذا به نظر میرسد این طرح، بسیار اثرگذار بوده؛ چرا که شاید در هیچ قشر دیگری به غیر از دانشجویان نتوان این سرمایهگذاری را انجام و خروجی مورد نظر را دریافت کرد.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان در ادامه با اشاره به اینکه باید تلاش کنیم تا ارتقای سطح قرآنی دانشجویان را از مهمترین اهداف چنین طرحهایی در نظر بگیریم، خاطرنشان کرد: موفقیت در اجرای این طرح که سازمان تا حدود زیادی به آن دست یافته، نیازمند زیرساختهایی است که برنامهریزی دقیق، امکانات آموزشی و البته بودجه مناسب را میطلبد.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان راهاندازی مرکز پژوهشهای میان رشتهای قرآن کریم را از دیگر عرصههایی نامید که سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور به آن ورود داشته است و گفت: شاید بتوان این اقدام را که تا حدودی در کشور مهجور مانده بود از ضروریترین فعالیتهایی عنوان کرد که فعالان قرآنی و خصوصاً فعالان بخش دانشگاهی به آن نیاز داشتهاند.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان در پایان بار دیگر بر فعالیتهای گزیده این سازمان اشاره کرد و گفت: همانگونه که گفته شد فکر میکنم جامعه قرآنی از انجام این فعالیتهای شاخص به اندازه کافی خبر ندارند؛ لذا این را باید به عنوان دستاوردهایی منحصر به فرد در سالهای اخیر به فعالان قرآنی اطلاعرسانی کرد تا همه در جریان باشند که چه خدماتی ارائه شده است.