به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آزادسازی حلب را میتوان به نوعی میخ آخر بر تابوت جریان تروریستی تکفیری و حامیان آن در سوریه دانست که قطعا به تحولات بزرگی در سطح منطقهای و بینالمللی خواهد انجامید.
حال حامیان جریان تکفیری که بیش از شش سال از انواع و اقسام گروههای تروریستی در سوریه حمایتهای کلان مالی و تجهیزاتی کردهاند باید شاهد نقش بر آب شدن توطئههایی باشند که در طول این مدت برای شکست جبهه مقاومت، تقویت امنیت رژیم صهیونیستی و مهمتر از همه تضعیف موقعیت جمهوری اسلامی ایران در منطقه کشیدهاند. اما آیا جبهه حامیان تروریسم و تکفیر در منطقه ساکت مینشینند یا طرحهای دیگری را در سرمیپرورانند؟
برنامه حامیان تکفیریها پس از آزادی حلب چه خواهد بود؟ احمد بخشایش اردستانی، عضو هیئت علمی دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی، در گفتوگو با
ایکنا درباره اهمیت آزادسازی حلب در تحولات آینده منطقه گفت: پیروزی جبهه مقاومت و آزادی حلب باعث افتخار شد و سوریه در مسیر پاکسازی تروریستها از کل کشور قرار گرفت، اما با وجود اظهارنظر دونالد ترامپ که هدف خود را جنگ با داعش، نه بشار اسد، خوانده بود، قطعا وی نمیتواند تا اخر این خط فکری را دنبال کند و عربستان، قطر، امارات و ... به دلیل معاملات نفتی و تسلیحاتی که با آمریکا و غرب دارند سعی خواهند کرد که بر ذهن ترامپ تأثیر بگذارند و محاسبات وی را بر هم بزنند.
وی افزود: به عقیده من داعش به انتهای کار رسیده است و با اتمام عملیات آزادسازی موصل تا یک هفته آینده به طور قطع میتوان گفت که داعش از بین رفته است، اما به دلیل اینکه حلب تا دمشق حدود 360 کیلومتر فاصله دارد احتمال دارد بازماندههای داعش و برخی گروههای تروریستی دیگر به رقه بروند و آنجا را پایگاه خود قرار دهند که البته خیلی بر تحولات کلان تأثیر ندارد زیرا داعشیها را راحتتر میتوان در رقه از بین برد و با بازسازی ارتش سوریه و طراح هجوم بعدی رقه نیز از چنگ داعشیها خارج خواهد شد.
تأثیر آزادسازی حلب بر روابط ایران و عربستان
بخشایش اردستانی درباره تأثیر آزادسازی حلب بر روابط میان ایران و عربستان گفت: صد درصد این اتفاق بر شکل روابط ایران و عربستان تأثیرگذار خواهد بود؛ ایران و عربستان دو لنگرگاه ثبات در منطقه هستند که متأسفانه لبه تیزشان به هم خورده است و اختلافاتی که با هم پیدا کردهاند باعث تند و تیز شدن زبان و دندان غربیها شده است به طوری که ترزا می، نخست وزیر انگلیس، آنگونه علیه ایران صحبت میکند. لذا ضروری است که روابط این دو کشور در یک جا به تعادل و ثبات برسد و اختلافات خود را حل کنند.
این کارشناس مسائل سیاسی درباره راهکار حل اختلافات میان ایران و عربستان گفت: وقتی مشکلات موجود در یمن، سوریه و عراق حل شود عربستان متوجه میشود که با آرامش و عقلانیت بیشتری با ایران برخورد کند.
وی ابراز کرد: اگر عربستان در سوریه پیروز میشد در این لحظات تلاش میکرد ایران را منکوب کند ولی وقتی داعش در سوریه و عراق از بین برود از آنجا که این دو کشور با ایران همگراتر هستند به طور مسلم عربستان فتیله دشمنی و تنش با ایران را پایین خواهد کشید.
عربستان به سمت رفتار آرامتر و عقلانیتر با ایران روی خواهد آوردبخشایش اردستانی عنوان کرد: از طرف دیگر عربستان با دونالد ترامپ هم مشکل دارد، زیرا سران سعودی از حامیان هیلاری کلینتون بودند و اینکه بتوانند دل ترامپ را به دست بیاورند و خود را به او نزدیک کنند و از طرف دیگر بتوانند سیاستهای خود را که مخالف سیاستهای اعلامی ترامپ است به وی القا کنند زمان زیادی طول خواهد کشید و این وضعیت باعث میشود که موضع عربستان نسبت به ایران آرامتر و عقلانیتر شود.
این نماینده سابق مجلس در پایان یادآور شد: عربستان به شدت به حمایت آمریکا وابسته است و اگر آمریکا در لحظات و دورهای از عربستان حمایت نکند عربستان چارهای جز اتخاذ سیاست تدافعیتر و کمتنشتر با ایران ندارد.