کد خبر: 3553818
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۲
یادداشت/

پیام بازخوردهای نتایج دوره ارزیابی قاریان اعزامی به مسابقات قرآن به مسئولان

گروه مسابقات: نتایج دهمین دوره ارزیابی قاریان و حافظان قرآن کریم روزگذشته اعلام و منجر به واکنش‌هایی از سوی شرکت کنندگان در این دوره شد، واکنش‌هایی که مطمئناً حاوی پیام‌های مهمی برای طراحان دوره ارزیابی خواهد بود.

نتایج دهمین دوره ارزیابی قاریان و حافظان قرآن جهت اعزام به مسابقات بین‌المللی قرآن کریم سرانجام بعد از ظهر روز گذشته 23 آذرماه و طی یک نشست خبری اعلام شد.
تنها دقایقی بعد از اعلام نتایج بود که همدلی‌ها و تبریکات فعالان قرآنی به برگزیدگان طرح ارزیابی قاریان و حافظان شروع شد، هر چند در ابتدا رنگ هیچ نوع اعتراضی به چشم نخورد، اما کم کم و رفته رفته اعتراضات به این نتایج شروع شد.
اما این نتایج از لحظاتی بعد از اعلام تا پاسی از شب گذشته در شبکه‌های اجتماعی بازخوردهای جالبی را به همراه داشته است. بازخوردهایی که عمده آنها در تبریک به نفراتی که برای مسابقات انتخاب شده‌اند و البته اعتراضات شدید سایر افرادی که انتخاب نشده‌اند، خلاصه می‌شود.
مسئولان برگزارکننده مسابقات و دوره ارزیابی شاید برای خود بازخوردهایی را از سوی شرکت‌کنندگان در این دوره تصور می‌کردند، اما شدت بازخوردها در شبکه‌های اجتماعی در شب 23 آذرماه به حدی بود که شاید مسئولان برگزارکننده دوره ارزیابی را غافلگیر کرد؛ چرا که انتظار چنین بازخوردی را نه تنها مسئولان و طراحان دوره ارزیابی که خود فعالان قرآنی نیز نداشتند.
هرچند در نشست خبری اعلام نتایج دوره ارزیابی قاریان و حافظان قرآن کریم مواردی برای اجرای بهتر این طرح مطرح شد، اما آنچه که مهم به نظر می‌رسد اعتراض شرکت‌کنندگان در مسابقات به ماهیت طرح است،‌ طرحی که در آن فشار زیادی به متسابقان وارد می‌کند، ماهیت مرحله نهایی مسابقات سراسری قرآن را زیر سوال می‌برد و علاوه بر آن نیز عدالتی که تا پیش از اجرای طرح از آن صحبت به میان می‌آمد، نادیده گرفته می‌شود.
موضوع و مطلب دیگری که بازخوردهای روز گذشته شائبه تحقق آن را ایجاد کرد، بحث کم ارزش ‌تر شدن مسابقات سراسری قرآن در قیاس با دوره ارزیابی قاریان و حافظان که قبلاً نیز بحث آن مطرح شده بود. شائبه‌ای که با اعلام نتایج دهمین دوره ارزیابی قاریان و حافظان قرآن کریم پررنگ‌تر شد و نشان داده شد که چندان بی راه به نظر نمی‌رسد.
این بازخوردها به نتایجی که اعلام شد، نشان داد که دوره ارزیابی که طراحان آن بسیار بر کارآیی و کارآمدی آن تأکید داشتند، هنوز هم می‌تواند جای اشکال داشته باشد و ایراداتی نیز به آن وارد است. طرحی که روز گذشته و در نشست خبری سیدعلی سرابی، کمترین ایرادها را به آن وارد دانست و معتقد بود بهترین شیوه ارزیابی همین شیوه فعلی است.
شاید مهم‌ترین پیامی که بازخوردها به نتایج دهمین دوره ارزیابی قاریان و حافظان قرآن کریم داشت، این باشد که دوره ارزیابی نیاز مبرم به تغییر آن هم از نوع اساسی دارد، تغییری که سال گذشته و در حالی که نتیجه اعزام‌های متسابقان کشورمان به مساباقت بین‌المللی چندان درخشان نبود و ایکنا بر لزوم بازنگری در آن تأکید کرده و ایجاد شائبه ناکارآمدی حداقل در اولین دوره را گوشزد کرده بود.
حال باید منتظر ماند و دید که مسئولان و برگزارکنندگان دوره ارزیابی قاریان و حافظان قرآن چه تصمیمی برای دوره ارزیابی در چنته دارند. هرچند در نشست خبری اعلام نتایج بر ایجاد تغییرات تأکید شد، اما به نظر می‌رسد آن تغییرات بیشتر زمانی خواهد بود و نه محتوایی، باید منتظر ماند تا سونامی اعتراضات به نتایج این دوره اندکی آرام شود تا فضا برای قضاوت‌های بیشتر روشن‌ شود.
تیمور کاکایی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۹/۲۴ - ۱۴:۲۸
0
1
لطفا این کد امنیتی را بردارید ملت نظر بدن چ کاریه آخه
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۹/۲۴ - ۲۰:۲۵
0
0
به نظر من این دوره ی ارزیابی بیشتر باب سلیقه گرایی و اعمال نفوذ برخی داوران رو باز می کنه تا این که بخواد به انتخاب گزینه ی مناسبتر کمک کنه .
مثل الان که نفر اول رو با اون خوندن قوی می ذارن کنار و به جای ایران می فرستنش ترکیه . . .
captcha