محمدرضا تابش، عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره اهمیت اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا اظهار کرد: ما نمیتوانیم تعاملات بانکی با دنیا را ملغی کنیم و براساس همین اندیشه والای حضرت امام(ره) بوده است که باید مقتضیات زمانی و مکانی را در نظر بگیریم و این تعاملات بر مبنای قانون عملیات بانکی بدون ربا شکل بگیرد.
وی ادامه داد: البته نواقصی بر قانون عملیات بانکی بدون ربا وارد است و مجلس هم طرحی برای اصلاح آن آماده کرد اما به نظرم شاید طرح مجلس از آن جامعیت لازم برخوردار نباشد.
عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس یادآور شد: مسائل متعددی درباره اختلاف دولت و مجلس در اینباره وجود دارد و از جمله در مورد شورای فقهی بانک مرکزی است که قرار است به صورت قانونی مستقر شود.
تابش عنوان کرد: این قانون با اندیشه حضرت امام(ره) و در زمان حیات ایشان در سال 1362 شکل گرفته است. البته مسائل و موارد متعددی در اینباره وجود دارد که من نگرانم که دست زدن به آن، مقداری کار را سلیقهای کند.
نماینده اردکان در خانه ملت یادآور شد: اگر قرار است ایرادات و اشکالات قانون عملیات بانکی بدون ربا اصلاح شود، باید در قالب لایحه دولت صورت گیرد و خود دولت و نظام بانکی هم ملاحضات لازم را داشته باشند و مجلس هم آن را چکشکاری کند تا انشاءالله قانون جامعی تنظیم شود که ارتباطات با دنیا را تنظیم کند، نه اینکه خدای ناکرده مانعی بر سر راه این مسئله باشد.
تابش در پایان گفت: مجلس علیرغم نقدها و گلایههایی که نسبت به دولت داشت که در برقراری تعامل با مجلس، مقداری کُند عمل کرده است، ولی چون رای مردم به نمایندگان، در امتداد رأیی بود که مردم در انتخابات ریاستجمهوری به دکتر روحانی داده بودند؛ بنابراین رقم زدن تعامل با دولت همواره در دستور کار مجلس قرار دارد و دولت هم باید در این راستا گام بردارد تا انشاءالله در راستای منافع و اهداف مردم حرکت کنیم.
گفتوگو از اکبر ابراهیمی