به گزارش کانون خبرنگاران
ایکنا،
نبأ، مراسم بزرگداشت آیتالله سیبویه جمعه شب در مسجد امام حسین(ع) تهران برگزار شد. در این مراسم آیتالله صدیقی امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه در مدح مقام مرحوم سیبویه همین بس که، ایشان 40 سال امام جماعت حرم مطهر حضرت ابوالفضل(ع) بود.

امام جمعه موقت تهران افزود: خداوند اگر به انسان علم عطا فرماید، علمی میدهد که در مکتب و مدرسه یافت نمیشود. علمی که از نور و خود نور است و خداوند این نور را به کسی عطا میکند که میخواهد او را نزد خود ببرد. برای رسیدن به این مقام باید تکبر و خود بینی را از خود دور کرد. باید بنده و تسلیم حق تعالی شد تا به این مقام و عندیت دست یافت.
وی افزود: تظاهر به بندگی هیچ وقت، برای هیچ بشری دست آوردی نداشته است. لذا آن کسی مورد توجه خدا قرار میگیرد که در درون خود بندگی خدا کند نه در برون خود. خداوند متعال میفرماید: علم با آموختن و تالم سودی برای بندهی خدا ندارد، آن علمی نزد خدا مقبول است که با عمل همراه شود. اگر به علم، عمل شود، خداوند از نور خود در آن عالِم قرار میدهد. نوری که از حقیقت است و خانه دل هر کس که با این نور روشن شود، حرم الله میشود. لذا هر آنکس که آن نور را میخواهد باید علمش به عمل مزین شود. فهم را باید از خدا خواست. فهم در کتب و مکتب نیست.

آیت الله صدیقی در ادامه گفت: در سوره ملک آیه ایاست که مورد علاقه بنده است. خداوند در این آیه می فرماید: «
خلق الموت و الحیوة لیبلوکم...عزیزاغفور» تنها انجام کار خوب برای بندگی کافی نیست و لذا در هر کاری بهترین آن را انجام دهید. اگر نماز میخوانید بهترین نماز را بخوانید. اگر در راه خدا احسان میکنید، سعی کنید بهترین احسان را در راه او بدهید. اگر خوش اخلاق و گرهگشا هستید، بهترین آن باشید. خداوند کریم در انجام کارنیک علاوه بر دستور به سبقت، دستور به سرعت نیز داده است. تلاش کنید در کار نیک پیشگام باشید و به دنبال بهترین عمل باشید. اگر میخواهید بدانید که بهترین عمل و سخن در نزد خدا چیست باید به آیه شریفه«
و من احسن قولا من من بعا الی الله و عمل صالحا و قال اننی من المسلمین» مراجعه کنید.
امام جمعه موقت تهران در ادامه افزود: چه کسی خوش سخن و خوش گفتارتر از کسی است که کارش هدایت و دعوت به خدا و آشتی دادن بین بنده و خالق است، کسی که کارش آشنا کردن انسان با مبداء متعال است. لذا بهترین کار در زیر این عرش الهی هدایت است. خداوند در قرآن کریم دو منّت بر سر انسان گذاشته است. یکی بعثت خاتم انبیاء(ص) و دیگری ولایت امیر المومنین و ائمه هدی(ع) است. پیامبر(ص) آمد تا شما را برای خدا مقبول و خداپسند کند.
وی در ادامه یادآور شد: مرحوم آیت الله حاج احمد سیبویه یک انسان متخلق به اخلاق رسول الله بود. عالمی که تواضعش نشان دهنده علمش بود.
وی در ادامه گفت: مرحوم آیت الله حاج میرزا احمد سیبویه دیوانه سادات بود. هر جا سادتی میدید دست او را میبوسید. زمانی که سادات به مجلسش وارد میشد، روی منبر بلند میشد و ابراز تواضع به سادت میکرد. علاقه به سادات در مرحوم سیبویه آموزشی نبود بلکه جوشش فطری آن مرحوم بود.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه ایشان در منزل نیز دارای اخلاق شایسته ای بود گفت: آنقدر به مرحوم همسرشان که نابینا بودند ابراز علاقه و احترام داشت که همیشه به هرجا که میرفت، ابتدا همسر خود را با تلفن خبردار میکرد و حال او را جویا می شدچه بسا کسانیکه در بیرون بسیار مواظب رفتار خویش هستند. ولی در منزل این طور نیستند اما ایشان در منزل بسیار خوش اخلاقتر از بیرون بود. بنده به دلیل چندین سال همراهی با ایشان، این موارد را از نزدیک دیده بودم.
وی افزود: در چندسالی که مورد تفقد مرحوم سیبویه بودم سر سوزنی احساس رقابت در وجود ایشان ندیدم. خداوند متعال فقط خوبی در وجود ایشان قرار داده بود. ما را تشویق میکرد به خوب بودن در مجالس و از روضه خوانی ما و طلبه هایش لذت میبرد.

آیتالله صدیقی با اشاره به اینکه آیتالله سیبویه در عمر بر پرکت خود همواره به دنبال احیاء مردم و هدایتشان به دامن اهلبیت(علیهماالاسلام) بود، گفت: مسجدیها باید دست دوستانشان را به دامن علماء برسانند، آنها را به این مجالس بیاورند و سربازی به یاران امام زمانتان(عج) اضافه کنند. مسجدیها و هیئتیها باید در هدایت سهمی داشته باشند. «کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیه» دست یاری داشته باشند. نسبت به مردم بی تفاوت نباشند. توجه داشته باشید؛ احیایِ یک نفر احیایِ یک نسل است و در پروندهی اعمالتان احیای یک نسل نوشته خواهد شد. امام صادق(ع) می فرماید: اگر کسی یک نفر را هدایت کند مثل این است که یک نسل را هدایت کرده است.
وی افزود، مرحوم سیبویه تسلط عجیبی به متون ادعیه داشت. از حضور و حافظهای بسیار عالی برخوردار بود. ایشان علاقه بسیاری به امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری داشت. روزی در محضر مقام معظم رهبری روضه خوانده بود، وقتی برای بنده تعریف می کرد آنچنان با وجد و افتخار تعریف می کرد که مثال زدنی بود. در آن روز حدیثی نیز برای رهبر معظم انقلاب نقل کرده بود که رهبر انقلاب آن را یادداشت می کنند. مرحوم عالم ربانی سیبویه، این اتفاق را آنچنان با ذوق و شوق تعریف می کرد که برای بنده بی نظیر بود. کسی که امام(ره) و انقلاب و مراجع تقلید همراه بود با این حال از این که در محضر آیتالله خامنهای روضه خوانده بود به وجد آمده بود.

آیت الله صدیقی در ادامه یادآور شد: آیت الله میرزا احمد سیبویه برای بسیاری از آیات عظام و مراجع تقلید روضه می خواند. همانطور که فرزند ایشان نیز نقل کردند برای امام راحل(ره) نیز به طور خصوصی روضه می خواند. مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی در بستر بیماری از ایشان می خواهد که هنگام دعا خواندن بر بدن آیت الله العظمی گلپایگانی دست بکشد و دعا بخواند.
وی افزود: مرحوم عالم ربانی واقعاً تربیت شده مکتب ائمه اطهار(ع) بود و آیه کریمه
و من احسن قولا من من دعا الی الله و عمل صالحا در مورد ایشان صادق بود. مرحوم سیبویه تا بود؛ شمع بود، چراغ بود و پرچم و راهنما. پرچم گریه اهل بیت(ع) بود. بوی اهل بیت می داد. مرحوم سیبویه مصداق بارزی از این کلام امام صادق(ع) که می فرماید: «
رحم الله قوما کانو سراجا و ممارا و کانو دعات الناس الیه الینا به قید احسنتهم.» بود. امثال مرحوم سیبویه مردم را باعمل خود به اهل بیت(ع) مربوط میکردند، دلها را میبردند و به اهل بیت وصل میکردند.

امام جمعه موقت تهران و از یاران نزدیک مرحوم سیبویه در پایان گفت: کسانی که در مجالس ایشان بوده اند به خوبی به یاد دارند که ایشان با آن مقام علمی و اجتماعی، در روضهها، از منبر پایین میآمد، بلندگو در دست میگرفت و در بین جمعیت راه میرفت و ذکر مصیبت میخواند و برای امام حسین(ع) مرثیه میخواند و گریه میکرد. گاهی نیز برای اباعبدالله(ع) چاووشی میخواند. من نمیدانم امام حسین چگونه از ایشان پذیرایی می کند. فقط می توانم به ایشان غبطه بخورم.
آیت الله صدیقی امام جمعه موقت تهران پس از سخنان خود به ایراد روضه برای اهل بیت(ع) پرداخت. وی همچنین مردم را به گوش دادن به صوتی که از روضه مرحوم سیبویه در صحن مسجد پخش میشد دعوت کرد. در پایان این مراسم نیز مداح اهل بیت(ع) سید مجید بنیفاطمه به ذکر مصیبت اهل بیت عصمت و طهارت(علیهماالسلام) پرداخت.
علیرضا برومند