کد خبر: 3556835
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۶

امضای تفاهم‌نامه سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان و مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب

گروه جامعه: تفاهم‌نامه همکاری سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور و مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب برای استفاده از ظرفیت‌های مشترک در حوزه مطالعات میان رشته‌ای قرآن و سلامت به امضا رسید.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، تفاهم‌نامه همکاری مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی تهران و سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور در مرکز مطالعات میان رشته­‌ای قرآن کریم امضا شد.

 در این مراسم حمید صابرفرزام، رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور، فعالیت‌های این سازمان و اقدامات صورت گرفته در حوزه قرآنی را تشریح ‌
و با اشاره به فعالیت‌های جهاد دانشگاهی عنوان کرد: پس از انقلاب فرهنگی و بازگشایی دانشگاه‌ها، جهاد دانشگاهی به عنوان بازوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۶۲ مسابقات قرآنی دانشجویان را در دانشگاه‌ها آغاز و همزمان، کانون‌های قرآن و عترت دانشجویی را راه‌اندازی کرد. این سازمان علاوه بر تداوم فعالیت‌های قبلی خود سه مرکز مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم، مرکز رشد و مرکز آموزش‌های قرآن محور را راه‌اندازی کرده است.

وی ادامه داد: مرکز مطالعات میان رشته‌ای در آینده نزدیک به پژوهشکده تبدیل می‌شود و طبق دستور ریاست جهاد دانشگاهی این موضوع تا سال آینده به وقوع می‌پیوندد. ‌برای این پژوهشکده سه گروه علمی در نظر گرفته شده که در حال حاضر در حال جذب هیئت‌های علمی خود هستند.

http://iqna.ir/files/fa/news/1395/10/6/361496_834.jpg

صابر فرزام افزود: مرکز مطالعات سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان در حوزه‌های قرآن و علوم تربیتی، قرآن و مسائل اجتماعی و قرآن و سلامت پژوهش‌ها‌‌یی را داشته و راهکارهایی ‌را می‌تواند ارائه دهد.

رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور با اشاره به توسعه فعالیت‌های قرآنی طی چندین سال اخیر در این سازمان عنوان کرد: از سال ۹۲ این سازمان فعالیت‌های جدیدی را برای تأسیس یک پژوهشکده میان رشته‌ای آغاز کرد، اگر چه پژوهشکده‌های قرآنی زیادی وجود دارند اما خلائی که احساس می‌شد انجام پژوهش‌های میان رشته‌ای است لذا با توجه به نظرات مدیران جهاد دانشگاهی می‌توانیم برای تأسیس این پژوهشکده گام‌های جدیدی برداریم.

وی با اشاره به فعالیت گروه‌های مختلف میان رشته‌ای قرآن در سازمان فعالیت‌های قرآنی گفت: از جمله گروه‌هایی که در این حوزه کار خود را با جدیت پی می‌گیرند گروه قرآن و سلامت است که طی دو سال گذشته برای ورود به این عرصه فعالیت‌های مطالعاتی مختلفی را انجام داده است.

فرزام ضمن ابراز امیدواری از اخذ حکم پژوهشکده مطالعات میان رشته‌ای قرآن اظهار کرد: ما در کنار این پژوهشکده یک مرکز رشد تأسیس کرده‌ایم که در آنجا ضمن تعریف محصولات مرتبط قرآنی می‌توانیم زمینه فعالیت در این عرصه را نیز فراهم کنیم.

وی افزود:‌ همچنین مرکز آموزش قرآنی نیز تأسیس شده که در این رابطه کارگاه‌های آموزش مختلفی برای افرادی که می‌خواهند در عرصه مشاغل قرآنی فعالیت داشته باشند، برگزار شده است.

برگزاری دو دوره همایش ملی قرآن و سلامت

فرزام با تأکید بر اقدامات مختلف سازمان فعالیت‌‌های قرآنی دانشگاهیان در حوزه پژوهش‌های میان رشته‌ای عنوان کرد: جهاد دانشگاهی تا کنون دو دوره همایش ملی قرآن و سلامت را برگزار کرده و امیدواریم به زودی شاهد اولین همایش بین‌المللی آن نیز باشیم.

در ادامه این نشست مهدی ناطق‌پور، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی تهران، به تشریح فعالیت‌های مرکز تحقیقات علوم، قرآن و حدیث دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخت و تصریح کرد: به دلیل نیاز به مباحث میان رشته در دانشگاه علوم پزشکی تهران این مرکز راه‌اندازی و با دو گروه آموزشی علوم حدیث و اخلاق پزشکی در دو سطح کارشناسی و کارشناسی‌ارشد ویژه اعضای هیئت علمی دانشگا‌ه‌ها به صورت مجازی دانشجو می‌پذیرد.

الگوهای سلامت در قرآن و حدیث

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: جذب دانشجو در این حوزه‌ها اقدام مثبتی برای توجه همزمان به علوم سلامت و مباحث قرآن و طب است، زیرا این ارتباط ضروری بوده و باید بتوان بستر‌های تحقق آن را فراهم کنیم.در این مرکز ما به دنبال این نیستیم که آنچه را که در طب سنتی در مورد آن بحث می‌شود به آن بپردازیم، بلکه ما به دنبال الگوهای سلامت در قرآن و حدیث و عملی کردن آنها هستیم و در واقع بیشتر به زمینه‌های مغفول پرداخته می‌شود.

وی با بیان اینکه پرداختن به مطالعات میان رشته‌ای قرآن و سلامت نیازمند منابع غنی و ارتباط با مراکز دینی و پژوهشی است، بیان کرد: توانسته‌ایم بیش از 30 هزار عنوان دیجیتال و شش هزار عنوان کتابی در زمینه قرآن، علوم حدیث و طب را گردآوری کنیم و همچنین قرار است مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت نیز در این زمینه کمک کرده تا منابع بیشتری در اختیار ما گذاشته شود.

ناطق‌پور با اشاره به برخی پروژه‌های انجام شده در مرکز قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: اولویت میان رشته‌ای بودن و ارتباط احکام و مسائل پزشکی و بهداشتی و عدم ورود به پروژه‌هایی که دیگر مراکز انجام داده‌اند از جمله فعالیت‌های ما است.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه گفت: کتابخانه موجود در این مرکز یکی از بزرگترین و مرجع‌ترین کتابخانه‌های کشور در موضوع قرآن و طب است که همین موضوع باعث حضور گسترده اساتید و داشجویان به این کتابخانه شده است.

http://iqna.ir/files/fa/news/1395/10/6/361501_601.jpg

فاصله از قرآن؛ ریشه مشکلات جسمانی و روحی

در ادامه حجت‌الاسلام‌ والمسلمین عیسی‌زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تهران، علت روزافزون مشکلات جامعه ‌از لحاظ جسمانی و روحی را فاصله گرفتن از قرآن دانست و افزود: نتیجه اثر قرآن در خانواده دسترسی به آرامش و سکون در خانواده است و همین مسئله ضرورت پرداختن هرچه بیشتر به فعالیت‌های قرآنی را نشان می‌دهد.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین عیسی‌زاده با اشاره به فلسفه ایجاد گروه مطالعات میان رشته‌ای اسلامی در این دانشگاه تصریح کرد: انجام یک کار فرهنگی بنیادی در موضوعات میان رشته‌ای اسلامی فلسفه این کار بود و لذا در این کار ما ظرفیت استفاده از گروه‌های معارف اسلامی دانشگاه‌ها را در اختیار داریم. همچنین با این هدف سعی می‌کنیم پژوه‌ش‌هایی کاربردی محور و آموزش محور را در برنامه خود داشته باشیم.

وی ادامه داد: با توجه به این فعالیت‌ها بحث آموزش احکام پرستاری را به مدت سه سال برگزار کردیم که نتایج بسیار خوبی برای آن شاهد بودیم. بعد از این طرح به دنبال آموزش‌های اخلاق پرستاری هستیم. در تمامی این موضوعات دانشجویان و مراکزی که طرحی را به ما ارائه دهند که منجر به یک محصول کاربردی در حوزه قرآن و اسلام شود استقبال می‌کنیم.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان یادآور شد: با توجه به این همکاری و تفاهم‌نامه‌ای که امروز امضا شد می‌توانیم نشست‌های علمی را با محوریت پایان‌نامه‌های دکتری درحال دفاع داشته باشیم. ضرورت این فعالیت هم می‌تواند جدا از تولید مباحث علمی و خوارک قرآنی منجر به تقویت این فعالیت‌ها و گستردگی اقدامات شود.


captcha