یوسف بیگباباپور، عضو شورای علمی بنیاد شکوهی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره فهرست دستنویسهای تفاسیر قرآن گفت: این فهرست شامل نسخههای خطی تفاسیر قرآنی است که در 7 جلد از سوی انتشارات منشور سمیر به چاپ رسیده است و در این مجلدها 1500 عنوان تفسیر قرآن کریم با بیش از 19 هزار و 600 نسخه خطی فهرستنویسی و معرفی شدهاند. وی افزود: در این مجموعه، فهرست نسخههایی از 18 کشور جهان از جمله ایران، عراق، سوریه، پاکستان، یمن، مصر، فرانسه، آمریکا، انگلیس و ... جای گرفته است و دوره تاریخی آنها از قرن دوم تا چهارم را شامل میشود.
بیگباباپور ادامه داد: در این مجموعه اطلاعات کتابهای چاپی تفاسیر قرآن نیز آمده است و در بخش نمایهها نیز تنها کتابهایی که مؤلّفشان معلوم است، آمده و از درج کتابهای با مؤلف ناشناس وارد نمایه نشده است.
این عضو شورای علمی بنیاد شکوهی با اشاره به اهمیت این مجموعه عنوان کرد: این مجموعه هم از نظر مکتبی دارای ارزش بوده و هم از نظر قدمتی حائز اهمیت است و هر یک از نسخههای آن میتواند در اولویت چاپ قرار گیرد.
وی تصریح کرد: این اثر میتواند به عنوان کتاب راهنما برای محققان و پژوهشگران حوزه علوم قرآنی باشد؛ چرا که با وجود این فهرستنویسی، تحقیقات این حوزه سرعت بیشتری پیدا میکند و به پژوهشگر این امکان را میدهد تا به معلومات جامعی در این حوزه دست یابد و پایاننامههای متعددی از دل آن استخراج شود.
بیگباباپور در ادامه یادآور شد: این فهرست کاستیهای زیادی دارد و نمیتواند آمار کاملی از دستنوشتههای تفاسیر قرآنی باشد، اما به نظر میرسد کاملترین و جامعترین فهرستی است که در حال حاضر از تُراث فهارس قرآنی ارائه شده است.