به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ظهر روز سه شنبه 30 آذرماه با حضور مدیران مرکز قرآن، حدیث و طب دانشگاه بقیهالله(عج)، در سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور تفاهمنامه همکاری جهت انجام پژوهشهای میان رشتهای قرآن و سلامت بین حمید صابر فرزام مدیر این سازمان و مهدی مصری رئیس مرکز قرآن، حدیث و طب دانشگاه به امضا رسید.
در مراسم امضای این تفاهم نامه، فرزام بر عزم جدی جهاد دانشگاهی و مدیران آن برای ورود و حمایت از پژوشهای میان رشتهای قرآن تأکید کرد.
مصری نیز با اشاره به خدمات جهاد دانشگاهی در عرصههای علمی و فرهنگی گفت: اینکه جهاد دانشگاهی وارد مقوله سلامت قرآن محور شده است جای خوشحالی است چرا که این مجموعه همواره پیشتاز مباحث مختلف علمی، فرهنگی و دینی در جامعه است و با توجه به عدم تعلقات سیاسی امید میرود که مسیر توسعه مباحث میان رشتهای قرآنی را به خوبی طی کند.
پس از این نشست سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان میزبانی عیسی علیزاده رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران بود تا توافقی دیگر را با همتای خود در سازمان فعالیتهای قرآنی جهت ورود سازمان زیبا سازی به عرصه پژوهشهای میان رشتهای قرآن و سلامت امضا کند.
در مراسم امضای این تفاهم نامه نیز حمید صابر فرزام ضمن اشاره به ظرفیتهای مشترک همکاری دو نهاد عنوان کرد: گروه قرآن و سلامت سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان در حوزههای قرآن و تربیت، قرآن و مسائل اجتماعی و قرآن سبک زندگی و فضاسازیهای مناسب میتواند به کمک سازمان زیباسازی شهرداری آمده، پژوهشهایی را داشته و راهکارهایی برای مشکلات شهری ارائه دهند.
علیزاده نیز با بیان اینکه در رشتههایی که در مراکز سازمان فعالیتهای قرآنی فعال هستند، اهداف مشترکی داریم که با تعریف پروژههای مشترک میتوان آن را به سرانجام رساند عنوان کرد: به طور مثال در رابطه با سلامت روان شهروندان یا مباحثی مانند سبک زندگی میتوان همکاریهای مطالعاتی و پژوهشی مشترکی انجام داد.
ظهر روز شنبه 4 دیماه نوبت به حضور جلیل کوهپایه زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ساوه رسید تا با حضور در سازمان فعالیتهای قرآنی و خبرگزاری ایکنا تفاهم نامه همکاری جهت انجام پروژههای مشترک قرآن پژوهی و طب را با این سازمان به امضا برساند.
در این نشست فرزام با اشاره به فعالیت گروههای مختلف میان رشتهای قرآن در سازمان فعالیتهای قرآنی گفت: از جمله گروههایی که در این حوزه کار خود را با جدیت پی میگیرند گروه قرآن و سلامت است که طی دو سال گذشته برای ورود به این عرصه فعالیتهای مطالعاتی مختلفی را انجام داده است، امیداوریم با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی این پژوهشها وارد مرحله جدیدی شوند.
کوهپایه زاده نیز اظهار کرد: ما میتوانیم از کمکهای سازمان فعالیتهای قرآنی برای انجام پروژههای مشترک تحقیقاتی، علمی و فرهنگی استفاده کرده و حتی میتوانیم دفتری را در دانشگاه با لوگوی این سازمان راهاندازی کرده و کار را از آنجا آغاز کرد. در این دانشکده ما مؤلفههای اجتماعی سلامت را به ویژه در حوزه پژوهشی فعال کرده لذا میتوان با همکاری سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان پژوهشهای میان رشتهای را در این حوزه راهاندازی کرده و مدیریت کرد.
عصر روز دوشنبه 6 دیماه نیز حجتالاسلام نیکزاد عیسی زاده رئیس نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تهران و مهدی ناطق پور رئیس مرکز طب و حدیث این دانشگاه در سازمان فعالیتهای قرآنی حضور پیدا کرده و ضمن بازدید از قسمتهای مختلف این سازمان از جمله خبرگزاری ایکنا تفاهم نامه همکاری نیز جهت انجام پژوهشهای میان رشتهای و طب را به امضا رسانیدند.
در این نشست فرزام مدیر عامل سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور با تأکید بر اقدامات مختلف سازمان فعالیتهای جهاد دانشگاهی و سازمان تحت امر خود در حوزه پژوهشهای میان رشتهای عنوان کرد: جهاد دانشگاهی تا کنون دو دوره همایش ملی قرآن و سلامت را برگزار کرده و امیدواریم به زودی شاهد اولین همایش بینالمللی آن نیز باشیم.
در این نشست، عیسی زاده با اشاره به لزوم رفع خلاء های قرآنی در حوزه سلامت عنوان کرد: با توجه به این همکاری و تفاهمنامهای که امروز امضا شد میتوانیم نشستهای علمی را با محوریت پایاننامههای دکتری درحال دفاع داشته باشیم. ضرورت این فعالیت هم میتواند جدا از تولید مباحث علمی و خوراک قرآنی منجر به تقویت این فعالیتها و گستردگی اقدامات شود.