کد خبر: 3558037
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۶
اسماعیلی:

ادبیات انقلاب نیازمند خط‌شکنی و مجاهدت است

گروه ادب: مدرس ادبیات دانشگاه تهران،‌ ادبیات انقلاب را نیازمند خط‌شکنی و مجاهدت دانست تا بتوان راه را برای آیندگان در این حوزه هموار کرد و فقر موجود در حوزه نظریه‌پردازی ادبی انقلابی را برطرف کرد.

رضا اسماعیلی، مدرس ادبیات دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با تاکید بر این که فرهنگ باید نقشی تعیین‌کننده و سرنوشت‌ساز در جمهوری اسلامی ایران داشته باشد، تاکید کرد: این روند و تأثیر پذیرفتن افراد جامعه از این فرهنگ، در راستای مطالبات رهبر معظم انقلاب مبنی بر جای‌گیری فرهنگ در سطح کلان نظام است.

وی با تاکید بر لزوم حرکت در این مسیر ادامه داد: از این‌رو باید همه برنامه‌هایی که اجرا می‌شوند،‌ پیوست فرهنگی داشته باشند که با رویکرد فرهنگی اتفاق بیفتند. همچنین رسانه‌ها نیز باید در مطالبه‌گری این روند از مسئولان تلاش کنند تا در صورت عدم وقوع این رویکرد،‌ به دنبال علل آن باشند و مسئولان را خطاب قرار دهند و آنان نیز باید پاسخگو باشند.

نگارنده «صد خاطره» که خاطراتی درباره امام خمینی(ره) است، اظهار کرد: متاسفانه در حوزه نظریه‌پردازی ادبی دچار فقر هستیم و دست‌مان خالی است. افرادی همچون استاد محمدرضا سنگری به صورت خودجوش و از سر دلسوزی در این حوزه فعالیت می‌کنند و دغدغه پرداختن به چنین موضوعاتی را دارند که عرصه ادبیات انقلاب کمتر دچار فقر نظریه باشد.

وی از نگارش کتابی به کوشش استاد سنگری در این حوزه اشاره کرد که بسیار پرمحتوا و ارزنده است و افزود: متاسفانه نهادی که این اثر را چاپ کرد،‌ اصلاً‌ تمایلی به چاپ آن نداشت و این موضوع جزء برنامه‌های آن نهاد نبود. استاد سنگری برای انجام این کار به تبیین و توجیه اثرات این کتاب برای مسئولان نهاد مورد نظر برآمد و از نیاز حیاتی ادبیات انقلاب کشورمان به وجود چنین اثری سخن گفت تا بتواند آن مرکز را متقاعد به چاپ این اثر کند و حتی اعتباراتی را که از ماحصل چاپ این اثر به دست می‌آمد را به آنان داد و با خون دل خوردن این اثر را به چاپ رساند.

اسماعیلی تصریح کرد: دیگر نویسندگان نیز باید با تلاش در این حوزه،‌ استاد سنگری را الگوی خود قرار دهند و برای ادبیات انقلاب از جان و دل مایه بگذارند. البته سوال اینجاست که چرا افرادی همچون استاد سنگری که دغدغه ادبیات انقلاب را دارند و می‌خواهند برای این حوزه تلاش کنند،‌ باید با چنین مشکلات و ملالت‌هایی روبرو شوند؛ استاد خط‌شکنی کرد و نویسندگان حوزه ادبیات انقلاب نیز باید به این موضوع توجه داشته باشند که این حوزه نیازمند جهاد است. چنین مجاهدتی سبب باز شدن راه و هموار شدن آن می‌شود.

وی ثمرات این مجاهدت را باز شدن راه و فعالیت دیگر نویسندگان با فراغ بال و آرامش خاطر در این راستا دانست و افزود: با چنین تلاش‌هایی می‌توان به آینده ادبیات انقلاب امیدوار بود. برخی از نویسندگان نیز در این حوزه خط‌شکن بودند و بزرگداشت‌هایی را برگزار کردند که در عهده و وظیفه هیچ نهادی نبود.

اسماعیلی با اشاره به اینکه شاعران،‌ نویسندگان و هنرمندان مظلوم واقع شده‌اند،‌ اظهار کرد: متاسفانه هنوز هم بسیاری از افراد جامعه ما در اقشار مختلف دانش‌آموز،‌ دانشجو و جوان هستند که اساتید و بزرگان حوزه ادبیات انقلاب را نمی‌شناسند که از جمله این افراد می‌توان به زنده‌یاد قیصر امین‌پور و سیدحسن حسینی اشاره کرد و باید در این راستا گام‌های اساسی برداشته شود.

captcha