فریدون عباسی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ضرورت رعایت اخلاق در عرصه سیاست اظهار کرد: ما که نمیتوانیم از اخلاق جدا شویم همانطور که شهید مدرس گفت؛ «سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ماست» و اخلاق ما هم از دیانت نشئت گرفته است.
وی با تأکید بر اینکه بدون اخلاق نمیتوانیم وارد عرصه سیاست شویم، گفت: برای اینکه دیانت و اخلاق را وارد این عرصهها کنیم به قرآن، سیره پیامبر، احادیث و روایاتی و ادعیه استناد میکنیم و از آنها موارد و نکات را دریافت میکنیم اما امروز آنچه در سیاست مطرح میشود به دلیل آموزههایی است که از سیاست غرب دریافت شده است.
عباسی افزود: مسائل و آموزههایی که در امور سیاسی رایج شده و در دانشگاهها و مراکز علمی تدریس میشود منشأ غربی دارد که در این منابع «خدا» جایی ندارد و همه تفکرات و تجارب انسانی هستند و همین تفکرات است که تعیین میکند کجا از ابزار دیپلماسی استفاده شود و کجا لشکرکشی کنند.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: در علوم انسانی غرب به ویژه حوزه سیاسی خداوند دخالتی در امور ندارد و از آنجا که دانشگاهها و مراکز غیر دانشگاهی ما حتی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بر مبنای علوم انسانی غربی شکل گرفته و استمرار دارد، بحث اخلاق در سیاست ورود پیدا نکرده و اینکه بعضاً میبینید سیاسیون دچار انحراف و تزلزلهایی میشوند برای همان اشکالی است که در مبانی تحصیلی وجود دارد.
وی ادامه داد: اگر در دروس علوم سیاسی بر این نکته تأکید شود که خداوند در این عالم حضور دارد و در جلوگیری از جنگها و جلوگیری از ظلم و ستمها حضور دارد و باید به اخلاق الهی متخلق بشوند و قرآن را ملاک رفتار خود قرار دهند، جنگی در نخواهد گرفت و تقابل اندیشهای وجود نخواهد داشت بلکه به تعامل اندیشهای و گفتوگوی واقعی تمدنها دست پیدا میکنیم.
عباسی تأکید کرد: تا موقعی که قرآن در حوزههای علوم انسانی جای خود را به درستی پیدا نکند، یعنی خداوند در آن حوزه وارد نشود و فرمولهای سیاسی بر مبنای مادیگرایی و سکولاریسم اجرایی میشود، نمیتوان انتظار رعایت صحیح اخلاق در عرصه سیاسی داشته باشیم.