کد خبر: 3558177
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۴

گزارش فعالیت‌های قرآنی آستان حضرت معصومه(س)

گروه فعالیت‌های قرآنی: مرکز قرآن و حدیث کریمه اهل بیت(ع) وابسته به آستان مقدس حضرت معصومه(س) علاوه بر اجرای دوره‌های حضوری و غیرحضوری آموزش قرآن، فعالیت‌هایی را ویژه زائران حرم مطهر پیش‌بینی کرده است.

مهدی کلانترزاده، رئیس اداره اطلاع‌رسانی و ارتباطات آستان مقدس حضرت معصومه(س) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با اشاره به فعالیت‌های قرآنی این آستان مقدس اظهار کرد: حرم مطهر با توجه به رسالتی که در حوزه قرآن و عترت دارد، اقداماتی انجام داده که با توجه به موقعیتی که دارد بیشتر برنامه‌های عترتی آن معرفی شده است.
وی افزود: برنامه‌های قرآنی حرم مطهر با توجه به اسنادی موجود سابقه طولانی دارد؛ بر اساس تصاویر و مدارکی که در مرکز اسناد حرم به یادگار مانده، آیین ترتیل‌خوانی بیش از 150 سال پیش در حرم مطهر برگزار می‌شده است.
کلانترزاده اظهار کرد: در قدیم قرائت قرآن در حرم مطهر یک شغل محسوب می‌شد و کارش ترتیل‌خوانی بود و عده‌ای که نذر و نیاتی داشتند و یا می‌خواستند وقف کنند به آنها مراجعه می‌کردند؛ امروزه این موقوفه به صورت ترتیل‌خوانی در مسجد بالاسر آستان مقدس برگزار می‌شود و روزانه یک ختم قرآن صورت می‌گیرد؛ سایر برنامه‌های قرآنی نیز با توجه به شرایط و گستردگی و نیازهای زائران برگزار می‌شود.
رئیس اداره اطلاع‌رسانی و ارتباطات آستان مقدس حضرت معصومه(س) با بیان اینکه در حرم مطهر حضرت معصومه(س) دو دسته خدمات قرآنی انجام می‌شود، گفت: یک دسته از خدمات رویکرد ترویجی و محفلی دارد که به صورت برگزاری آیین ترتیل‌خوانی و محافل قرآنی جمعه شب‌ها به صورت برنامه‌ریزی شده و منظم برگزار می‌شود.
کلانترزاده با اشاره به راه‌اندازی مرکز قرآن و حدیث در این مجموعه گفت: تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) پس از انتساب دستور ایجاد مرکز قرآن و حدیت کریمه اهل بیت(س) دادند که در حال حاضر این مرکز تبدیل به یک دانشگاه عظیم قرآنی شده است که بیش از 36 هزار نفر از آقایان و بانوان با این مرکز در ارتباط هستند و در محضر قرآن تلمذ می‌کنند.
رئیس اداره اطلاع‌رسانی و ارتباطات آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره به رویکرد آموزشی مرکز قرآن و حدیث کریمه اهل بیت(س) گفت: در این مرکز دوره‌های حضوری و غیرحضوری متعددی برگزار می‌شود که شامل ارائه خدمات آموزشی به فرزندان و خردسالان در قالب مهدهای قرآنی و دوره‌های تکمیلی برای مربیان و اساتید قرآن می شود.
وی در مورد دوره‌های غیرحضوری این مرکز اظهار کرد: این دوره‌ها ویژه افرادی است که در شهر مقدس قم حضور ندارند، اما علاقه‌مند به استفاده از دوره‌های مرکز قرآن و حدیث هستند؛ این افراد چه از طریق شبکه‌های مجازی و چه از طریق دریافت بسته‌های پستی با مرکز در ارتباط هستند به عنوان دانش‌آموخته مرکز قرآن و حدیث محسوب می‌شوند.
رئیس اداره اطلاع‌رسانی و ارتباطات آستان مقدس حضرت معصومه(س) همچنین گفت: از دیگر اقدامات این مرکز برگزاری جشنواره سالیانه است که با سبک و سیاق جدیدی برگزار می‌شود و برنامه‌ها و مسابقات متنوعی را برای نوجوانان و جوانان در نظر گرفته است.
کلانترزاده اظهار کرد: محل اصلی مرکز در شبستان حضرت نجمه خاتون حرم مطهر است و دفاتری در نقاط مختلف شهر مقدس قم فعال است؛ در کنار این مراکز با توجه به تأکید تولیت آستان مقدس بر توسعه فعالیت‌های این مرکز، در نظر داریم شعباتی را در سایر استان‌ها ایجاد کنیم.
captcha