به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از «اتقان نیوز»، یکی از اساسیترین ضعفهای نظام تصمیمگیری و سیاستگذاری در حوزه مؤسسات
قرآنی، ضعف اطلاعات اولیه و عدم آگاهی از وضعیت موجود است. در این راستا، طرحی با عنوان «میزان» در ارتباط با شناسایی، ارزیابی و طبقهبندی ظرفیتهای مختلف مؤسسات قرآنی، اعم از ظرفیتهای نرم افزاری، سخت افزاری، نیروهای انسانی، امکانات، سرمایهها و تجهیزات مؤسسات قرآنی، طراحی شده است که پرسش نامههایی طراحی و به مؤسسات سراسر کشور ابلاغ شد.
این پرسشنامهها توسط مؤسسات تکمیل و به اتحادیه ارجاع و مقرر شد، این اطلاعات در قالب یک نرم افزار بانک اطلاعاتی، (data base) ذخیره شود تا براساس ارتباط بین فاکتورهای ارزیابی شونده، در واقع بتوانیم مؤسسات را طبقه بندی کنیم.
هم اکنون مراحل تهیه این نرم افزار در حال انجام است و ظرف سه ماه آینده مراحل مقدماتی آماده سازی این نرمافزار طی و نسخه پایلوت آن منتشر خواهد شد. با بررسیهای نهایی که بر زوایای مختلف این نرمافزار انجام میشود، پیش از ماه مبارک رمضان این نرم افزار به بهرهبرداری خواهد رسید.
شناسایی ظرفیتهای مختلف مؤسسات از بحث طبقهبندی و ارزیابی مؤسسات گرفته تا نحوه تخصیص اعتبارات، عدالت در تخصیص اعتبارات، شناسایی نقاط ضعف و قوت مؤسسات قرآنی، شناسایی فرصتها و تهدیدها و سایر مواردی که در ارتباط با تصمیمگیری در مورد آینده مؤسسات مدنظر است، نیازمند یک سری اطلاعات اولیه است، این اطلاعات جمع آوری شده البته کاملاً خام است.
مهمترین کارکرد این نرمافزار برای مؤسسات قرآنی است. مؤسسات در مراحل بعدی میتوانند با شناساندن ظرفیت خود به سایر مؤسسات قرآنی و شناخت ظرفیتهای دیگر مراکز، هم بحث الگوپذیری داشته باشند و هم نقاط ضعف خود را بشناسند و از این طریق بتوانیم رقابت سالمی در میان موسسات ایجاد کرده و مؤسسات را به سوی جبران و رفع خلاءهای موجود در بحث فعالیتهای قرآنی در کشور، هدایت کنیم.