الف ـ وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسكن انقلاب اسلامی و شهرداریها موظفند در طراحی و اجرای طرحهای جامع تفصیلی شهری و هادی روستایی و شهرکها و شهرهای جدیدالاحداث، اراضی مناسب برای احداث مساجد و خانه عالم در جوار مساجد جهت استفاده امام جماعت همان مسجد پیشبینی كنند و پس از آمادهسازی بدون دریافت هزینه و با حفظ مالكیت عمومی در اختیار متقاضیان احداث مساجد قرار دهند.
تبصره ـ مساجد، مصلاها، اماکن مذهبی اقلیتهای دینی مصرح در قانون اساسی و حوزههای علمیه شامل مراکز آموزشی، پژوهشی و اداری از پرداخت هزینههای حق انشعاب آب، برق، گاز و فاضلاب و عوارض ساخت و ساز فقط برای فضای اصلی معاف میباشند.
ب ـ مالكان مجتمعهای تجاری، اداری و خدماتی جدیدالاحداث موظفند نمازخانه مناسبی را در اماكن مذكور احداث نمایند. دستورالعمل این بند شامل تعداد واحدهای این مجتمعها و مكان احداث در چهارچوب نقشههای مصوب به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری میرسد.
ج ـ سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری كشور و شهرداریها موظفند نسبت به احداث یا اختصاص فضای كافی و مناسب برای مسجد یا نمازخانه در بوستانهای ملی و بوستانهای شهری اقدام كنند.
د ـ كلیه دستگاههای اجرایی، مراكز آموزشی، بیمارستانها و مراكز درمانی، مجموعههای ورزشی، مجتمعهای رفاهی، تفریحی و مجتمعهای تجاری اعم از دولتی یا غیر دولتی، موظفند نسبت به احداث یا اختصاص و نگهداری فضای كافی و مناسب برای مسجد یا نمازخانه اقدام نمایند.
ه ـ وزارتخانههای راه و شهرسازی و نفت موظفند تمهیدات و اقدام لازم را جهت احداث مسجد و نمازخانه در پایانههای مسافربری و جایگاههای عرضه سوخت بین شهری و همچنین نگهداری و مدیریت مساجد و نمازخانههای مذكور از طریق بخش غیر دولتی به عمل آورند.
و ـ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مكلف است به منظور ارتقای كاركرد فرهنگی و هنری مساجد، برقراری عدالت فرهنگی و ترویج فرهنگ اسلامی و جذب جوانان و نوجوانان به مساجد، با رعایت موازین اسلامی ترتیبی اتخاذ نماید تا كلیه مساجد شهری و روستاهای بالای هزار نفر جمعیت از كانونهای فرهنگی و هنری بر اساس قانون بودجه سنواتی برخوردار گردند.