کد خبر: 3561679
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۷

رفع مشکلات توزیع کتب دینی با مخاطب‌یابی مدرن و ارتقای کتابخوانی

گروه ادب: مدیر تولید انتشارات بوستان کتاب گفت: یکی از راهکارها برای رفع مشکل توزیع کتاب‌های دینی و قرآنی، استفاده از تجربه کشورهای دیگر در مخاطب‌یابی مدرن و ارتقای سطح مطالعه در کشور است.

حجت‌الاسلام عبدالهادی اشرفی، مدیر تولید انتشارات بوستان کتاب قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) عنوان کرد: مسئله توزیع کتاب امروز به یک بحران تبدیل شده که افت شمارگان کتاب‌های منتشره ناشران در سال گذشته دلیلی محکم بر حقیقت مشکل توزیع است. کتاب‌های دینی و قرآنی مخاطبان خاص خود را دارند، ولی در معرفی و قرارگیری آثار باارزش در دسترس مخاطبان کم‌کاری می‌شود. کتاب کالایی فرهنگی است و باید در دید و دسترس عموم قرار گیرد.

وی گفت: برگزاری نمایشگاه‌های استانی و بین‌المللی کتاب، اقدام باارزشی برای رفع مشل توزیع به شمار می‌آید و مخاطبان را از تازه‌های کتب دینی آگاه می‌کند،‌ ولی متاسفانه به نمایشگاه‌های استانی اهمیت زیادی داده نمی‌شود و اطلاع‌رسانی در این باره صورت نمی‌گیرد.

اشرفی افزود: یکی دیگر از عوامل موثر در رفع مشکلات توزیع کتب دینی، افزایش تعامل میان وزارت ارشاد و ناشران است که به‌تازگی شاهد بودیم که گام‌های مثبت و موثری در این زمینه به منظور واسپاری امور نمایشگاه بین‌المللی کتاب به ناشران برداشته شده است.

وی گفت: واسپاری امور نشر و توزیع به بخش خصوصی برکات زیادی داشته و از سایر حمایت‌ها باارزش‌تر است. تجربه نشان داده که حمایت‌هایی چون خرید عمده از ناشران راهکار مفیدی نیست و بهتر است تسهیلات به سمت افزایش فرهنگ کتابخوانی سوق پیدا کند.

مدیر تولید انتشارات بوستان کتاب تاکید کرد: اگر سرانه کتابخوانی افزایش یابد، مشکل توزیع نیز رفع خواهد شد. در این راستا می‌توان بن‌های خرید کتاب یا مبالغ یارانه کتاب را برای خانواده‌ها در نظر گرفت تا زمینه رشد کتابخوانی را بیش از گذشته فراهم کرد. همچنین ناشران با بررسی کارشناسی و نیازسنجی قبل از چاپ می‌توانند در رفع مشکلات توزیع موثر باشند.

اشرفی افزود: در چاپ کتاب باید این موضوع را مد نظر قرار داد که احترام به مخاطب لحاظ شود و صفحه‌بندی، تصویرگری و جلدسازی به شیوه‌ای باشد که خواننده به سمت خرید و مطالعه کتاب جذب شود. چه‌بسا به خاطر طراحی بی‌کیفیت و نامناسب، گاه دیده شده است که مخاطب به سراغ کتاب‌های با محتوا و باارزش نرفته است.

وی گفت: یکی دیگر از عوامل موثر در رفع مشکلات توزیع، نوآوری در پخش کتاب و استفاده از تجربه موفق سایر کشورها در ابداع شیوه‌های جدید و مدرن مخاطب‌‌یابی است تا بتوان به این وسیله مشکلات این حوزه را برطرف کرد.

captcha