سید ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورایعالی فضای مجازی در گفتوگو با
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به توسعه شبکه ملی اطلاعات، گفت: در سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات، تاثیرات فرهنگی و اجتماعی مورد ارزیابی قرار گرفته و براساس آن شبکه ملی اطلاعات توسعه پیدا خواهد کرد.
وی افزود: با توجه به جایگاه شبکه ملی اطلاعات به عنوان اصلیترین زیرساخت ارتباطی کشور، باید این شبکه از ظرفیت لازم برای حفظ و توسعه فرهنگ اسلامی ـ ایرانی برخوردار باشد. البته در الزامات شبکه ملی اطلاعات به مسئله محتوای متناسب با ویژگیهای فرهنگی و اجتماعی هر منطقه نیز پرداخته شده است.
دبیر شورای عالی مجازی از محورهای اصلی فرهنگی شبکه ملی اطلاعات سخن گفت و افزود: با توجه به مسئله فرهنگسازی در استفاده صحیح از فضای مجازی مصوب شده تا در شبکه ملی اطلاعات نیازمندیهای لازم برای تقویت خط و زبان فارسی فراهم شود. در این مصوبه اجرای برنامههای آموزش عمومی و سواد رسانهای به طور جدی مورد توجه قرار گرفته است.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر روند پیشرفت موتورهای جستوجوگری ملی، گفت: نسبت به سال گذشته افرادی که به موتور جستوجوگر پارسیجو مراجعه کردهاند، طبق آمار 2 برابر شده است ولی این آمار در مقابل موتورهایی مانند گوگل و یاهو در کشور تقریبا ناچیز است؛ لذا برای این موضوع باید تمهیداتی را برای افزایش سرعت و رشد بهتر این موتورها پیاده کرد.
فیروزآبادی گفت: راههای بسیار در کشور برای افزایش لاگین از جمله ارائه خدمترسانی خاص در این موتورها وجود دارد که در فکر آن هستیم. البته موتور یوز هم مورد توجه است و موتورهای دیگری هم در کشور وجود دارد که فعلا این دو موترو یوز و پارسیجو فعالتر و پر اهمیتتر است.