به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی بعدازظهر امروز 25 دیماه با اشاره به اینکه از چند سال قبل شهر مقدس مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شده است، گفت: از سال 2005 انتخاب پایتختهای فرهنگی جهان اسلام آغاز شد و در سال 2006 نیز شهر اصفهان یکبار پایتخت فرهنگی جهان اسلام بوده است.
وی افزود: بعد از اینکه مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی انتخاب شد، از حدود دو سال قبل ستادی در استان فعال شد و در ادامه نیز شورای سیاستگذاری برای این امر مهم که یک فعالیت ملی است و باید از آن به عنوان یک ظرفیت ملی استفاده شود، تشکیل شد. لذا این شورا در سطح ملی تعریف و ریاست آن بر عهده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گذاشته شد. در این شورا 17 نهاد ملی و چند دستگاه استانی حضور دارند.
سرابی تصریح کرد: در استان خراسان رضوی نیز شورای برنامهریزی و هماهنگی به ریاست استاندار از حدود دو سال پیش آغاز به کار کرد. علاوه بر این دو شورا ستادهای دیگری همچون ستاد مدیریت شهری، ستاد رخدادها و رویدادها، ستاد هماهنگیهای برونمرزی و ستاد عمرانی تشکیل شد که محوریت این ستادها به ترتیب با شهرداری، ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات و وزارت راه و شهرسازی هست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه مجموعه فعالیتها و برنامههای طراحی شده به سه بخش قبل، حین و بعد از سال 2017 تقسیم شده است، گفت: هفته گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان استانی آغاز سال 2017 را در جوار حرم رضوی اعلام کردیم تا به این ترتیب در آستانه برگزاری رخداد پایتختی فرهنگی جهان اسلام قرار بگیریم.
وی در ادامه به حضور 300 مهمان خارجی در افتتاحیه همایش معرفی مشهد مقدس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام اشاره و اظهار کرد: این همایش طی روزهای چهارم تا ششم بهمنماه برگزار میشود که مراسم افتتاحیه روز چهارم خواهد بود.
در ادامه حمید غلامی، مسئول کمیته قرآنی شورای سیاستگذاری پایتخت فرهنگی جهان اسلام، با اشاره به ظرفیت بیبدیل مشهد مقدس در زمینه قرآن، گفت: به خاطر اینکه از فرصتها استفاده کنیم با یک اتحاد و انسجام قرآنی بحث را دنبال کردیم تا همدلی و مدیریت یکپارجه را همانگونه که تاکنون مشاهده کردهایم در ادامه نیز شاهد باشیم.
غلامی در ادامه به استفاده از ظرفیتهای خبرگزاری بینالمللی قرآن برای اطلاعرسانی و بهرهمندی از ظرفیت رسانهای جهت انعکاس این رویداد فرهنگی اشاره کرد و گفت: خبرگزاری ایکنا به عنوان دبیرخانه رسانهای کمیته قرآن تعیین شد و تفاهمنامهای نیز در این راستا به امضا رسیده است تا تمامی جلسات و نشستها در خبرگزاری ایکنا برگزار شود.
مسئول کمیته قرآنی شورای سیاستگذاری پایتخت فرهنگی جهان اسلام اظهار کرد: در کنار مراسم افتتاحیه رسمی شاهد رونمایی ویژه از بسته قرآنی مشهد خواهیم بود، در این بسته شاهد معرفی شهدای قرآنی دفاع مقدس، مدافعین حرم و شهدای فاجعه منا خواهیم بود.
در ادامه سیدسعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در بخش دیگری از صحبتهای خود خاطرنشان کرد: مشهد مزیت جدی در عرصه فرهنگی و عرصه فعالیتهای قرآنی است و رویشهای قرآنی بسیار زیادی داشته است که از نمونه این رویشها شهید محسن حاجی حسنی کارگر بوده است.
سرابی در ادامه و در پاسخ به سوالی در مورد سرنوشت برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان در این سال و در مشهد مقدس بیان کرد: از جمله برنامههایی که تعریف شده بود بحث برگزاری همین مسابقات بود که اعلام آمادگی برای میزبانی از آن صورت گرفت، جلساتی در مشهد با حضور مسئولان استان و جهاد دانشگاهی و سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان برگزار شد و تفاهمنامهای هم امضا شد، هنوز امیدواریم شاهد برگزاری مسابقات در مشهد مقدس باشیم و مشهد آمادگی کامل و لازم را برای میزبانی دارد.
وی در ادامه این بخش از صحبتهای خود با اشاره به اینکه برای برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان مسائلی برای تأمین اعتبار هست که از این بابت قدری تأمل وجود داشته است، گفت: البته علاوه بر این مسابقات فعالیتهای دیگری نیز همچون همچون المپیاد قرآنی جامعةالمصطفی(ص) العالمیة را شاهد خواهیم بود.
در ادامه حمید غلامی، مسئول کمیته قرآنی شورای سیاستگذاری پایتخت فرهنگی جهان اسلام به بیان برخی دیگر از فعالیتهای این کمیته پرداخت و افزود: بحث برگزاری نشست انجمن خادمان قرآن را در مشهد مقدس خواهیم داشت و در تلاش هستیم تا تجلیل ویژه و کاربردی از جمع خادمان قرآن کریم داشته باشیم.
وی به حضور مدیرکل آیسسکو در مشهد مقدس در ایام افتتاحیه معرفی این شهر به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام اشاره و اظهار کرد: قطعاً در بین میهمانان خارجی شاهد حضور میهمانان قرآنی نیز خواهیم بود، همچنین یک روز قبل از افتتاحیه رسمی که روز چهارم بهمن ماه است، محفل ویژه قرآنی را در حرم رضوی با حضور مهمانان خارجی برگزار خواهیم کرد که در ان قاریان خارجی و کشوری به تلاوت خواهند پرداخت.
همچنین در ادامه سیدسعید سرابی در بخش دیگری از صحبتهای خود بیان کرد: در این همایش تلاش شده است تا شخصیتهای موثر در سطح جهان اسلام حضور داشته باشند و از رفتن به سمت دعوت از میهمانان تشریفاتی پرهیز کنیم. از شخصیتهایی که در جهان اسلام دارای اثرگذاری هستند در این همایش حضور دارند که همانطور که گفته شد حدود 300 مهمان از بیش از 40 کشور خواهند بود.
سرابی تصریح کرد: در بین مهمانان خارجی شاهد حضور تعدادی از وزرای فرهنگی کشورهای مختلف، روسای سازمانهای اوقاف و 20 مسئول در ردههای مختلف، خواهیم بود. همچنین شخصیتهای فرهنگی کشورمان نیز حضور خواهند داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در ادامه به بخش دیگری از برنامههایی که طی این مدت اجرا میشود اشاره و خاطرنشان کرد: محفل انس با قرآن، محافل فرهنگی، رونمایی از موزه آثار تمدن اسلامی ایرانی در ادوار مختلف، همایش کتابت قرآن با همکاری مرکز طبع و نشر، رونمایی از تابلو نفیس اثر استاد فرشچیان، رونمایی از قرآن به خط مرحوم نیریزی برای اولین بار و ... از دیگر فعالیتهایی است که در طی این ایام اجرا خواهد شد. همچنین کتاب مزیتهای قرآنی مشهد مقدس رونمایی میشود.
یادآور میشود، این صحبتها در برنامه رادیوی افق که روزهای شنبه هر هفته از طریق رادیو قرآن پخش میشود مطرح شده است.