به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مراسم اختتامیه دهمین دوسالانه ملی نگارگری ایران، شب گذشته شنبه 25 دی با حضور علی مرادخانی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجید ملانوروزی، مدیرکل هنرهای تجسمی ارشاد در سینما تک موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
در این مراسم پس از قرائت گزارش عبدالله محرمی، دبیر این دوسالانه، مجید ملانوروزی به ایراد سخن پرداخت و گفت: خوشبختانه این بیینال و همچنین بیینال ملی خوشنویسی از جمله رویدادهای مهم هنری هستند که به اهتمام دولت تاکنون به سر موعد برگزار شدهاند.
وی ادامه داد: مهمترین مسئلهای که اکنون در عرصه هنرهای تجسمی و بهویژه هنر نگارگری به عنوان یکی از مظاهر هنر دینی و اسلامی وجود دارد این است که آیا پرداختن به هنری همچون نگارگری منجر به این طرز تلقی میشود که ماه همچنان در یک مقطع تاریخی درجا میزنیم و مطابق با پیشرفتهای هنری دنیا به پیش نرفتهایم.
ملانوروزی تصریح کرد: معمولاً در چنین نگرشی معترضان و منتقدان این پرسش را به عمل میآورند که مگر میشود علاوه بر مؤلف بودن نوگرا نیز بود و چگونه میشود همچنان که نسبت به ماهیت هنرهای ملی تعصب داریم هنرمند معاصر نیز باشیم و مطابق با توقعات مخاطب امروز اثر هنری خلق کنیم؟
رئیس شورای برنامهریزی دهمین دوسالانه ملی نگارگری ایران در پایان سخنان گفت: تأکید این دوره از دوسالانه نگارگری پرداختن به مکتب تهران و مدرسه صنایع قدیمه است که به نوبه خود درصدد رفع این مشکل یعنی مؤلف بودن در عین حال معاصر بودن، تلاشهای ارزندهای به عمل آورده است.
این گزارش حاکی است، در ادامه این مراسم با اهدای لوح تقدیر و جایزه از 3 پیشکسوت هنرهای تجسمی در رشته تذهیب و نگارگری که از جمله نسلهای برجای مانده از مکتب تهران هستند به نامهای امیرحسین قهرمانی، مصطفی سهرابی و سیدمحمود افتخاری تحلیل شد و پس از آن از ویژهنامه این دوسالانه نیز در قالب یک مجلد 284 صفحهای رونمایی به عمل آمد.
پس از آن جلیل جوکار، نماینده هیئت داوران دوسالانه به قرائت بیانیه هیئت داوران پرداخت و در ادامه به شرح زیر آثار منتخب و برگزیده و پدیدآورندگان آنها از میان 197 اثر از 164 هنرمند در رشتههای نقاشی ایرانی، تذهیب، گل و مرغ، تشعیر و طراحی مورد تقدیر قرار گرفتند:
تذهیب
شایسته تقدیر: سعیده سعیدآبادی، محمد کرمی و فرید هنرمند
رتبه سوم؛ زینب شاهی با دیپلم افتخار و 5 سکه بهارآزادی
رتبه دوم؛ فریده طهماسبی با دیپلم افتخار و 7 سکه بهار آزادی
رتبه نخست؛ فاطمه بهاری عیسیلو با مدال، دیپلم افتخار و 10 سکه بهار آزادی
تشعیر و طراحی
شایسته تقدیر: علیرضا اسماعیلپور و آسیه نصراصفهانی
رتبه سوم؛ میرمهدی سیدی با دیپلم افتخار و 5 سکه بهارآزادی
رتبه دوم؛ سارا آقامیری با دیپلم افتخار و 7 سکه بهار آزادی
رتبه نخست؛ مهدی مهدوی با مدال، دیپلم افتخار و 10 سکه بهار آزادی
گل و مرغ
شایسته تقدیر: محمد خادمالفقراء، زهرا خشنود، فاطمه بیدهندی، جواد نقشآفرین
رتبه سوم؛ روحالله پروین با دیپلم افتخار و 5 سکه بهارآزادی
رتبه دوم؛ رعنا شریلو با دیپلم افتخار و 7 سکه بهار آزادی
رتبه نخست؛ احسان فتاحی با مدال، دیپلم افتخار و 10 سکه بهار آزادی
نقاشی ایرانی
شایسته تقدیر: صدیقه احمدی باسیری و آذر جعفرزاده
رتبه سوم؛ رحیم عظیمی با دیپلم افتخار و 5 سکه بهارآزادی
رتبه دوم؛ محمد خادم الفقراء با دیپلم افتخار و 7 سکه بهار آزادی
رتبه نخست؛ زبیر سعیدی با مدال، دیپلم افتخار و 10 سکه بهار آزادی
امیرسجاد دبیریان