
قاسم مقدمی، قاری بینالمللی قرآن کریم در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به نقش اساتید پیشکسوت قرآنی در بالا رفتن جایگاه و سطح کیفی اموری نظیر قرائت، حفظ و ... تصریح کرد: نسل جدید قرآنی کشور باید خود را وامدار پیشکسوتان قبل و پس از انقلاب اسلامی بدانند. بزرگانی که با وجود همه محدودیتها و سختیهای آن دوره، خدمت به قرآن کریم را بر خود فرض دانستند و در جهت تعلیم و تعلم نسل بعد از خود تلاشها و زحمتها کشیدند. در حال حاضر هم اگر میبینیم جامعه قرآنی در بخشهای قرائت، حفظ و فنون دیگر دینی بعد از کشور مصر در جایگاه برتر و ممتازی قرار گرفته قطعاً مدیون خدمات و آموزههای این بزرگان هستیم.
مسئولان از بیانات رهبر انقلاب درس بگیرندقاری ممتاز قرآن بیان کرد: بحمدلله در کشوری هستیم که بزرگ مرد آن (مقام معظم رهبری) خود قرآنی و مایه دلگرمی جامعه قرآنی کشور هستند. اینکه برخی مسئولان باید از گفتار و رفتار ایشان عبرتها بگیرند و در راستای خدمت به قرآن و قرآنیان مظلوم جامعه اقدام و عمل نمایند.
آیا حقوق «اشراف امت» ادا شده است؟مقدمی در مورد عدم حمایتهای مسئولان از فعالیتهای قرآنی گفت: جوانان و نوجوانانی که در این عرصه خدمت میکنند، اگر به جایی یا توفیقی رسیدند از تلاش و پشت کار توام با عشق و علاقه بوده است و مابقی نیز در حال تلاش هستند و این نهضت و شور معجزه آسای قرآنی همچنان وجود دارد و تمامی ندارد. منتها اینجا سؤالی همیشه متوجه مسئولان است که آیا حق قرآن و قرآنیانی که بعنوان اشراف امت حضرت محمد(ص) معرفی شدند، ادا کردند یا نه؟
با توجه به ظرفیتهای بسیار بالای قرآنیان کشور قطعاً استعدادهای بسیاری هستند که به حد شکوفای نرسیدهاند که بخشی از آنها متوجه قرآنآموزان و برخی متوجه اساتید و پیشکسوتان کشور خواهد بود. قرآنآموزان در هر جایگاهی که هستند باید این آیه را سرلوحه کارشان قرار دهند که خداوند فرمود: «فَوْقَ كُلِّ ذِی عِلْمٍ عَلِیمٌ»(یوسف/ 76) و همیشه باید به دنبال پیشرفت و ارتقاء از وضعیت کنونی خود باشند. اینکه اگر در چند محفل به عنوان استاد مورد خطاب قرار گرفتند و یا اینکه تصویر خود را در چند بنر تبلیغاتی دیدند، نباید دچار غرور و خودبزرگبینی شوند.
وی در ادامه افزود: اگر حالت بی نیازی و استغناء در وجودشان ایجاد کردند دانسته یا ندانسته بدانند که به اولین و مهمترین آفت و مانع پیشرفت شدهاند. اساتید هم حتماً باید با اخلاص و نیت خدمت به قرآن همه آموزهها را در اختیار قرآنآموزان لایق قرار بدهند. دیده شده در برخی جلسات متاسفانه اساتید این رویه در پیش گرفته نمیشود.
مثبت بودن حضور مصریان در ایرانقاری بینالمللی قرآن با مثبت ارزیابی کردن حضور قاریان مصری در ایران تصریح کرد: با توجه به اینکه فن تلاوت کشور ما به تبعیت و در برخی موارد بسیار کم، به تلفیق از مکتب تلاوت مصری است و با توجه به سبقت دیرینه این فن در مصر و در مقایسه با کشور ما، قطعاً حضور و مشارکت قاریان مصری در محافل و کارگاههای آموزشی میتواند، تأثیرگذار باشد.
بزرگی قاری در گرو بزرگی شخصیت او استوی در مورد نیازهای آموزشی قاریان بیان کرد: در مجموع در زمینههای فنی در جایگاه بسیار مطلوبی هستیم، اما به نظر بنده در زمینه تقویت و ارتقاء جایگاه معنوی شخصیت خود با مقداری ضعف روبرو هستیم. اینکه یک قاری قرآن بتواند شأن و جایگاه آیات را بفهمد و در حد و اندازه آیات تلاوت نماید، خود نیاز به شناخت خوب و تأثر قاری از آیات دارد. بدین معنا که میزان پختگی تلاوت به میزان پختگی و بزرگی شخصیت قاری بستگی دارد در نتیجه قراء جوان، حتماً باید در پرورش و ارتقاء شخصیت خودشان تلاش کنند.