کد خبر: 3567758
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۷

توصیه‌های «احمد دباغ» درباره معیارهای قرائت دلنشین

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: طی جلسه آموزش حفظ، قرائت و مفاهیم قرآن کریم مؤسسه کریمه اهل‌ بیت(سلام الله علیها)، حافظ بین‌المللی روشندل و قاری کشورمان به بیان معیارهایی برای قرائت دلنشین پرداخت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ششمین جلسه آموزش حفظ، قرائت و مفاهیم قرآن کریم، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای آتش‌نشان حادثه دلخراش ساختمان پلاسکو با حضور احمد دباغ، حافظ بین‌المللی روشندل کشورمان در شهر مقدس قم مسجد امام حسین(ع) برگزار شد.
پس از آن احمد دباغ، حافظ روشندل کشورمان به بیان معیارهایی برای دارا بودن قرائتی دلنشین پرداخت و گفت: قدرت صدا مهمتر از ارتفاع صوت است، همچنین قدرت و حجم مهمتر از مساحت صداست چنانکه از موفقیت‌های استاد منشاوی حجم صوتش بوده است.
وی ادامه داد: برای موفقیت در قرائت مجلسی و تلاوت در مسابقات، رعایت قواعد، خصوصاً تجوید ضروری است و برای دست‌یابی به قرائتی دلنشین و زیبا لازم است از نوجوانی با سبک استاد منشاوی و استاد عبدالباسط تمرین شود و تقلید از تلاوت مصطفی اسماعیل نیز برای عده‌ای که توانایی دارند بلامانع است.
دباغ اظهار کرد: باید دقت شود تلاوت بدون سبک و بدون روش، اصلاً به نتیجه نمی‌رسد، باید قرائت ما با سبک و روشی اصولی دنبال شود و پیروی و تقلید از اساتید بزرگ مصری، لازمه فعالیت قاریان و حافظان است،
این حافظ بین‌المللی کشورمان اضافه کرد: نوجوانان سعی کنند حتی در قرائت‌های تقلیدی از حفظ بخوانند تا تسلط آنها کامل‌تر شود، من از اساتید مختلفی در باره شرط قاری شدن پرسیدم که آنها معتقدند باید قرآن از حفظ قرائت شود. بنابراین حفظ قرآن را بسیار جدی بگیریم.
پس از آن حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالفضل حکیمی، مدیر مؤسسه قرآنی کریمه اهل‌ بیت(س) به بیان مباحث تفسیری پیرامون آیات تلاوت شده پرداخت و گفت: امتحان با ترس و گرسنگی «وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ» (بقره -آیه  155)، آزمودن ایمان همانطور که می‌خوانیم «أَنْ يَقُولُوا آمَنَّا وَهُمْ لَا يُفْتَنُونَ» (عنکبوت -آیه 2) و آزمون با فرزندان و اموال وسیله «أَنَّمَا أَمْوَالُکمْ وَأَوْلاَدُکمْ فِتْنَةٌ».
وی با اشاره به دیگر مواردی که احتمال دارد افراد مورد آزمایش قرار بگیرند، اظهار کرد: تکریم و نعمت بخشیدن خدای متعال به بندگان برای امتحان چنانکه در قرآن است « فَأَمَّا الإِنسَانُ إِذَا مَا ابْتَلاهُ رَبُّهُ فَأَكْرَمَهُ»، سختی و تنگ شدن روزی برای امتحان « وَأَمَّا إِذَا مَا ابْتَلَاهُ فَقَدَرَ عَلَيْهِ رِزْقَهُ»، آزمایش بندگان در هر سال یک یا دو بار « يُفْتَنُونَ فِي كُلِّ عَامٍ مَرَّةً أَوْ مَرَّتَيْنِ».
حکیمی با اشاره به راهکارهای موفقیت و نجات در امتحانات الهی، تصریح کرد: یاد خدا، قدردانی از نعمت و تسبیح از جمله این موارد است همانطور که در قرآن آمده است «فَلَوْلَا أَنَّهُ كَانَ مِنَ الْمُسَبِّحِينَ؛ لَلَبِثَ فِي بَطْنِهِ إِلَى يَوْمِ يُبْعَثُونَ».
یادآور می‌شود، دفتر این مؤسسه در قم خیابان 45 متری صدوق، نبش کوچه 40 واقع شده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۱۱/۱۰ - ۰۹:۳۳
0
0
با بهره گیری از نظریات و تجربیات در داشتن تلاوتی زیبا خیلی اثرگذار است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۱۱/۱۰ - ۱۴:۱۵
0
0
بکارگیری این توصیه‌ها در داشتن تلاوت‌های خوب و ارزشمند تاثیر گذار است
captcha