کد خبر: 3569273
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۱
رئیس‌جمهور:

ملت ایران بزرگ‌ترین انقلاب مردمی در تاریخ را رقم زد

گروه سیاسی: دکتر روحانی تصریح کرد: ایام شکوهمند و مبارکی برای ملت ایران است که در 38 سال پیش با رهبری و هدایت امام راحل(ره)، با وحدت و انسجام ملی، با عزمی ستودنی و با ایثار و فداکاری و نثار جان خود، با استقامت و ایستادگی و صبر قهرمانانه توانست بزرگ‌ترین انقلاب مردمی را در تاریخ جهان به پیروزی برساند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور، صبح امروز، چهارشنبه، 13 بهمن‌ماه، در مراسم روز فناوری فضایی، با تبریک دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: ایام شکوهمند و مبارکی برای ملت ایران است که در 38 سال پیش با رهبری و هدایت امام راحل(ره)، با وحدت و انسجام ملی، با عزمی ستودنی و با ایثار و فداکاری و نثار جان خود، با استقامت و ایستادگی و صبر قهرمانانه توانستند بزرگ‌ترین انقلاب مردمی را در تاریخ جهان به پیروزی برسانند.
دکتر روحانی با تأکید بر ضرورت انتقال پیام انقلاب به نسل‌های بعدی، گفت: شما اندیشمندان، دانشمندان، کارگزاران، خدمتگزاران و همه آنهایی که در عرصه ارتباطات چه از لحاظ علمی و چه از نظر تحقیقاتی، اجرایی و عملیاتی تلاش می‌کنید، ارتباط بین انسان‌ها را تسهیل می‌کنید.
وی افزود: خدمتی که در مسیر ارتباطات است برای این است که پیام مردم آسان‌تر، راحت‌تر، ارزان‌تر  و سریع‌تر به دست دیگران برسد. حالا این پیام می‌تواند در مسیر پست باشد و یا می‌تواند در مسیر مخابرات و تلفن باشد و امروز هم عمدتا در فضای مجازی و اینترنت با انواع ابزار و وسایلی که در اختیار بشر قرار گرفته، انجام می‌گیرد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه انقلاب ما دارای یک پیام بزرگ است و همه ما باید پیام‌رسان انقلاب به نسل‌های آینده و به جهانیان باشیم، تصریح کرد: اولا انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب صرفا مردمی بود، هرچند در ظاهر ممکن است احزاب، گروه‌ها، تشکل‌ها، اقشار، فرهیختگان و اندیشمندان و شخص امام و یاران امام نقش داشتند، اما آنکه انقلاب را به پیروزی رساند حرکت ملی مردم بود؛ همه مردم از پیر تا جوان از روستایی و شهری از سراسر کشور به پاخاستند و نظر امام(ره) هم از روز اول بر همین بود.
دکتر روحانی در ادامه اظهار کرد: عده‌ای به دنبال اقدامات مسلحانه بودند و گاهی هم خود ما و دوستان ما فکر می‌کردیم که اینگونه انقلاب پیروز نمی‌شود و  فکر می‌کردیم در نهایت باید گروه‌هایی درست شده، مسلح شوند و با جنگ مسلحانه پیش برویم اما امام(ره) نظر عکس داشت و درست می‌اندیشید و درست فکر می‌کرد.
وی افزود: امام (ره) معتقد بودند که ما باید مردم را بیدار کنیم و ملت باید پای صحنه بیاید؛ در این صورت هیچ قدرتی در برابر قدرت مردم نمی‌تواند به پیروزی برسد.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: امام خمینی(ره) نه تنها یک عالم، اندیشمند، مرجع تقلید و مورد اعتماد مردم بود، بلکه فردی بسیار هوشیار، بیدار و نکته‌سنج بود و دنیا را به خوبی می‌شناخت و خیلی دقیق تحلیل می‌کرد؛ تنها فتوای امام نبود که ما را به پیروزی رساند، نظریات امام نیز در پیروزی انقلاب تأثیرگذار بود؛ ایشان یک انقلاب مردمی فرهنگی را تنظیم و راهبری کردند و ما دیدیم که وقتی یک ملت به خیابان بیاید همه را می‌تواند جذب کند همانطور که توانست نیروی مسلح شاه را جذب کند.
وی با اشاره به خطراتی که پس از انقلاب متوجه کشور بود، گفت: آنچه باعث شد کشور پس از انقلاب دچار مشکل نشود یکپارچگی ملت 36 میلیونی در آن زمان بود.
حجت‌الاسلام روحانی در مورد استقلال فکری و عملی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: معمولاً انقلاب‌ها نظریات‌شان را یا از شرق و یا از غرب می‌گرفتند؛ نظریات شرق مبنی بر ساماندهی سازمان‌های مخفی، هسته‌ای و چریکی بود؛ سازمان‌دهی غرب هم بر مبنای اهرم‌های حقوق بشری و امسال اینها و ارتباطات با قدرت‌ها و فشار بر سازمان‌های بین‌المللی بود که امام نه این را قبول داشت و نه آن را؛ لذا انقلاب ما در جهان دو قطبی بدون تکیه به شرق و غرب به پیروزی رسید.
وی با اشاره به مخالفت شرق و غرب برای تحقق انقلاب اسلامی در ایران گفت: نه شوروی با این انقلاب میانه‌‌ای داشت و می‌خواست پیروز شود و نه غرب آن زمان به انقلاب تمایلی داشت چرا که ایران پایگاه غرب بود و آنان نمی‌خواستند به هیچ شرایطی این پایگاه را از دست بدهند؛ از سوی دیگر شرق هم به دلیل اینکه این انقلاب، دینی بود از آن هراس داشت و می‌گفت اگر پیروز شود مردم این کشور به حرکت درمی‌آیند و ممکن است شوروی تجزیه شود که تجزیه هم شد.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی هم از لحاظ فکری و هم از نظر عملی مستقل بود، گفت: در یکی از مصاحبه‌ها خبرنگاری از امام پرسید اگر شما در برابر رژیم شاه نیاز به اسلحه داشته باشید از کدام کشور اسلحه می‌گیرد که امام پاسخ دادند ما نیازی به اسلحه نداریم؛ خبرنگار دومرتبه اصرار کرد و پرسید اگر نیاز به اسلحه داشته باشید از لیبی یا سوریه اسلحه تهیه می‌کنید که امام پس از اصرار خبرنگار پاسخ دادند من گفتم نیازی به اسلحه نداریم ولی اگر روزی نیاز به اسلحه داشته باشیم از انبارهای سلاح خود شاه استفاده می‌کنیم.
وی با اشاره به اعتصاب برخی شرکت‌ها و سازمان‌ها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در این رابطه خدمت امام گفتم که اگر این روند چند ماه طول بکشد مشکلاتی به وجود خواهد آورد که امام فرمودند زیاد طول نمی‌کشد.
حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه سخنان امام نسبت به انقلاب واضح، روشن و مشخص بود، گفت: امام مردی بود که مطمئن، امیدوار و قاطع سخن می‌گفت و هم خدا را، هم مردم را و هم دنیا را خوب شناخته بود.
رئیس‌جمهور با اشاره به ضرورت رساندن پیام انقلاب به مردم جهان گفت: امروز همه مردم، مسئولان، فرهیختگان، اصحاب دانش و هنر ما دارای پیام هستند و شما مسئولان و مدیران وزارت ارتباطات باید این پیام را منتشر کنید؛ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید وسیله ارتباط پیام‌های مختلف ملت ایران باشد و باید میان جامعه ایرانی و جهانی ارتباط برقرار کنید و این رسالت و مسئولیت بزرگ و مهمی است.
وی افزود: در دنیای امروز اگر بخواهید تحقیق کنید، تدریس کنید یا مطالعه کنید بدون فضای مجازی و اینترنت این امر امکان‌پذیر نیست؛ البته از دیگر مسیرها می‌توان به این هدف دست یافت اما از این طریق کار راحت‌تر و سریع‌تر انجام می‌گیرد.
رئیس‌جمهور ادامه داد: امروز علمای بزرگ و مراجع نیز به این فضا متکی شدند؛ امروز برای یافتن یک روایت دیگر به کتابخانه نمی‌روید در اینترنت جستجو می‌کنید و آن را می‌یابید؛ تمام کتاب‌های فقهی مهم که مورد استناد است در فضای اینترنت وجود دارد و یافتن آنها سهل و آسان شده است.
 حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه امروز روز جداسازی نیست، اظهار کرد: اینکه شخصی ویزای کشورش را به روی 7 کشور قطع کند کار درستی نیست البته آدم‌هایی که در سیاست نبودند و تازه آمده‌اند عالم دیگری دارند و این فضا کاملاً برایشان جدید است و تا خودش و اطرافیان‌ش بفهمند در دنیا چه خبر است زمان می‌برد که ممکن است خسارت‌هایی به مردم خودش و دیگران وارد کند.
وی با بیان اینکه دنیای امروز جای این صحبت‌ها نیست، گفت: آمریکا سال‌ها شعار می‌داد که ما با دولت ایران مخالفیم و طرفدار مردم ایران هستیم اما به وضوح پرده دورویی را برداشتند و آنچه در دل داشتند را به نمایش گذاشتند؛ شعارشان در دنیا عدم تبعیض بود و می‌گفتند دوران تبعیض سپری شده است اما اساس کارشان همین مبنای غلط و ناروا بوده است؛ می‌گفتند حقوق انسان‌ها و حضور بشر را رعایت می‌کنیم اما آن را و تمام اصول و تعهدات بین‌المللی را زیر پا گذاشتند.
رئیس‌جمهور افزود: دنیای امروز، دنیای ارتباط است و جهان، جهان اتصال افکار مردم است؛ دورانی که بخواهیم از دیوار برای فاصله انداختن بین ملت‌ها و کشورها استفاده کنیم خیلی وقت است که سپری شده و ما باید در این شرایطی پیاممان را به خوبی به مردم جهان برسانیم.
وی اظهار کرد: ملت ایران در طول سال‌های گذشته با تلاش و ایثار و فداکاری توانست قدرت خود را در دنیای سیاست به نمایش بگذارد و در دوران دفاع مقدس توانمندی دفاعی خود را به نمایش بگذارد؛ در دوران تحریم نیز استقامت یک ملت به نمایش گذاشته شد و لازم بود ما در یک مقطعی قدرت و توان مذاکراتی خود را به نمایش بگذاریم.
حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: پیش از این سخنی مطرح بود مبنی بر اینکه نمی‌شود ایران در برابر قدرت‌های بزرگ بنشیند و مذاکره کند چرا که مقررات، اصول و زبان مذاکره برای آنهاست و زور تبلیغاتی آنها نیز بیشتر است و سازمان‌های بین‌المللی تحت نفوذ آنهاست بنابراین چگونه می‌توان پیروز شد؛ ظاهراً مثل دوران انقلاب بود که می‌گفتند پیروزی با دست خالی در برابر تانک‌ها شدنی نیست بنابراین در ظاهر استدلالی داشتند اما ما از روز اول معتقد بودیم که ملت ایران این توان، قدرت، منطق، دانش و هنر را دارد که در یک مذاکره علمی، پیچیده، سیاسی و حقیقی در برابر قدرت‌های جهان بنشیند و استدلال کند و موفق و پیروز شود و به یک قراردادی برسد که منابع ملی و خطوط قرمز به خوبی رعایت شود و این کار انجام گرفت.
وی تصریح کرد: ما برای مذاکره بهترین افراد را به این صحنه فرستادیم و البته در این جهت هماوردهای قوی‌ای برای آنها فرستادیم؛ افراد صاحب تجربه ای که با سیاست و حقوق و مسائل فنی آشنا بودند و تهران هم به خوبی از آنها حمایت کرد؛ ملت هم چیزی کم نگذاشتند و اگر حمایت این ملت نبود این کار بزرگ پیش نمی‌رفت.
رئیس‌جمهور با اشاره به حمایت‌ها و هدایت‌های مقام معظم رهبری از مذاکره‌کنندگان هسته‌ای گفت: جلساتی را در خدمت ایشان بودیم و مذاکره‌کنندگان گزارش‌هایی خدمت ایشان ارائه می‌کردند و با حمایت ملت و هدایت رهبری و تلاش شبانه‌روزی توانستیم به این موفقیت دست پیدا کنیم.
وی ادامه داد: امروز برجام و مذاکرات هسته‌ای پایان یافته و یک سال هم از زمان اجرای آن گذشته و اکثر قاطع بندهای آن اجرا و پیاده شده است؛ برخی بندها هم با مشکلاتی مسیرش را ادامه می‌دهد؛ مهم‌تر از مسئله مذاکرات هسته‌ای و برجام دو چیز است؛ پیام برجام و فرصتی که برای ما ایجاد می‌کند.
حجت‌الاسلام روحانی اظهار کرد: برجام می‌خواهد بگوید در غیر از مسئله هسته‌ای در بقیه مسائل جهانی و منطقه‌‌ای نیز مذاکره یکی از راه حل‌هایی است که می‌تواند گره‌های کور را باز کند؛ اینکه ما در آستانه با مقامات دیگر کشورها می‌نشینیم و در کنار مقامات سوریه و مخالفان صحبت می‌کنیم، پیام برجام است؛ اگر فردا موفق شدیم مسئله یمن و دیگر مشکلات منطقه را با مذاکره حل کنیم پیام برجام است.
رئیس‌جمهور در مورد ضرورت استفاده از فرصت برجام نیز گفت: برجام برای ما فرصت به وجود آورد؛ البته به نظر من یک خطای بزرگی این وسط دارد صورت می‌گیرد و آن اینکه برخی فکر می‌کنند فعالیت به این معناست که از دنیا و تجربه دنیا استفاده نکنیم و یا تصور می‌کنند باید نیازمندی‌های خود را از دنیا تهیه کنیم و خودمان توان انجام کار را نداریم که این هر دو غلط است.
وی افزود: ما ایرانی باهوش و با استعداد وبا علم و صاحب فرهنگ هستیم و می‌توانیم اختراع کنیم و می‌توانیم کار علمی انجام دهیم و قدم‌های بسیار مهمی برداریم؛ از آن طرف هم دنیا تجربه‌های زیادی دارد که می‌توانیم از آن بهره برداری کنیم؛ این نادرست است که از تجربه دنیا استفاده نکنیم و این نادرست است که بگوییم ما توان نداریم و باید مصرف‌کننده باشیم؛ ما باید توان بومی و دانشمندان خودمان را در کنار تجربه‌های جهانی قرار بدهیم و از آنها استفاده کنیم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه دنیای امروز دنیای همکاری‌هاست، گفت: البته این را بگویم که برخی امور را اگر وارد نشویم و زحمت نکشیم و تلاش نکنیم، اسرار علمی را به راحتی به ما نمی‌دهند؛ برخی مسائل فوت کوزه‌گری دارد که ممکن است به ما نگویند در عین حال باید با توان و استعداد خودمان پیش برویم و تلاش کنیم.
حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به اهمیت علم فضا برای ایران و توجه ویژه رهبر معظم انقلاب به این مسئله گفت: این تکنولوژی به ما قدرت می‌دهد و هر چه توانمندی و قدرت ما در علم و دانش بیشتر شود سلطه، توان و عزت ما بیشتر و صیانت کشور آسان‌تر می‌شود و دشمن با چشم طمع به کشور ما نگاه نمی‌کند.
وی افزود: یکی از مواردی که رهبر معظم انقلاب سؤال می‌کنند پیشرفت‌های حوزه فضایی است که مورد توجه ایشان است و این برای ما بسیار مهم است.
رئیس‌جمهور در پایان تصریح کرد: بعد از برجام فرصت لازم به دست آمده که هم از تجربه دیگران استفاده کنیم و هم با اراده و کوششی وافرتری در زمینه علم و دانش به ویژه حوزه فضایی کوششمان را مضاعف کنیم و دستاوردهای بیشتری داشته باشیم.
captcha