به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) نشست خبری فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، شامگاه جمعه 15 بهمن در سالن سعدی برج میلاد تهران با حضور نویسنده، کارگردان، تهیهکننده و سایر عوامل و بازیگران این فیلم برگزار شد.
محمدحسین مهدویان در ابتدای این نشست ضمن تشکر از تشویقها و دلگرمیهای مخاطبان پس از اکران این فیلم گفت: من بارها علاقهمندی خود را نسبت به پرداختن به تاریخ معاصر و ساخت فیلمهایی در این زمینه اعلام کردهام و دو فیلم سینمایی که در دو جشنواره پیاپی کارگردانی کردم این ادعا را به وضوح به اثبات میرساند.
وی ادامه داد: حساسیتی نسبت به وقایع تاریخی دهه 60 ندارم و هر برهه از زمان به ویژه تاریخ انقلاب اسلامی که بتواند مرا به لحاظ روایت و درام جذب خود کند ممکن است در دستور کار فیلمهای بعدی من قرار گیرد حتی اگر ماجرای آن به دهه 80 و یا 90 نیز بازگردد.
کارگردان فیلم سینمایی «ایستاده در غبار» در پاسخ به این پرسش که چطور در روایت وقایعی که مربوط به دهههای قبل میشود و باید واقعگرایی در آنها با دقت فراوانی به انجام برسد، گفت: من و گروهی که سالهاست کار سینمایی میکنیم، سینما را بسیار جدی گرفته و سعی داریم در روند ساخت فیلم همه چیز در نهایت خود صورت گرفته و به انجام برسد و معمولاً موانع پیش رو نمیتواند ما را در ادامه راه دلسرد کند.
وی با اشاره به همفکری که میان او و هادی بهروز، مدیر فیلمبرداری «ماجرای نیمروز» و فیلم سینمایی قبلی وجود دارد، گفت: ما برای ملموستر شدن فضای دهه 60 و شرایطی که آن دوران حاکم بر جامعه بوده حتی از دوربینهای 16 میلیمتری (سوپر هشت) که با توجه به پیشرفت تکنولوژی تصویربرداری بسیار کار با این مدیوم سخت است و در زمینه تأمین مواد با مشکل مواجه میشویم، استفاده کردیم.
مهدویان ادامه داد: با این وجود تأکید من به تهیهکننده فیلم و سایر دوستان در امور فنی این بوده است که خروجی فیلم در استانداردهای جهانی باشد که اگر بسته به شرایط این تصمیم گرفته شد که فیلم را به جشنواره و سایر رویدادهای سینمای دنیا ارائه دهیم این امکان وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه تصور میکند اینکه فیلمهایی که برای مردم میسازد اینچنین مورد توجه و علاقهمندی آنها قرار میگیرد علتش این باشد که بنا به مطالعه و پژوهش در مدارک مستند اقدام به این کار میکند، گفت: به هر حال در مراحل پژوهشی این فیلم هم علاوه بر شخصیتها و شاهدان عینی به مدارک مکتوب موجود نیز رجوع کردیم که این مرحله نیز به نوبه خود پروسه نفسگیری بود.
کارگردان فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز» در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود حقیقی بود روایت فیلم از نام بردن اسامی واقعی اشخاص فیلم اجتناب کرده است، گفت: این امر به دلایل امنیتی به انجام رسید، در مورد افرادی که به شهادت رسیدهاند نگرانی وجود نداشت و آنها با نامهای واقعی خود در فیلم حضور دارند اما به دلیل تأمین مسائل امنیتی و اینکه ممکن است برای افراد حقیقی شرکتکننده در عملیات ضدخرابکاری و مبارزه با گروهک منافقین مسائلی پیش آید و آنها تأمین جانی نداشته باشند لذا این تصمیم گرفته شد.
مهدویان در پایان سخنان خود ضمن بیان این نکته که فیلم قهرمانی نداشت و یک گروه 5 نفره قهرمانان آن بودند، گفت: ممکن است در سال آینده البته اگر پیشنهادی وجود داشته باشد و شرایط مساعدی وجود داشته باشد این فیلم در صورت آن که جمهوری اسلامی ایران کاندیدایی در اسکار و یا هر یک از رویدادهای سینمایی جهان نداشته باشد، در آنها شرکت داده شود.
این گزارش حاکی است در ادامه این نشست سیدمحمود رضوی، تهیه کننده فیلم نیز گفت: پرسشی مطرح است در مورد کودکی که در این فیلم و در یک خانه تیمی پس از پاکسازی پیدا شد و در فیلم عنوان شد که فرزند مسعود رجوی است، باید بگویم که این امر حقیقت دارد و او با تلاش شهید اسدالله لاجوردی از طریق مرز به خارج از ایران انتقال داده شد و تا آنجایی که اطلاع داریم تا 11 و 12 سالگی در پادگان اشرف بوده است.
وی ادامه داد و ضمن تشکر از استقبال تماشاگران از این فیلم گفت: به هر حال همین مقدار که تماشاگر با رضایت سالن سینما را ترک کرد این خستگی گروه را از تن به در میکند و ایجاد انگیزهای برای ماست که در ادامه به روایتهایی از این دست در سینما بپردازیم.
لازم به ذکر است که فیلم سینمایی«ماجرای نیمروز» به کارگردانی محمدحسین مهدویان با موضوع ترورهای کور اوایل دهه 60 در ساعت 20:30 ششمین روز از جشنواره فیلم فجر در برج میلاد اکران و با استقبال گرم مخاطبان مواجه شد.
امیرسجاد دبیریان