کد خبر: 3571691
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۸
وزیر ارشاد عنوان کرد:

ابلاغ رئیس‌جمهور مبنی بر عدم سخت‌گیری در ممیزی کتاب

گروه ادب: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تصمیم گرفتیم اعلام خط قرمز نکنیم و اگر به اندازه 3 هزارم نیازمند ممیزی است در مسیر مذاکره و گفت‌وگو اصلاح شود تا همگان بدون کمترین سخت‌گیری قلم بزنند و این سیاست قطعی است که از سوی رئیس‌جمهور ابلاغ شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در مراسم اختتامیه سی و چهارمین دوره جایزه کتاب جمهوری اسلامی ایران در تالار وحدت گفت: امروز رئیس‌جمهور در اختتامیه جایزه کتاب سال حضور دارد و ما ایشان را اهل قلم می‌دانیم؛ چرا که هم آشنا به مبانی فقهی بوده و هم آشنا به فرهنگ و قلم است و خدا را شاکریم که در این دولت احساس منزلت و کرامت ایجاد شد تا اصحاب فکر، قلم و اندیشه احساس برادری و یگانگی داشته باشند.
وی افزود: از گذشته‌های دور و قبل از ریاست جمهوری شهادت می‌دهم که جناب آقای روحانی همواره یک نقطه کلی را متذکر می‌شدند و آن این بود که به اصحاب قلم و اندیشه اعتماد کنید و از سخت‌گیری بی‌مورد پرهیز کنید و امروز که من در این جایگاه هستم، می‌گویم جناب آقای روحانی، دوران سخت‌گیری به پایان رسیده و دوران هم‌اندیشی، همکاری و هماهنگی آغاز شده است.
صالحی‌امیری در ادامه بیان کرد: از مجموع 65 هزار اثری که امسال مجوز نشر گرفته حدود 14 هزار ترجمه بود و 45 هزار عنوان چاپ اولی منتشر شده است که آنچنان در مسیر ممیزی ناچیز است که فقط 3 هزارم نیازمند ممیزی بود و تصمیم گرفتیم اعلام خط قرمز نکنیم و اگر به اندازه 3 هزارم نیازمند ممیزی است در مسیر مذاکره و گفت‌وگو اصلاح شود تا همگان بدون کمترین سخت‌گیری قلم بزنند و این سیاست قطعی است که از سوی رئیس‌جمهور ابلاغ شده است و از این پس اجرایی خواهد شد و می‌توان آن را یک دستاورد مهم به شمار آورد.
وی در ادامه بیان کرد: ایجاد فضای باثبات در محیط فرهنگی یکی از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه باشد؛ چرا که در محیط پرمناقشه امکان حرکت فرهنگی وجود ندارد؛ از این رو در دولت تدبیر و امید سیاست باثبات و آرام در حوزه فرهنگی قطعی است.
صالحی‌امیری گفت: در این زمینه وزارت ارشاد 22 مأموریت مستقیم و ده‌ها مأموریت غیرمستقیم داشته و در حال حاضر کشور در بهترین شرایط پس از انقلاب به سر می‌برد و این موضوع به دلیل ایجاد فضای گفت‌وگو با دولت است و در این زمینه اتفاقات خوبی رخ داده، اما کمتر عنوان شده است؛ از این‌رو از رسانه ملی می‌خواهم که در این زمینه تلاش بیشتری انجام دهد.
وی ادامه داد: ایجاد پایتخت کتابخوانی، روستاهای دوستدار کتاب، مشارکت هزار روستا در این زمینه، ایجاد گروه‌های مروج کتابخوانی، راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی کودک و نوجوان، برگزاری نمایشگاه کتاب و ... از مهم‌ترین کارهایی است که در سه سال گذشته در وزارت ارشاد در حوزه کتاب و کتابخوانی انجام شده است. امروز هم میهمانان خارجی داریم که حضور آنها به دلیل گسترش گفت‌وگو با اندیشه‌ورزان جهانی هستیم.
وزیر ارشاد یادآور شد: هر سال 100 ناشر خارجی در نمایشگاه کتاب تهران شرکت می‌کنند و ما نیز در 40 نمایشگاه فرهنگی در خارج از کشور حضور فعال داریم. آثار ایرانی‌ها به سرعت در حال ترجمه است و همه اینها یک پیام دارد و ما یک تغییر نگاه در داخل کشور داشته‌ایم. این موضوع از ایجاد یک سد و دیوار بین اصحاب قلم و دولت با رویکرد خودی شدن آنها مطرح بوده است و امروز ما تفکیک قائل نیستیم و همه کسانی که زیر چتر انقلاب و رهبری هستند، حمایت می‌کنیم.
captcha